Jump to content



Δίκτυο μέσω ρούτερ


HOTAS

Recommended Posts

Παιδιά θα ήθελα τη βοήθειά σας... Προσπαθώ να φτιάξω δίκτυο ανάμεσα σε ένα desktop pc και ένα laptop μέσω ενός Zyxel P-660HW-D1. Βάζω καρφωτές ip και στους 2. Στον πρώτο -που συνδέεται ενσύρματα- δίνω IP:192.168.1.2, Μάσκα Υποδικτύου:255.255.255.0, Προεπιλεγμένη πύλη:192.168.1.1 (την ip του ρούτερ), Προτιμώμενος DNS:194.219.227.2, Εφεδρικός DNS:193.92.150.3 και στο δεύτερο δίνω τα ίδια με IP:192.168.1.3. Στη συνέχεια ορίζω ως ομάδα εργασίας και στους 2 την HOME. Και οι 2 βλέπουν internet χωρίς πρόβλημα αλλά κανένας δεν βλέπει καν την ομάδα εργασίας HOME (δεν υπάρχει τπτ στις θέσεις δικτύου).

Χρησιμοποιώ το Kaspersky Internet Security 7 και στους 2, έχοντας απενεργοποιήσει τα firewall των windows και του ρούτερ. Να σημειώσω ότι και οι 2 θέλω να βλέπουν internet από το ρούτερ και όχι ο ένας μέσω του άλλου.

Τί κάνω λάθος και δεν βλέπω την ομάδα εργασίας HOME; Τα φώτα σας...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από bean

to akribos to antitheto pos ginetai meso laptop na exei kai to desktop pc internet

edo to laptop exei wirless sindesi

sory gia ta greekenglish

Φίλε μου, τα greeklish δεν είναι επιλογή :) edit σε παρακαλώ και ελληνικά.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Απενεργοποιώ το firewall του Kaspersky και στους 2 υπολογιστές, πηγαίνω θέσεις δικτύου, επιλέγω από αριστερά προβολή υπολογιστών ομάδας εργασίας, ψάχνει για λίγο και μου βγάζει το εξής μήνυμα: Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο Home. Μπορεί να μην έχετε δικαιώματα να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον πόρο δικτύου. Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή αυτού του διακομιστή για να διαπιστώσετε αν έχετε δικαιώματα πρόσβασης. Η λίστα των διακομιστών για αυτήν την ομάδα εργασίας δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη.

Τί προτείνετε...;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.