Jump to content



Βοήθεια για επιλογή οθόνης...


jimmy81

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Καταρχάς συγνώμη για ένα ακόμα post βοήθειας επιλογής οθόνης, αλλά έχω περάσει πολλές μέρες ψάχνοντας και δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ αυτό που ψάχνω. Η γνώμη σας μετράει πολύ αφου είσαστε πολύ ψαγμένοι στο θέμα..

Ενδιαφέρομαι για monitor 20-22", pivotable με dvi connector. Επίσης αν έχει και usb hub είναι ευπρόσδεκτο. Η χρήση του θα είναι κυρίως για ανάγνωση, browsing, pdf κτλ. (εξού και το pivot) αλλα θα ήθελα να βλέπεται και σε βίντεο / games (δεν γίνεται εκτενής χρήση). Υπάρχει και ανώτατο όριο τιμής στα 350 ευρώ...

Έχω μπερδευτεί και με τις τεχνολογίες των panel και δυστυχώς δεν έχω χρόνο να τις μελετήσω αυτόν τον καιρό. Εάν είναι και κάποιο ΤΝ πάνελ ικανοποιητικής απόδοσης δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα. Έιδα την Samsung 203B, η οποία όταν γύρισε κάθετα απλά δε βλεπόταν. με απόκληση 10 μοιρών δηλαδή ήταν σα να βλέπεις 2 οθόνες.

Έχω βρεί και την HP w2207 την οποία βλέπω σαν καλή επιλογή για τα λεφτά της.

Επίσης ένα τελευταίο. Έχω δεί κάποιους βραχίονες που γυρίζουν τις οθόνες σε portrait. Αξίζει κατι τέτοιο? Πρέπει να υποστηρίζει κατι το monitor? Είναι προτιμότερο να πάρω μια μη pivotable οθόνη και να της βάλω ένα βραχίωνα?

Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε?

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

βασικα ειναι πολυ υποκειμενικο ποτε μια οθονη ειναι καλη και ποτε οχι,οποτε δυσκολα θα βρεις απαντησεις...μιλωντας με αυτα που ξερω απο πρωτο χερι,τσεκαρε το θρεντ περι Samsung 226BW πουχουμε ανοιξει στο παρελθον οπου θα ενημερωθεις αρκετα σχετικα με το θεμα...ειναι μεσα στο οριο τιμης που βαζεις και εχει υποδοχες πισω για στηριξη στον τοιχο (VESA MOUNT λεγεται)....εαν βεβαια μπορεις να αποδεχθεις τα πλην της..η 22αρα της ΗΡ φαινεται ναχει καλυτερα χρωματα ΑΛΛΑ εχει glossy panel οποτε μαλλον πρεπει να σε κουραζουν οι αντανακλασεις στα διαβασματα...απο εκει και περα εντελως εμπειρικα βλεπω στο φορουμ πολλες dell 2007wfp οποτε κατι πρεπει να λεει και η εν λογω οθονη...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Έχω αρχίσει να καταλήγω προς την HP 2207 για το λόγο price/inch για το σκοπό που τη θέλω. Σε glossy panel δεν έχω δουλέψει καθόλου, αλλά πιστεύω ότι δεν θα έχω πρόβλημα, αφού δεν έχω κανένα παράθυρο που να μου δημιουργεί αντανάκλαση στην οθόνη. Ακόμα και ο ηλεκτρικός φωτισμός είναι τοποθετημένος σε σημείο που δεν ενοχλεί.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσω μια οποιαδήποτε οθόνη vesa mountable και της βάλω βραχίωνα που να την περιστρέφει θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα; δηλαδή οι pivotable οθόνες έχουν ενσωματωμένο μόνο αυτή τη βάση ή έχουν και κάποιο sensor που καταλαβαίνει την περιστροφή και κανονίζουν αυτόματα και το περιεχόμενο;

Η HP απ ότι έχω καταλάβει κανονίζει και το περιεχόμενο με δικό της software (αν και buggy). Το μόνο κακό που έχω διαβάσει για την οθόνη είναι ότι ακόμα και ρυθμισμένη δεν αποδίδει τόσο καλά. Αλλά πόσο χάλια μπορεί να είναι δηλαδή; Δεν ψάχνω το τέλειο σε αυτή την τιμή. Αν ήταν να διαθέσω 600 ευρώ και πάνω θα ήταν αλλιώς. ’λλα μήπως ψάχνουμε υπερβολές και είναι και τα φθηνότερα μοντέλα ικανοποιητικά για καθημερινή χρήση; Δεν είπα βέβαια να τυφλωθούμε πάμε και στο γιατρό...

BTW όποιος έχει την HP 2207 ας πει κάτι για την εμπειρία του!

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να το κατέχω ακριβώς το άθλημα αναρωτιέμαι αν θα σε εξυπηρετούσε ίσως καλύτερα μια μεγάλη οθόνη wide για να βλέπεις ταυτόχρονα 2 σελίδες κειμένου pdf αντί να την γυρίζεις.

Link to comment
Share on other sites

Ναι το έχω σκεφτεί, αλλά για να βλέπω 2 σελίδες στο μέγεθος που τις θέλω μάλλον θα πάω για τηλεόραση. :)

Πάντως διάβασα κι άλλα reviews και έχω κατασταλάξει στην HP W2207H..

Ευχαριστώ για την βοήθειά σας!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.