Jump to content



X-Fi κατεστραμμένη επαφή


frantic

Recommended Posts

Γεια χαρά κ καλή χρονιά.

Έχω ένα πρόβλημα με μια X-Fi, η οποία (μάλλον από άγαρμπη αποθήκευση από μέρους μου) ανακάλυψα ότι πλέον δεν δουλεύει. Η κάρτα έχει αλλαχθεί (ήταν χωμένη σε μια ντουλάπα) εδώ κ καιρό γιατί χρειάστηκα μια Maudio 1010 αλλά είναι κρίμα να πηγαίνει χαμένη.

Μετά από μια γρήγορη εξέταση είδα ότι έχει ξυστεί άσχημα μια PCI επαφή πάνω στην κάρτα, με αποτέλεσμα όταν η κάρτα κάθεται στο slot να μην κάνει επαφή μία ακίδα.. Το αποτέλεσμα είναι το μηχάνημα να μην μπουτάρει με την κάρτα.

Είναι κρίμα γιατί η καρτούλα δούλευε μια χαρά όσο την θυμάμαι. Πρόκειται για την Platinum έκδοση με τον stereo preamp (της κακιάς ώρας αλλά την κάνει τη δουλειά του αν δεν έχετε επαγγελματικές απαιτήσεις) κ το κουτάκι με SPDIF/OPTICAL/MIDI/RCA in/out.

Ξέρετε κανέναν που να αναλαμβάνει τέτοιες επισκευές? Έχω χρησιμοποιήσει παραδοσιακά κολλητήρια στο παρελθόν αλλά η συγκεκριμένη δουλειά είναι μάλλον λεπτή αν κ φαίνεται εύκολη. Προφανώς δεν σκοπεύω να δώσω πάνω από κανα 10ρικο για επισκευή, αφού δεν την χρησιμοποιώ. Εναλλακτικά αν υπάρχει κανα παληκάρι που να μπορεί να κάνει τη δουλειά κ να θέλει την κάρτα μπορώ να του την δώσω εφόσον δουλέψει για να μην πηγαίνει άχρηστη.

Η κάρτα αγοράστηκε το Μάρτη του 06 από Multirama. Έχω την εντύπωση ότι έχει 3 χρόνια εγγύηση, ξέρει κανείς? Θα την πήγαινα, αλλά ειλικρινά το θεωρώ τσάμπα κόπο δεδομένου ότι ούτε την χρειάζομαι, ούτε πρόκειται για κάποια σοβαρή ζημιά. ’λλωστε δεν νομίζω να μου την αλλάξουν, λογικά κ να τη δώσω αυτοί την επαφή θα φτιάξουν κ θα μου τη στείλουν σε κανα μήνα πίσω.

Τεσπα όποιος ενδιαφέρεται ή ξέρει κάποιον που να μπορεί να μου την φτιάξει για κανα 10ρι-20ρι το πολύ ας βοηθήσει. Αν θέλει να την κρατήσει το συζητάμε.

Δεν θέλησα (ούτε μπορώ) να ποστάρω στις πωλήσεις δεδομένου ότι δεν ενδιαφέρομαι να πουλήσω αλλά πρωτίστως να φτιάξω την κάρτα. Αναφέρω όμως ότι αν την θέλει κανα παιδί που να μπορεί να τη φτιάξει το συζητάμε. Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί το ποστ.

Link to comment
Share on other sites

Μισό λεπτάκι!

xfi.JPG

Να τη, με άθλια ποιότητα κινητού καθότι δεν έχω την ψηφιακή μου... Η επαφή έχει ξεκολλήσει και κοπεί στο σημείο που φαίνεται αλλαγμένο το χρώμα του PCB. Υπάρχει από τη μέση και κάτω (το πάνω μισό όπως φαίνεται είναι ακόμη κολλημένο). Πιστεύω πως φτιάχνεται.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.