Jump to content



Η Κομισιόν ξεκινά νέες αντιμονοπωλιακές έρευνες κατά της Microsoft


MOS

Recommended Posts

Ανοίγει πάλι η υπόθεση

863884_b.jpg

Μία από τις έρευνες θα εξετάσει κατά πόσο είναι αθέμιτη η ενσωμάτωση του Internet Explorer στα Windows

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ξεκινήσει δύο νέες έρευνες που θα εξετάσουν εάν η Microsoft καταχράστηκε την κυρίαρχη θέση της στην αγορά για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό στο λογισμικό γραφείου και τα προγράμματα πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Η Microsoft καταδικάστηκε από την Κομισιόν το 2004 για μονοπωλιακές πρακτικές και τον περασμένο Σεπτέμβριο έχασε την έφεση κατά του προστίμου-ρεκόρ των 500 εκατ. δολαρίων.

Η πρώτη από τις δύο νέες έρευνες θα εξετάσει κατά πόσο η Microsoft αποκρύπτει από τους ανταγωνιστές της πληροφορίες που χρειάζονται για την ανάπτυξη προϊόντων που συνεργάζονται με το δικό της λογισμικό. Η υπόθεση αφορά κυρίως τη σουίτα εφαρμογών γραφείου Office, προγράμματα για διακομιστές και την πλατφόρμα .NET της Microsoft.

Η έρευνα ξεκινά έπειτα από καταγγελίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Διαλειτουργικά Συστήματα, έναν σύνδεσμο που εκπροσωπεί ανταγωνιστές της Microsoft.

Η δεύτερη έρευνα θα εξετάσει κατά πόσο είναι αθέμιτη η ενσωμάτωση του Internet Explorer στα Windows, με παράλληλη προώθηση τεχνολογιών πέρα από τα «ανοιχτά» στάνταρτ του Διαδικτύου.

Αφορμή ήταν οι καταγγελίες της Opera, της νορβηγικής εταιρείας που ανέπτυξε το ομώνυμο πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

«Η έναρξη των διαδικασιών δεν υπαινίσσεται ότι η Επιτροπή διαθέτει αποδείξεις παραβιάσεων. Υποδηλώνει μόνο ότι η Επιτροπή θα διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση ως θέμα προτεραιότητας» διευκρινίζει ανακοίνωση της Κομισιόν.

πηγη:Associated Press

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.