Jump to content



την γνωμη/βοηθεια σας.


naz

Recommended Posts

ακουστε πως εγινε.

ειπα να αλλαξω τροφοδοτικο στον server μου,να βαλω ενα 500 chieftech και να βγαλω το παλιο ανωνυμο 350 που τοσο καιρο σηκωνε εναν ακλοκαριστο northwood 3αρη στην καλυτερη μητρικη ολων των εποχων,asus μαντεψτε μοντελο , και γυρω στα 1.5 τερα δισκους.μνημη 512 kingmax και καρτα μια πσι viper,με remote ολα οπως αντιλαμβανεστε παιζανε...

βγαζω το παλιο psu ,φυσαω την σκονη απο παντου με ενα πιστολακι ,βαζω και ηλεκτρικη σκουπα,το κανω κουκλα.

συνδεω τα μολεξ ολα,σαφως περισσοτερα τα καλλωδια του chieftech .

οι δυο wd 250 sata 2500ks se 16 ,που καποτε τους ειχα παρει με μεγαλο μερακι,κυριως λογω της κασε τους,τοσο καιρο με ειχανε εξυπηρετησει αψογα.

αυτοι ηταν συνδεδεμενοι με ενα καλλωδιο που απο 4αρι μολεξ εδινε δυο βυσματα σατα,οποτε τους ειχα και τους δυο εκει και ειπα να μην το αλλαξω αυτο.

παω να μπουταρω,μπουταρει κανονικα αλλα δεν τους βλεπει στο postaρισμα.ταυτοχρονα μυριζω καμμενο πυκνωτη,η τελος παντων διηλεκτρικο...πανικος! κλεινω psu απευθειας,ψαχνω διεξοδικα και κυριως με την μυτη,αφου δεν βλεπω εμφανη σημαδια καπου και τελικα αποκαλυπτεται η αληθεια.οι δυο wd2500ks νεκροι...

τους παιρνω στοργικα στην αγγαλια μου και αντιλαμβανομαι οτι πεθανανε εντελως αδοξα..!

απο εναν προβληματικο ανταπτορα ρευματος,που αποφασησα να μην ξαναχρησιμοποιησω για τροφοδοσια οποιουδηποτε υποσυστηματος εντος του case,απευθειας απο το psu οι τροφοδοσιες ολες απο εδω και περα,τελος οι φθηνιαρικοι ανταπτορες που πετανε δυο δυο μεσα στα κουτια των μητρικων και εχουμε ολοι καμια 20αρια σπιτι μας.τους πεταξα εγω προσωπικα.

μετα απο μιση ωρα αφου εστησα το μηχανημα,το τοποθετησα στη φυσικη του θεση κλπ αρχισα να σκεφτομαι τι θα γινει με τα 400 περιπου giga που υπαρχουν στους δισκους,μεταξυ αυτων τα απολυτως απαραιτητα ειναι γυρω στα 4-5 γιγα,τα οποια φυσικα δεν ειχα φροντησει να αποθηκευσω.μιλαω για μια ημιτελη διπλωματικη,καποιες φωτογραφιες,καποια πολυ σπανια κομματια μουσικης τα οποια μαζευμα επι dial up εποχες....τελος παντων ,για να μην σας κουραζω.

διαβασα στο νετ αρκετα αρθρα για την αλλαγη του logic board του δισκου,το ξεβιδωσα και απο τους δυο και απο πισω ειναι καμμενο σε αρκετα σημεια.

θελω απο καποιον αν διαθετει το ιδιο μοντελο (wd 2500ks se16 sata) να μου δανεισει εναν δισκο να κανω το mod με κινδυνο να καει και ο δικος του φυσικα.ο δισκος δεν πωλειται πουθενα πλεον καινουργιος .αν καει ο δισκος του Χ παλικαριου που θα τον δανεισει,δεσμευομαι φυσικα να του παρω εναν καινουργιο 250αρη με 16 CASHE ,εχω δει στο site του πλαισιου καποια μοντελα WD 250 raid edition 16mb cashe.

αυτα παιδες,ευχαριστω προκαταβολικα για τις οποιεσδηποτε απαντησεις,

νασος

post-1026-1416073381,7338_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

για καποιον που εριξε μια ματια ,καπου εχει εναν ιδιο αλλα δεν ειναι σιγουρος οριστε μερικες κατατοπιστικοτατες φωτο. αν υπαρχει ταυτιση στους κυριους κωδικους θα παιξει με αλλαγη του logic board.για δειτε ρε μαγκες:cool:

p2100294wg2.jpg

p2100301pe4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.