Jump to content



Κατασκευή λαμπάτου ενισχυτή


Dr.Paneas

Recommended Posts

Μολις τελειωσα την μελέτη του πρώτου σταδίου προενίσχυσης. Το κέρδος ενίσχυσης στο πρωτο στάδιο είναι 58,3 . Δηλαδη αν δωσεις σήμα εισόδου 100mVAC, θα παρεις 5,83VAC. Αυτο που με απασχολεί είναι ο πυκνωτης που λειτουργεί σαν διακόπτης στο DC και λαμβάνει μέρος στο υψηπερτό φίλτρο συχνότητων για τα μπάσσα. Θα προτιμήσω μία μεσσαία επιλογή, και αν δω οτι ειναι αρκετά μπάσσος ο ήχος θα τον αλλάξω με μικρότερο.

Link to comment
Share on other sites

Απο τρυπανια κλπ τι πρεπει να αγορασω ; καμια ιδεα πως θα φτιαξω το κουτι του ενισχυτη με το ηχειο ;

δεν θελω να παραγγηλω ετοιμο το κιτ... 250 δολλαρια ειναι αρκετα.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα καλυτερη θα εχεις. Οι περισσοτεροι ενισχυτες ειναι με τσιπ, οπως η μητρικη του PC. Ο καλύτερος ήχος, βγαινει απο λυχνία (λάμπα), τετοιοι ενισχυτες στοιχιζουν πολλα πολλα ευρώ, και ξεφεύγου απο το budget μου. Γι αυτο θα αρχισω να τους φτιαχνω μονος μου.

Link to comment
Share on other sites

Καπως θα τα βολεψουμε με το κουτι. Τα 20W λαμπας ειναι αρκετα να ακουγεσαι σε ολη την γειτονια, ενω με εναν τσιπατο θελεις καμια 150W. Τα 5 Watt για το σπιτι μου ειναι υπεραρκετα. Εχω παιξει και σε στουντιο και γενικα εχουν περασει πανω απο 20 ενισχυτες απο την κιθαρα μου :p

Τωρα θα δουμε πως θα το φτιαξουμε με ενα φιλο μου.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.