Jump to content

Σύνθεση νέου υπολογιστή μέχρι 1000 ευρώ

Zenon

Recommended Posts

Καλησπέρα,

αναγκαστικά και χωρίς πολλά περιθώρια χρόνου, (αναμονή για νέους επεξεργαστές) εκτός και αν αλλάξει κάτι δραστικά, θα ήθελα τις προτάσεις σας.

μιλάμε για κουτί με όλα τα συμπράγκαλα και οθόνη.

όχι πληκτρολόγια, ποντίκια, εκτυπωτές, ηχεία κτλπ

ευχαριστώ εκ των προτέρων

χρήση υπολογιστή: για ιντερνετ, γραφείο, παιχνίδια (όχι crysis αλλα κανένα rpg και κανένα manager σίγουρα)

όχι overclocking

Θα διαφωνησω.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να πας σε LIano εφ'οσον ΔΕΝ θα χρησιμοποιησεις τα ενσωματωμενα γραφικα.

Απο αποψη δυναμης ο AMD A8-3850 που παρεθεσες συγκρινεται αμεσα με τον Intel 2100. Σε bit-tech.net και anandtech φαινεται πως υστερει σαν επεξεργαστης εναντι του ανταγωνισμου.

Και ακομη συγκρινουμε 4 (AMD) vs 2 (intel) πυρηνες.

Για μενα η επιλογη ειναι ξεκαθαρη και ακουει στο ονομα Intel 2x00. 2100 (~105€), 2300(~155€), 2400 (~160€) , αυτη ειναι δικη σου επιλογη.

Για μητρικη θα επελεγα αναλογα το chipset, για Η67 την Asus P8H67-V(86€) ενω αν πηγαινα για Ζ68 την Gigabyte GA-Z68A-D3H-B3 (128€).

για μνημες πρεπει πρωτα να μας πεις ποια μητρικη θα επιλεξεις για να κινηθουμε αναλογα.

απο τροφοδοτικα διαλεξε και παρε:

Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX V2 CMPSU-600CXV2 Active-PFC Retail

Corsair Power Supply 650W ATX 24 pin TX V2 CMPSU-650TXV2EU Active-PFC Retail

Corsair Gaming Series GS600 600W PSU 80+ Certified (CMPSU-600GEU)

CoolerMaster GX Series 650W PSU (RS650-ACAAE3-EU)

Σκεψου πως αν κανεις την σωστη επιλογη στο τροφοδοτικο θα σε συνοδευσει το λιγοτερο για τα επομενα 3-5 χρονια. ;)

Aπο εκει και περα ολα τα αλλα ειναι στο δικο σου χερι.

αρχίζετε να μου δίνετε ιδέες

σίγουρα ήθελα έναν ιντελ 2,χχχ αλλά δεν ήξερα ποιον πρέπει να πάρω (πχ είχε νόημα να πάρω τον 2,500?)

μου γράφεις ότι μπορώ τον 2,400 και εάν δεν έχει νόημα για την χρήση μου ένας 2500 τότε να τον προτιμήσω

μια άλλη παράμετρος είναι ότι τους κρατάω τους σταθερούς ειδικά υπολογιστές γύρω στα 5 χρόνια

οπότε θα ήθελα να έχει επεκτασιμότητα όσο γίνεται

θέλω να βάλω μια κάρτα γραφικών, (αρχικά ίσως πιο πρόχειρη λόγω μπάτζετ και αργότερα μια καλύτερη)

από μητρική τι να σου πώ? εσάς περίμενα να μου ξεκαθαρίσετε το θέμα (χα,χα,χα), Η67, Ζ68 έχω μπερδευτεί

από τροφοδοτικό επίσης περίμενα τις γνώμες σας (πάντως ένα enermax που είχα βάλει τα έβγαλε τα ψωμιά του, αλλά δεν με χαλάει και καλύτερο)

αυτά που προτείνεις είναι όλα στις ίδιες τιμές πάνω κατω

δίσκο ssd αξίζει να αυξήσω το μπάτζετ για να τον βάλω? χωρίς να μειώσω τα υπόλοιπα

καλημέρα GV

ερωτήσεις για την πρόταση σου

είμαι εντάξει με κάρτα της nvidia ενώ ακούω συνέχεια για ATI?

η μητρική της msi που την κακολογείς για oc είναι εντάξει για εμένα?

η 24αρα οθόνη μήπως μου πέσει λίγο μεγάλη (στις αποστάσεις του γραφείου μου, μην στραβωθούμε ρε αδερφέ)? σκεφτόμουν λίγο μικρότερη

ο δισκος της seagate τι λέει? τους θυμάμαι που τους αγοράζαμε το 1998 αλλά μετα δεν έχω ξαναδουλέψει μαζί τους.

ένα κουτάκι που έχει το πλαίσιο της cm το silencio είναι καλύτερο ή τζαμπα τα λεφτά?

χρειάζομαι καλύτερη ψύξη στον επεξεργαστή?

καλημέρα GV

ερωτήσεις για την πρόταση σου

είμαι εντάξει με κάρτα της nvidia ενώ ακούω συνέχεια για ATI?

η μητρική της msi που την κακολογείς για oc είναι εντάξει για εμένα?

η 24αρα οθόνη μήπως μου πέσει λίγο μεγάλη (στις αποστάσεις του γραφείου μου, μην στραβωθούμε ρε αδερφέ)? σκεφτόμουν λίγο μικρότερη

ο δισκος της seagate τι λέει? τους θυμάμαι που τους αγοράζαμε το 1998 αλλά μετα δεν έχω ξαναδουλέψει μαζί τους.

ένα κουτάκι που έχει το πλαίσιο της cm το silencio είναι καλύτερο ή τζαμπα τα λεφτά?

χρειάζομαι καλύτερη ψύξη στον επεξεργαστή?

Η Συγκεκριμενη ειναι οτι καλυτερο στα λεφτα της. Ακους για ΑΤi αλλα για τις ακριβοτερες 6950/70 κτλ.

Ο καθενας "κακολογει" μητρικες για δικους του λογους. Για την χρηση που θα κανεις εσυ (εστω και για ενα αξιοπρεπες ΟC στα 4 + ) ειναι μια χαρα.

Η οθονη παλι ειναι Value For money..και εγω την δικια μου στους <30 ποντους την εχω..ειναι καθαρα θεμα συνηθειας.

Οι δισκος ειναι καθαρα οτι σου κατσει πλεον.

Αν ειναι να δωσεις λεφτα για κουτι παρε αυτο : http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-690-II-Advanced-Black-Case-RC-692-KKN2.htm

Αν μπορεις να παρεις τα parts απο διαφορετικα μαγαζια..θα ειναι οτι καλυτερο γιατι θα γλυτωσεις $$.

Στο memoryc αν εχεις εταιρικό αφμ αγοραζεις χωρις VAT.

σίγουρα ήθελα έναν ιντελ 2,χχχ αλλά δεν ήξερα ποιον πρέπει να πάρω (πχ είχε νόημα να πάρω τον 2,500?)

μου γράφεις ότι μπορώ τον 2,400 και εάν δεν έχει νόημα για την χρήση μου ένας 2500 τότε να τον προτιμήσω

δεν νομιζω πως αξιζει να παρεις τον 2500. πολυ παραπανω σε χρηματα...

θέλω να βάλω μια κάρτα γραφικών, (αρχικά ίσως πιο πρόχειρη λόγω μπάτζετ και αργότερα μια καλύτερη)

για να μειωσεις το κοστος, μπορεις να ξεκινησεις ειτε με μια ATI 5770 (~110€) ειτε με μια ATI 6850 (~150).

από μητρική τι να σου πώ? εσάς περίμενα να μου ξεκαθαρίσετε το θέμα (χα,χα,χα), Η67, Ζ68 έχω μπερδευτεί

Αν θελεις να πας σε σχετικα καλες μνημες, σαν αυτες που εδειξε ο GV, πας σε Ζ68.

Θα ελεγα να αποφυγεις το P67, δεν αξιζει να χασεις τις εξοδους για την ενσωματωμενη καρτα για ~15 ευρω.

από τροφοδοτικό επίσης περίμενα τις γνώμες σας (πάντως ένα enermax που είχα βάλει τα έβγαλε τα ψωμιά του, αλλά δεν με χαλάει και καλύτερο)

αυτά που προτείνεις είναι όλα στις ίδιες τιμές πάνω κατω

Οποιο απο ολα αυτα και να επιλεξεις θα την κανει την δουλεια σου ανετα.

για μενα το καλυτερο απο ολα ειναι το Corsair TX650 V2.

δίσκο ssd αξίζει να αυξήσω το μπάτζετ για να τον βάλω? χωρίς να μειώσω τα υπόλοιπα

ΝΑΙ!!!!!!!!!!

αρχίζω να καταλήγω κάπου αλλά επειδή δεν έχω δουλέψει με αγορές στο ιντερνετ (μόνο eshop) δεν ξέρω που να κοιτάξω σε "σταθερά μαγαζιά" στην άθήνα

μόνο το πλαίσιο έχει μείνει και το cosmodata στην στουρνάρη, σε άλλες περιοχές δεν γνωρίζω

αυτο το vision studio στην σαλόνικα τι λέει?

στο e-shop δεν κοιτάω γιατί λένε ότι θα κλείσει, ήδη στην στουρνάρη έκλεισε το υποκατάστημά του.

γιατί τα γράφω αυτά? γιατί "δουλεύω" πανω στην λίστα του gv αλλα έλεγα να κάνω κανα δυο προσθήκες (πιο ποιοτικές) ανεβάζοντας βέβαια και το κόστος.

πχ να βάλω μητρική μια asus p67pro που είδα ότι είχε προτείνει σε άλλο θέμα και όπως και να το κάνουμε μια λαχτάρα την έχω (κάθε 5 χρόνια περίπου αγοράζω απο το 98, έχω αργήσει δηλαδή χαχαχα) αλλα το πλαισιο δεν εχει καθόλου asus

εκτός εάν μου προτείνεται μια πιο ποιοτική μητρική από msi ή gigabyte (πχ η msi g65 τι λέει? ή κάποια z68 που αναφέρατε)

τι θα την κάνω? τουρσί ρε αδελφέ, έτσι να μου φύγει η ιδέα που λένε

άλλωστε οθόνη θα πάρω μια lg των 160 ευρώ 22" λόγω και του χώρου μου, πέρασα απο πλαίσιο και είδα τα μεγέθη (οπότε κατεβασα το μπάτζετ)

μετά μια άλλη ιδέα είναι να τα πάρω κομμάτια που λέγατε, αλλά έτσι δεν ξέρω τι παίζει με τις εγγυήσεις, μην πάω στο πλαίσιο όπως παλιά και μου πουν απευθυνθείτε στον κατασκευαστή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.