Jump to content



Συνδεση εσωτερικης συσκευης σε eSATA?


Blinky

Recommended Posts

Εχω μια Abit IP35 pro και θελω να συνδεσω ενα SATA optical drive. Αλλα χρειαζομαι και τα 6 sata του ICH9R για raid με δισκους, οποτε εχω 3 λυσεις :

1) Μετατροπεας IDE-Sata πανω στο IDE του mobo και συνδεση εκει. Δε νομιζω πως αξιζει τοσο γιατι θα χασω και το IDE (αν και μαλλον δε θα το χρειαστω ποτε) αλλα κυριως θα πρεπει να περιμενω να ερθει απο ebay ο ανταπτορας.

2) Controller pci express με 2 sata. Ειναι μια καλη λυση και θα εχω και μια θεση ακομα για το μελλον. Με 15 ευρω ερχεται ενας απο hong kong (ebay) και ειναι και sata2 , αλλα παλι πρεπει να περιμενω.

3) Η μητρικη εχει στο backpanel και 2 eSATA που αμφιβαλω αν θα χρησιμοποιησω ποτε. Αποτι εχω καταλαβει απο τους drivers αυτα ειναι πανω σε εναν jmicron controller. Αν παρω ενα eSATA to SATA καλωδιο και συνδεσω το drive πανω στο ενα απο αυτα θα εχω κανενα λειτουργικο προβλημα? το εχει κανει κανεις? Ειναι η πιο απλη/γρηγορη/οικονομικη λυση, αλλα δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε eSATA και ενω το bandwidth το εχει, επειδη ειναι σχεδιασμενο για εξωτερικες συσκευες δε ξερω αν θα εχει κανενα πρακτικο προβλημα για τη χρηση που το θελω...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.