Jump to content



HD3870 Crossfire problem with OC


Bassjunkies

Recommended Posts

Παιδιά καλημέρα,

Πρόσφατα αγόρασα δυο Sapphire HD3870 μιας και μου άρεσε η ιδέα να δοκιμάσω το crossfire.

Οι καρτούλες είναι αυτές εδώ http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=219 .

Το πιο σοβαρό πρόβλημα που έχουν οι καρτούλες είναι ότι το ανεμιστηράκι τους είναι πραγματικά πολύ θορυβώδες... Το πρόβλημα λύθηκε όμως χρησιμοποιώντας το RivaTuner και βάζοντας τον ανεμιστήρα και από τις δύο κάρτες στο 25% με το που μπω windows. Δοκίμασα αν δω καμιά αύξηση στις θερμοκρασίες με αυτή την αλλαγή αλλά ήταν πολύ μικρή (3-4 βαθμούς) οπότε μια χαρά.

Ας μπούμε τώρα στο ψητό....!!!!!

Μιας που έβαλα το RivaTuner είπα να τις κλοκάρω λίγο να δώ διαφορές στο 3dMark06. Είδα ότι η μία κάρτα και συγκεκριμένα αυτή που έχει την οθόνη πάνω της, τα ρολόγια τις είναι στα 769.5ΜΗΖ πυρήνας και οι μνήμες 1125Mhz. Η άλλη είναι στα 777Mhz πυρήνας και 1125Mhz μνήμες που από ότι βλέπω αυτά είναι και τα default ρολόγια. Τώρα όταν προσπαθώ να ανεβάσω την κάρτα που έχει την οθόνη πάνω ,και από ότι βλέπω έχει τον πυρήνας της πιο κάτω χρονισμένο, δεν γίνεται τίποτα. Τα ρολόγια δεν αλλάζουν. Στιγμιαία με το που δώσω την εντολή κάνουν μία φορά πάνω εκεί που έδωσα και έπειτα επανέρχονται εκεί που ήταν πριν. Στην άλλη κάρτα όλα μια χαρά. Τα ρολόγια ανεβαίνουν κανονικά.

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με OC σε κάρτες γραφικών, παρά μόνο με επεξεργαστές και mobos, θέλω την πολύτιμη βοήθειά σας.

Τι λέτε να φταίει και δεν μπορώ να ανεβάσω την μία καρτούλα??? Επίσης όταν κλοκάρεις την μία καρτούλα καλό είναι να είναι και η άλλη κοντά στα ρολόγια της πρώτης ή δεν παίζει κανένα ρόλο???

Βλέπετε οι απορίες μου είναι λίγο "newbie" αλλά δεν είχα ασχοληθεί μέχρι σήμερα με vga's.

Σημείωση: οι drivers που χρησιμοποιώ είναι οι Catalyst 8.10

Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά!!!:thank_you2:

Link to comment
Share on other sites

Overclock σε crossfire με Riva ειτε με αλλο προγραμμα δεν γινεται. Καντο μεσο catalyst και θα εισαι οκ. Για everyday χρηση βαλε στα 840 core και 1150 mem. Τα ρολογια δεν καθονται οσο τα βαζεις παντα. Εχει σκαλοπατακια. Αμα θεσεις OC στα 800 θα κλιδωσει στο ακριβως προηγουμενο σκαλοπατι που μπορει να ειναι 798 οποτε ειναι φυσιολογικα αυτα που βλεπεις. Στα ποσα κλειδωνει μπορες να το βλεπεις με το Gpuz.

Προσωπικα εχω προσεξει επισεις οτι οταν κανεις OC με Riva σου ζεσταινει τις καρτες ακομα και σε Idle καταστασεις. Με κλειστα ματια OC μεσω catalyst στις καρτουλες σου. Crossfire 3870 εχω και εγω :)

To 25% ειναι λιγο. Ενεργοπειησε τα σκαλοπατακια στο Riva αναλογα με την temp και αλλαξε τις 100% τον στροφων σε εκεινες που θελεις για καθε σκαλοπατι.

Link to comment
Share on other sites

Εκ πείρας, κλοκάρεις την μια κάρτα με το AtiTool και την άλλη με AMD Gpu Clock Tool, και δουλεύει :laughing:, τσεκάρoντας συχνότητες με Gpu-z. Με ενα google search θα τα βρείς.

Μόνο να επιλέξεις από τα settings τους ποια κάρτα (device) θα κλοκάρεις στο καθένα.

Το CCC κάνει επίσης δουλειά αλλά έχει περιορισμό στα ρολόγια (αν θες να τις πάς στο θεό).

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα με catalyst CCC αλλά συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα που συμβαίνει και με το Riva tuner. Η μία κάρτα ανεβαίνει κανονικά αλλά η άλλη "είναι στον κόσμο της". Τώρα όσον αφορά στην ταχύτητα των fans, στο 25% και με περίπου 65-70% φορτίο είχα στην μία κάρτα γύρω στους 70-73 βαθμούς και στην άλλη γύρω στους 58-61 βαθμούς κελσίου. Σε idle κατάσταση η μία δουλεύει στους 49-52 και η άλλη γύρω στους 41-44βαθμούς κελσίου. Δεν νομίζω να είναι πολύ ηψυλές οι θερμοκρασίες.

Τώρα με ανοιχτό το Riva Tuner το overide menu στους catalyst δουλεύει σωστά???

Άσχετη σημείωση: Τις κάρτες εσωτερικά τις έχω ενώσει και με τις δύο γέφυρες (Crossfire links). Είναι σωστό?

Link to comment
Share on other sites

Εδώ είμαι πάλι....:weep:

Καλημέρα,

λοιπόν έπειτα από ένα format, μιας και είχα πολύ καιρό να κάνω, πέρασα τους Catalyst 8.10 και έτρεξα ένα 3Dmark06 να δω που περίπου είμαστε. Λοιπόν με τον επεξεργαστή στα 3.45Ghz και τις μνήμες γύρω στα 950Mhz έβλαγε 15450 3dMarks. Δεν ξέρω αν είναι καλά οπότε ακούω γνώμες....:unsure:

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μέσω CCC ανεβάζω κανονικά και τις δύο κάρτες (835 / 1170) και ενώ κανονικά έπρεπε να βγάζει περσσότερο σκορ αυτό βγάζει λιγότερο. Τα ρολόγια στις κάρτες έχουν ανεβεί σίγουρα μιας και τα είδα και μέσω GPUz και για τις δύο κάρτες. :weep::weep::weep:

Τι λέτε να συμβαίνει? :hmm:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.