Jump to content



Προβλημα με DFS σε Server 2003


emm_stra

Recommended Posts

Καλησπερα

Προσφατα ανελαβα την διαχιεριση ενος domain το οποιο βασιζεται σε dfs.

Υπαρχουν 2 servers domain controllers και file servers & dhcp & dns και εχει δημιουργηθει με το dfs ενα dfs root με ονομα DFS (με συνδεσιες μεταξυ των 2 server για replicate) και κατω απο εδω υπαρχουν 3 φακελοι (ΑΡΧΕΙΑ, ΚΟΙΝΟΣ_ΧΩΡΟΣ, PROFILES) τα οποια ειναι shared στο δικτυο για τους χρηστες αναλογα με τα δικαιωματα του καθενος. Στα αρχεια υπαρχουν υποφακελοι αναλογα με το τμημα που ανηκει ο καθε χρηστης.

Εγω θελω να καταργησω το dfs και να χρησιμοποιησω μονο τον ενα server για file server και τον αλλο για backup server. Δεν ξερω πως να το κανω αυτο... Δεν θελω να χαθουν τα δικαιωματα και γενικα η δομη των αρχειων των χρηστων στους server.

Μπορει καποιος να με βοηθησει σε αυτο το θεμα???

Επισης να αναφερω οτι τα profile των χρηστων αποθηκευονται στον server και αυτο προκαλει ελατωση ταχυτητας του login και θελω να το κοψω και αυτο.. Θα υπαρξει προβλημα???

Ο καθε χρηστης εχει σαν home folder τον υποφακελο του τμηματος του. Αυτο δεν νομιζω να ειναι και οτι καλυτερο γιατι ετσι ο ιδιος home folder ειναι για πολλους χρηστες ο ιδιος. Ειναι καλο αυτο???

Και τελος υπαρχει ενας deafult user στον windows\sysvol φακελο οπου μεσα στο desktop υπαρχουν 3 συντομευσεις που εμφανιζονται σε καθε χρηστη.. Αυτο θελω να το αλλαξω και να βαλω σε καθε χρηστη να βλεπει με συντομευσεις μονο αυτα που πρεπει με logon script (net use).

Ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια και συγνωμη γιαυτο το μακροσκελες μηνυμα αλλα ειμαι πολυ προβληματισμενος!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.