Jump to content


RAID Problem....


QQman

Recommended Posts

Είχα εναν 500ρη 7200.11 και πηρα και αλλον εναν για να τους κανω raid, φτιαχνω λοιπον το raid 0 κανει εγκατασταση τον Win μετα απο 10 χρονια....οταν τελειωσε το set up κατεβαζω το HD tach να δω τι γινεται...χτυπαει burst 320 και average read 217 αλλα seek time 85ms!!!

Οι ρυθμισεις του raid ηταν 64mb block

Fast init: off

Cache mode: write thru.

Φταιει ο δισκος ή το γαμ$%$# controller ATI SB 600?

Link to comment
Share on other sites

Αφού δοκίμασες καινούριος drivers , δοκίμασε να τρέξεις και κάποιο άλλο πρόγραμμα πχ hd tune να δεις αν επαληθεύετε αυτό ή αν έχει κάποιο πρόβλημα/ασυμβατότητα με το hd tach. Aν και δεν νομίζω να παίζει ρόλο η default ρύθμιση για το raid0 είναι 128kb και όχι 64, επίσης δοκίμασε να ενεργοποιήσεις και το write cache back να δεις τι γίνεται (όταν λες Cache mode: write thru, απενεργοποιημένο δεν είναι ή κάνω λάθος?). Πιστεύω πάντως ότι είναι απλά λάθος του προγράμματος, αν είχε πραγματικο access time 85ms, θα έκανε μπαμ στην απόδοση του δίσκου και θεωρώ ότι θα το καταλάβαινες χωρίς να χρειαστεις κάποιο πρόγραμμα να στο υποδείξει. Ελεγξε τους πάντως και με το seatools να δεις αν έχουν καποιο πρόβλημα αν και δεν νομιζω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.