Jump to content



Απο δεκαδικο/δεκαεξαδικο στο δυαδικο συστημα HELP!!!!


yz250

Recommended Posts

Καλημερα σας παιδες

Θα ηθελα να μου πειτε εαν ξερετε καποιο προγραμμα το οποιο να κανει μετατροπες απο το απο δεκαδικο/δεκαεξαδικο στο δυαδικο συστημα!!!

η και κανα οδηγο να φτιαξω κανα προγραμματακι δεν θα με χαλουσε

Σας ευχαριστω προκαταβολικα:):):)

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Yz250 δες εδώ σελίδες 3-7. Είναι κάτι σημειώσεις ενός καθηγητή στη σχολή μου.

Έχει μέσα και τη θεωρία για μετατροπές. Θεωρώ πως ντάξει, καλό και το calc της Μ$, αλλά πριν το χρησιμοποιούμε πρέπει να ξέρουμε τι παίζει ;)

*Δεν λέω πως δεν ξέρεις, δεν μπορώ να ξέρω αλλωστε, αλλά το γράφω για άλλους που θα ψάξουν στο TheLab κι έχουν την απορία. Να μην μείνουν στο να τα μετατρέπουν μηχανικά με τη χρήση προγράμματος, αλλά να ξέρουν και το πως να το κάνουν και οι ίδιοι.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω φιλε μου πολυ καλες οι σημειωσεις

το θεμα ειναι οτι αυτα μας τα κανανε στην σχολη απλα το θεωρω ολιγον κουτο να καθομε να κανω πραξεις για να βρω κατι το οποιο κατα την αποψη μου ειναι αχρηστο

Link to comment
Share on other sites

Χρήσιμο είναι να ξέρεις το πώς βγαίνουν και όχι βάζω τον αριθμό χ στο calc και μου τον μετατρέπει "μαγικά" στον αριθμό ψ. Εγώ έκανα μερικά παραδείγματα να καταλάβω τι ακριβώς παίζει, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορώ γρήγορα να μετατρέψω αριθμούς. Θα ήταν χαζό να κάτσω με τις ώρες ωστε να καταφέρω να μετατρέπω γρήγορα αριθμούς, στον χρόνο αυτό θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο να ασχοληθώ με άλλα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.