Jump to content


Προβλημα προσπελασης του 2ου pc στο 1ο μεσα απο lan


skieros

Recommended Posts

α) Στο advance file sharing αν βαλω κωδικο τον ρωταει αλλα ακομα και αν δεν βαλω μπαινει χωρις να ρωτησει. Δεν ειναι απαραιτητο στο advance να βαλω κωδικο δηλαδη. Ετσι δεν ειναι?

Στο simple φανταζομαι αν δεν βαλω pass μπαινει ενω αν βαλω θα πεταξει με τη μια error χωρις να ζητησει authentication

β) Οσον αφορα τα δικαιωματα, ποιος ο λογος να του τα ορισει κανεις στην καρτελα κοινη χρηση, αφου μπορει πιο διεξοδικα να κανει το ιδιο απο την καρτελα ασφαλεια?

Δεν ειναι περιττο να κανει και τα 2? Καλυτερα το ειδικοτερο setting.

ή αλλιως, τι θα γινει αν στα δικαιωματα κοινης χρησης τα βγαλει ολα αλλα στην καρτελα ασφαλεια τα ενεργοποιησει ολα?

Τα permissions sto sharing ειπες ειναι για να ορισουμε τα δικαιωματα τοπικων χρηστων που κανουν login απο αλλο pc.

Δεν καταλαβαινω τοτε οι χρηστες και τα δικαιωματα στην καρτελα ασφαλεια γιατι υπαρχουν καθως και τα δικαιωματα τους.

Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο καλυτερα γιατι με μπερδευει επειδη και στις 2 καρτελες αναφεροντε και χρηστες και δικαιωματα?

γ) Η ΟΛΗ διαδικασια με του να εχεις αντιστοιχια local user account<=> remote user account για να γινεται match σε περιπτωsh που θες προσβαση σε αλλο pc του Lan ειναι για μενα τρελλη.

Θα επρεπε να μπορεις απευθειας να πεις στα windows απο τις θεσεις θελω ο ταδε λαλακας να εχει προσβαση σε αυτο το share απο εκεινο το pc, ενας αλλος λαλακας προσβαση απο το δεινα pc αφου τι διαολο στο ιδιο δικτυο ειμαστε ολοι....

Ακου εκει για καθε λαλακα να δημιουργουμε ξεχωριστο local user αccount με το ονομα του λαλακα που μας ενδιαφερει.

Προς τι αυτες οι λαλακιες? Γιατι δεν το κανan οπως το domain?

Ρε την Micro$uck 3 service pack και δεν λεει να την αλλαξει αυτην την χαζομαρα. Μα ειναι χαζο. Δηλαδη αν σε ενα pc του λαν θελαμε να εχουμε ενα φακελο κοινοχρηστο στον οποιο πρεπει να συνδεθουν για να δουλεψουν 10 χρηστες θα πρεπει σε κεινο το καημενο το pc να δημιουργησουμε 10 διαφορετικα user accounts ετσι για να γινοντε match οι χρηστες που εχπιχειρουν να μπουν?

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάφερα να διαβάσω και να καταλάβω ποιος είναι ο προβληματισμός σου μέσα στις τόσες επαναλήψεις του Λαλάκα, αναρωτιέσαι ποια η διαφορά του Sharing και του Security tab.

Όπως επίσης γιατί δεν έκαναν τα δικαιώματα πρόσβασης από pc σε pc σε ένα workgroup όπως αυτά σε ένα domain....σωστά?

Ξεκινάω από το sharing και το security tab. Η πιο κοινή χρήση είναι δίνεις Everyone ->Read,Write, Full Control στην καρτέλα Sharing και την ξεχνάς. Μετά πας στην καρτέλα Security και ασχολείσαι με τον κάθε λαλάκα όπως πολυ χαριτωμένα έθεσες.

Το sharing είναι όντως για τους remote χρήστες που για να γίνοθν authenticate σε ένα workgroup πρέπει να έχουν "συνδεθεί" με ένα τοπικό account. Άρα η παραπάνω διαδικασία σε καλύπτει απόλυτα και είναι και αρκετά απλή.

Και αυτό μας φέρνει στην στοιχειώδη διαφορά του workgroup από το domain.

Σε ένα domain το authentication γίνεται μέσω ενός κεντρικού καταλόγου (AD) που βρίσκεται σε έναν ή περισσότερους servers. Όπως καταλαβαίνεις αυτό διευκολύνει την κατάσταση λίγο αλλά έχει απαιτήσεις σε εξοπλισμό και γνώσεις.

Το workgroup από την άλλη λειτουργεί διαφορετικά. Δεν υπάρχει ένας κεντρικός υπολογιστής που κρατά τον κατάλογο με το ποιος είναι ποιος. Η πληροφορία αυτή βρίσκεται στην SAM του κάθε υπολογιστή. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως το domain. Έτσι δημιουργούμε τον κάθε χρήστη που θέλουμε να έχει πρόσβαση κάπου, στην τοπική SAM του κάθε υπολογιστή.

Το workgroup εξυπηρετεί ένα μικρό τοπικό δίκτυο μέχρι 10-15 υπολογιστές οπότε δεν ειναι και τόσο μεγάλο θέμα να φτιάξεις τα account στον καθένα. Μετά απο τους 10-15 αρχίζει και ρετάρει οπότε καταλαβαίνεις ότι πρέπει να αναβαθμίστείς σε domain.

Μπορείς εύκολα να εξομοιώσεις ένα domain σε ένα workgroup για τον σκοπό του file sharing μόνο. Βαζεις ένα pc που φυλάς όλα τα αρχεία πάνω του και ανοίγεις εκει όλους τους χρήστες σου από 1 φορά. Έτσι δεν χρειάζεται να πας σε όλα τα pc και να ανοίξεις 10 φορές τον κάθε χρήστη. θα βρίσκονται όλοι στην SAM του δικού τους pc και στη SAM του κεντρικού. Ο κεντρικός μπορεί να έχει ότι λειτουργικό θέλεις - XP,Vista,2000 κτλ.

Ελπίζω να κατάλαβες λίγο τη φιλοσοφία πίσω από τα domain και workgroup και να το σκεφτείς καλύτερα όσο περιμένεις να το "φτιάξει" η Μ$ με κάποιο service pack.

Link to comment
Share on other sites

α)) Και στην ασφαλεια και στην κοινη χρηση αν δεν υπαρχουν δικαιωματα σε καποιον user δεν μπορει να "μπει" στον κοινοχρηστο.

Ποια ακριβως ειναι η διαφορα του sharing permission και του security permission ως προς καποιον χρηστη? νομιζω δεν ειναι πολυ σαφες ή εγω δεν το καταλαβαινω.

Στην ασφαλεια ειναι μονο και μονο για να μπορει να "δει" το pc με τα shares ενω στην κοινη χρηση ειναι και για να μπορει να "μπαινει" μεσα στα shares?

Για να το καταλαβουμε ΟΛΟΙ καλυτερα να το ρωτησω ως εξης:

ι) Τι θα γινει αν ορισω χρηστες και δικαιωματα στην κοινη χρηση ΜΟΝΟ

χωρις να κανω το ιδιο στην ασφαλεια?

ιι) Τι θα γινει αν ορισω χρηστες και δικαιωματα στην ασφαλεια ΜΟΝΟ

χωρις να κανω το ιδιο στην κοινη χρηση?

β) Εμεις σε wrokgroup ειμαστε for now. Υπαρχει τροπος να ορισουμε καποιον global user(o everyone δεν πιανει) για να εχει ο καθενας προσβαση στον αλλον ετσι ωστε να γλυτωσουμε τα πολλαπλα user accounts σε καθε υπολογιστη?

γ) Ειπες σε καποια φαση πως στην κοινη χρηση αρκει να βαλω everyone full control.

Στην ασφαλεια ομως χρειαζεται να ορισω τον καθε λαλακα ξεχωριστα. Γιατι να μην το βαλω και εκει everyone και να γλυτωσω την φασαρια?

Everyone = Οσους τοπικους χρηστες ειχε ηδη το pc + τους νεους τοπικους χρηστες οι οποιοι ειναι απαραιτητοι για να γινονται match οι remote users.

δ) Αν το γυρισουμε σε simpel file sharing χωρις κωδικους μηπως τα γλυτωνουμε ολα αυτα? (Αλλα εδω δεν επαιζε για 2 pc μονο ο Α εβλεπε τον Β και οχι το αναποδο σε simple και δεν ειχε καν password)

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση σε όλα τα λογικά ερωτήματα σου βρίσκεται ήδη στην πρώτη μου απάντηση.

Αν αποφασίσεις να την διαβάσεις και όχι να την κοιτάξεις θα καταλάβεις.

Αυτό που έκανα παραπάνω ήταν να σου δώσω να καταλάβεις γιατί η έννοια του Global user δεν υπάρχει στο workgroup όπως και τον γρηγορότερο-ευκολότερο τρόπο να διαχειριστείς τα sharing/security permissions χωρίς να κάνεις την ίδια δουλειά 10 φορές.

Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει το Google όπως και ο πειραματισμός:to_pick_ones_nose:

Link to comment
Share on other sites

Ρωταω και πολλα περισσοτερα πραγματα τα οποια δεν αναφερεις και θα σε παρακαλουσ αν το κανεις. Την απαντηση σου τηνε χς διαβασει 15 φορες.

Πειραματιζομαι 3 μερες τωρα με τις ωρες:

Ειναι απιστευτη δυσκολια να δοκιμασεις τοσες πολλες περιπτωσεις χωρις πληκτρολογιο και ποντικι περα-δωθε γιατι το teamviewer κολλαει αν το νετ δεν ερθει πριν αυτο ξεκινησει και θελει ρεσταρτ, χωρια τα κολληματα των ιδιων των SexXP ετσι ωστε να μην καταλαβαινω αν φταιει το κολλημα τους η εαν δεν παιζει η ταδε περιπτωση. ΣΚΕΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!

α) Σε καποια φαση μου επαιξε να ρωταει και ονομα χρηστη και κωδικο αρκει ομως να ειχα ιδιο account και στα 2 pc.

Dηλαδη to παρακατω παιζει πεταγοντας popup και ρωτοντας με.

Α: nik:nik, maria:maria

B: maria:123, nik:123

β) Τωρα αν ειναι ετσι παιζει γιατι οπως λες παιρνει αυτοματα τους κωδικους απο το παρασκηνιο.

Α: nik:123, maria:123

B: maria:123, nik:123

Σε παρακαλω πες μου αν παιζουν αυτα δοκιμαζοντας τα πρωτα γιατι τα κωλοΧP κολλανε:

γ) 2 accounts each χωρις passwords

Α: nik:empty, maria:empty

B: maria:empty, nik:empty

οπως και

δ) 1 account only each χωρις password

Α: nik:empty

B: maria:empty

ε) και last but not least1 account each με passwords

Α: nik:nik

B: maria:123

To τελευταιο δεν μου επαιξε προσωπικα ποτε αν και ειναι αυτο που υποστηριζεις mostly.

Αν θελεις και δεν σε εχς τρελανει ακομη να μου εξηγεις γιατι πεζει η δεν πεζει η καθε περιπτωση. Κουραγιο σε λιγο τελειωνουμε

*οπου εχουμε 2 χρηστες σε καθε pc εννοειται πως εχουμε ορισει και τα απαραιτητα δικαιωματα και στου 2, ενω οπου εχουμε 1 χρηστη για καθε pc εχουμε ορισει δικαιωμα μονο γιαυτον.

Επισης την εξομοιωση domain μεσα απο workgroup δεν την καταλαβα καθολου πως μπορει να γινει και γιατι δουλευςι χωρις να ορισουμε τοπικα accounts σε ολα τα pc.

Και στην ασφαλεια και στην κοινη χρηση αν δεν υπαρχουν δικαιωματα σε καποιον user δεν μπορει να "μπει" στον κοινοχρηστο.

Ποια ακριβως ειναι η διαφορα του sharing permission και του security permission ως προς καποιον χρηστη? νομιζω δεν ειναι πολυ σαφες ή εγω δεν το καταλαβαινω.

Στην ασφαλεια ειναι μονο και μονο για να μπορει να "δει" το pc με τα shares ενω στην κοινη χρηση ειναι και για να μπορει να "μπαινει" μεσα στα shares?

Αν κανω μονο το 1 απο τα 2 δεν εχει προσβση κανεις πουθενα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.