Jump to content



πρόβλημα με τον χρονισμό των μνημών στα 1066


thanassis

Recommended Posts

καλησπέρα παιδιά,

είχα πάρει μαζί με τον υπολογιστή πέρσι 2 τεμάχια OCZ 2x1GB (2 μνήμες δηλαδή όχι σετ) δηλαδή 2χ OCZ2N10661G

είναι οι μνημούλες της υπογραφής και έτρεχαν απροβλημάτιστα στα 1066, έτσι λοιπόν είπα να πάρω ένα ακόμη ζευγάρι ίδιο, και πήρα το σετάκι OCZ2N10662GK που είναι οι ίδιες μνήμες

το πρόβλημα είναι το εξής, ότι ενώ οι πρώτες, το πρώτο σετ έτρεχε κανονικά στα 1066, αυτό το σετ δεν μπορεί να τρέξει στα 1066, κάνει κολλήματα δηλαδή, δεν μπαίνει στα windows και βγάζει BSOD, ενώ στα 800 τρέχουν..

οι παλιές μνήμες είχαν και καλά υποστήριξη EPP αλλά έπρεπε να χρονιστούν χειροκίνητα, αλλά λειτουργούσαν κανονικά αφού χρονίζονταν, οι καινούριες αναγνωρίζονται από το σύστημα σαν 1066 (σε σχέση με τις παλιές που έλεγε 667) αλλά δεν τρέχουν στα 1066... μήπως θέλω παραπάνω τάση κάπου? έχω δώσει τάση 2,1Volt στις μνήμες όπως ζητούν

μήπως κάποιο timing μου κάνει τη δουλειά και πρέπει να το ορίσω χειροκίνητα γιατί αυτόματα μου δημιουργεί πρόβλημα???

ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! το σύστημα είναι αυτό της υπογραφής

Link to comment
Share on other sites

απενεργοποίησα το Spread Spectrum και Intel EIST και το σύστημα λειτουργεί εδώ και μερικές ώρες κανονικά, μόνο βλέπω ότι τα timings δεν είναι σωστά, υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για τα timings??? να αυξήσω κάποια τάση π.χ.????

ramk.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για τα timings, τα αλλάζεις στο bios. Για το άλλο, μπορεί να σου δημιουργεί πρόβλημα η τάση στο northbridge. Ανέβασε ένα - δύο κλικ πάνω και τρέξε κάποιο διαγνωστικό, για να δείς αν έχεις στρώσει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.