pai_mei Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12, 2009 Προσφατα αγορασα ενα LG DVD-RW και ενω ολα πηγαιναν καλα και μου εγραφε ενα πληρες δισκακι σε 5 λεπτα, ξαφνικα χρειαζεται 15'-18' για να το γραψει!Ξεκιναει κανονικα την εγγραφη αλλα μετα σερνεται, η εγγραφη παει σπαστά ανα 3-4ΜΒ...Καμμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει?
hayabusa Απρίλιος 12, 2009 #2 Απρίλιος 12, 2009 μήπως τα δισκάκια που γράφεις τελευταία έχουν διαφορετική ταχύτητα εγγραφής από τα προηγούμενα ;Επίσης μήπως έβαλες dvd dual layer ή επαναγράψιμα ;
Chosen Απρίλιος 12, 2009 #3 Απρίλιος 12, 2009 Προσφατα αγορασα ενα LG DVD-RW και ενω ολα πηγαιναν καλα και μου εγραφε ενα πληρες δισκακι σε 5 λεπτα, ξαφνικα χρειαζεται 15'-18' για να το γραψει!Ξεκιναει κανονικα την εγγραφη αλλα μετα σερνεται, η εγγραφη παει σπαστά ανα 3-4ΜΒ...Καμμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει?Πολλά μπορεί να συμβαίνουν, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημά σου, τη μητρική σου κλπ
pai_mei Απρίλιος 12, 2009 Author #4 Απρίλιος 12, 2009 μήπως τα δισκάκια που γράφεις τελευταία έχουν διαφορετική ταχύτητα εγγραφής από τα προηγούμενα ;Επίσης μήπως έβαλες dvd dual layer ή επαναγράψιμα ;Oχι, ειναι τα ιδια που γραφονταν και σε 5'Πολλά μπορεί να συμβαίνουν, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημά σου, τη μητρική σου κλπΤο λειτουργικο και η μητρικη ειναι τα ιδια με πριν.Μια αλλαγη που εγινε ειναι οτι ανεβασα λιγο το fsb, απο 200 σε 220 (ο/c).Λες αυτος να ειναι ο λογος? Γυριζοντας το ομως πισω εκει που ηταν, παλι σερνεται το dvd-rw... Ειναι δυνατον να του εκανα μονιμη ζημια?
hayabusa Απρίλιος 12, 2009 #5 Απρίλιος 12, 2009 ποιο drive έχεις; δεν κοιτάς μήπως βρεις κανένα firmware update;
pai_mei Απρίλιος 12, 2009 Author #6 Απρίλιος 12, 2009 Διαβασες τα posts μου σε αυτο το thread και μου λες οτι ευθυνεται το... firmware? :suicide2:
greekfragma Απρίλιος 12, 2009 #7 Απρίλιος 12, 2009 σου λέει οτι κανα firmware update άμα υπάρχει διαθέσιμο δεν κάνει κακό να το περάσεις.
hayabusa Απρίλιος 12, 2009 #8 Απρίλιος 12, 2009 οχι νόμιζα ότι έχει πρόβλημα ο Seagate σου...καλά πλάκα μας κάνεις ; πες μας για να τελειώνουμε ποιο μοντέλο έχεις και σόρρυ που ψάχνουμε να βρούμε ένα ψύλο στα άχυρα.
pai_mei Απρίλιος 12, 2009 Author #9 Απρίλιος 12, 2009 Ρε παιδια, επαναλαμβανω οτι η συσκευη ειναι καινουργια. Την εχω λιγες μερες και ως τωρα εκανα πληρεις dvd εγγραφες σε 5'....Ξαφνικα, με τα ιδια δισκακια, το ιδιο προγραμμα και το ιδιο λειτουργικο, χρειαζομαι πλεον 15-18' γιατι η συσκευη σερνεται!Τη συσκευη τη βλεπετε εδωΑυτο που εκανα ηταν ενα οverclocking, συγκεκριμενα ανεβασα το fsb απο 200 σε 220, λετε αυτο να εφταιξε? Υπαρχει περιπτωση να προκαλεσε μονιμη ζημια στη συσκευη?Ξεκιναει κανονικα την εγγραφη και μετα απο λιγο σερνεται το buffer, γραφει "σπαστα" ανα 3-4ΜΒ...
hayabusa Απρίλιος 12, 2009 #12 Απρίλιος 12, 2009 κοίτα να δεις τι βρίσκει κανείς...http://www.firmwarehq.com/download_1170-file_GH22LS30_102(EW).zip.html
pai_mei Απρίλιος 12, 2009 Author #13 Απρίλιος 12, 2009 Καλα θα το βαλω αφου επιμενεις, αλλα μπορεις να μου εξηγησεις πως γινεται με το παλιο firmware μεχρι χτες τα δισκακια να γραφονται κανονικα?Το PΙΟ Mode που ειπε ο φιλος Nephilim, πως το τσεκαρω?
hayabusa Απρίλιος 12, 2009 #14 Απρίλιος 12, 2009 δεν επιμένω για τίποτα. προτείνω απλά ένα σημείο πιθανής βελτίωσης
Nephiλiμ Απρίλιος 12, 2009 #15 Απρίλιος 12, 2009 Device Manager>controllers>properties δες αν ειναι DMA/UDMA, αν οχι και ειναι PIO mode θεσε το απο BIOS.
hayabusa Απρίλιος 12, 2009 #16 Απρίλιος 12, 2009 δοκίμασε και με κανένα άλλο πρόγραμμα εγγραφής ( ποιο χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα; ) ...απλά για να αποκλειστεί και αυτο το ενδεχόμενο.
pai_mei Απρίλιος 12, 2009 Author #17 Απρίλιος 12, 2009 Παω Device Manager --> IDE/ATAPI controllers.Moυ βγαζει την εξης λιστα(υποψη οτι εχω ακομα 2 sata2 σκληρους):Primary IDE Channel Primary IDE Channel Secondary IDE ChannelSecondary IDE ChannelStandard Dual Channel PCI IDE ControllerStandard Dual Channel PCI IDE Controller(Στο Device Manager υπαρχει και επιλογη"DVD/CD-ROM drives --> HL-DT-ST DVD-RAM GH22LS30" αλλα μαλλον δεν μιλας γι αυτη)Εξεταζοντας λοιπον τα "Properties" στα 4 πρωτα,Στο δευτερο στο "properties--> advanced settings" ειναι:στο μεν "Device 0"ειναι "Device Transfer Mode: Ultra DMA Mode 6"στο δε "Device 1"ειναι "Device Transfer Mode: PIO only"Τα υπολοιπα τρια λενε ολα DMA.
pai_mei Απρίλιος 12, 2009 Author #19 Απρίλιος 12, 2009 Εγω το αλλαξα μεν, αλλα απο κατω λεει... "Transfer Mode: PIO Mode". Στο δε Bios δεν υπαρχει κατι σχετικο που μπορει να αλλαχτει. Στο μεταξυ εκανα αλλη μια εγγραφη και παλι σερνεται
Dorian Απρίλιος 13, 2009 #20 Απρίλιος 13, 2009 Δεξί κλικ πάνω στο IDE channel Που είχε την συσκευή σε PIO mode, κατάργηση εγκατάστασης, ΟΚ, επανεκκίνηση, μετά το reboot αυτόματα τα windows θα ξαναεγκαταστήσουν την συσκευή και λογικά θα ενεργοποιηθεί η επιλογή DMA την οποία πρέπει να επιλέξεις.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.