Jump to content

DVD-RW που ξαφνικα σερνεται

pai_mei

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προσφατα αγορασα ενα LG DVD-RW και ενω ολα πηγαιναν καλα και μου εγραφε ενα πληρες δισκακι σε 5 λεπτα, ξαφνικα χρειαζεται 15'-18' για να το γραψει!

Ξεκιναει κανονικα την εγγραφη αλλα μετα σερνεται, η εγγραφη παει σπαστά ανα 3-4ΜΒ...

Καμμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει?

μήπως τα δισκάκια που γράφεις τελευταία έχουν διαφορετική ταχύτητα εγγραφής από τα προηγούμενα ;

Επίσης μήπως έβαλες dvd dual layer ή επαναγράψιμα ;

Προσφατα αγορασα ενα LG DVD-RW και ενω ολα πηγαιναν καλα και μου εγραφε ενα πληρες δισκακι σε 5 λεπτα, ξαφνικα χρειαζεται 15'-18' για να το γραψει!

Ξεκιναει κανονικα την εγγραφη αλλα μετα σερνεται, η εγγραφη παει σπαστά ανα 3-4ΜΒ...

Καμμια ιδεα τι μπορει να συμβαινει?

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημά σου, τη μητρική σου κλπ

μήπως τα δισκάκια που γράφεις τελευταία έχουν διαφορετική ταχύτητα εγγραφής από τα προηγούμενα ;

Επίσης μήπως έβαλες dvd dual layer ή επαναγράψιμα ;

Oχι, ειναι τα ιδια που γραφονταν και σε 5'

Πολλά μπορεί να συμβαίνουν, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημά σου, τη μητρική σου κλπ

Το λειτουργικο και η μητρικη ειναι τα ιδια με πριν.

Μια αλλαγη που εγινε ειναι οτι ανεβασα λιγο το fsb, απο 200 σε 220 (ο/c).

Λες αυτος να ειναι ο λογος? Γυριζοντας το ομως πισω εκει που ηταν, παλι σερνεται το dvd-rw...

Ειναι δυνατον να του εκανα μονιμη ζημια?

οχι νόμιζα ότι έχει πρόβλημα ο Seagate σου...καλά πλάκα μας κάνεις ; πες μας για να τελειώνουμε ποιο μοντέλο έχεις και σόρρυ που ψάχνουμε να βρούμε ένα ψύλο στα άχυρα.

Ρε παιδια, επαναλαμβανω οτι η συσκευη ειναι καινουργια. Την εχω λιγες μερες και ως τωρα εκανα πληρεις dvd εγγραφες σε 5'....

Ξαφνικα, με τα ιδια δισκακια, το ιδιο προγραμμα και το ιδιο λειτουργικο, χρειαζομαι πλεον 15-18' γιατι η συσκευη σερνεται!

Τη συσκευη τη βλεπετε εδω

Αυτο που εκανα ηταν ενα οverclocking, συγκεκριμενα ανεβασα το fsb απο 200 σε 220, λετε αυτο να εφταιξε? Υπαρχει περιπτωση να προκαλεσε μονιμη ζημια στη συσκευη?

Ξεκιναει κανονικα την εγγραφη και μετα απο λιγο σερνεται το buffer, γραφει "σπαστα" ανα 3-4ΜΒ...

Καλα θα το βαλω αφου επιμενεις, αλλα μπορεις να μου εξηγησεις πως γινεται με το παλιο firmware μεχρι χτες τα δισκακια να γραφονται κανονικα?

Το PΙΟ Mode που ειπε ο φιλος Nephilim, πως το τσεκαρω?

δοκίμασε και με κανένα άλλο πρόγραμμα εγγραφής ( ποιο χρησιμοποιούσες μέχρι τώρα; ) ...απλά για να αποκλειστεί και αυτο το ενδεχόμενο.

Παω Device Manager --> IDE/ATAPI controllers.

Moυ βγαζει την εξης λιστα(υποψη οτι εχω ακομα 2 sata2 σκληρους):

Primary IDE Channel

Primary IDE Channel

Secondary IDE Channel

Secondary IDE Channel

Standard Dual Channel PCI IDE Controller

Standard Dual Channel PCI IDE Controller

(Στο Device Manager υπαρχει και επιλογη

"DVD/CD-ROM drives

--> HL-DT-ST DVD-RAM GH22LS30"

αλλα μαλλον δεν μιλας γι αυτη)

Εξεταζοντας λοιπον τα "Properties" στα 4 πρωτα,

Στο δευτερο στο "properties--> advanced settings" ειναι:

στο μεν "Device 0"

ειναι "Device Transfer Mode: Ultra DMA Mode 6"

στο δε "Device 1"

ειναι "Device Transfer Mode: PIO only"

Τα υπολοιπα τρια λενε ολα DMA.

Εγω το αλλαξα μεν, αλλα απο κατω λεει... "Transfer Mode: PIO Mode".

Στο δε Bios δεν υπαρχει κατι σχετικο που μπορει να αλλαχτει.

Στο μεταξυ εκανα αλλη μια εγγραφη και παλι σερνεται:(

Δεξί κλικ πάνω στο IDE channel Που είχε την συσκευή σε PIO mode, κατάργηση εγκατάστασης, ΟΚ, επανεκκίνηση, μετά το reboot αυτόματα τα windows θα ξαναεγκαταστήσουν την συσκευή και λογικά θα ενεργοποιηθεί η επιλογή DMA την οποία πρέπει να επιλέξεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.