Jump to content



Vista desktop freeze ή memory controller?


r0y4ax

Recommended Posts

Καλησπέρα...

Εδω και μερικές μέρες και φυσικά ξαφνικά άρχισαν κάποια προβληματακια στο pc και φυσικά κοντεύω να τρελαθώ...

Ανοίγω πχ το εγγραφα μου και δεν δουλευει τιποτα μέσα σε αυτά, ουτε μπορω να κανω κλικ πανω στα εικονιδια που έχουν τα εγγραφα, ουτε κάτω την μπαρα στο start menu, αλλα ολα τα αλλα εικονιδια στο desktop δουλευουν.Κάνω κλίκ κανονικα, ανοιγει κάποιο πρόγραμμα που θα τρέξω στο desktop πχ. tune up utilities αλλα παλι δεν μπορω να κάνω κλικ πανω στο πρόγραμμα......αυτό κρατάει αρκετή ώρα, μέχρι να τρέξω το task manager να κάνω end task στον explorer και add μετά για να τρέξει.Τωρα σταμάτησε και αυτό να δουλευει.

Εβγαλα το πρώτο κιτακι με τις μνήμες γιατι ειχα 2χ1 1800 + 2χ1 2133 να τρέχουν στα 2.0v cl-9-9-9-21 στα 2000.. τώρα βλέπω οτι μόνο με το πρώτο κιτάκι στα 7-7-7-20 1800 τρέχει "κανονικά" και το πάγωμα κρατάει 4-5 sec... με το άλλο στα 2133 ούτε διαφορά.

Δεν άλλαξα κάτι δεν πρόσθεσα πρόγραμμα.Ολα αυτά ακόμα και μετά απο format+upadtes...θερμοκρασίες αφου ειναι σε νερό είναι normal ουτε ο δίσκος έχει κάποια προβλήματα αφου έτρεξα προγραμμα για ελεγχο, ακόμα και memtest και δεν δείχνουν error και στις 2 μήμες. Μήπως μητρική? έτσι ξαφνικά?

Επίσης το ποντίκι σύγουρα έχει βλάβει αφου το 5ο πληκτρο ειναι off και που και που δουλευει το μισό πληκτρολόγιο.. ολα αυτά όπως καταλαβαίνετε.. με έχουν σαλτάρει......

Αντιβιοτικό υπάρχει τo kaspersky.Σας προλαβένω να μην μου πέιτε για ιο...

Σκέφτηκα να δωκιμάσω xp install ή 7αρια αλλα δεν έχω τόσο πολύ χρόνο...

Και το σύστημα ειναι πάνω σε ups1200W οπώτε δεν είχα πρόβλημα με διακοπές ρεύματος..

Εχω προσέξει οτι μια εφαρμογή desktop manager έχει κάποια προβλήματα με games και γενικά εφαρμογές που λειτουργούν σε πλήρη οθόνη. Αλλα σχετικά προβλήματα δεν βρήκα στο google.

Λύση στην Microsοft δεν έχουν πχ με κάποιο update.

To λογικό θα ήταν μετά το format να διορθωνόταν το πρόβλημα, οπώτε νομίζω πάω για hardware..αλλα τί, ποιό? μήπως ο ΜC?

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε και μια ματιά στις θερμοκρασίες. Τις μνήμες όταν τις έχεις και τις 4 τις έβαλες στα 2000mhz να τρέχουν. Αν τις αφήσεις με μανήσιες ρυθμίσεις (1800 και 2133) σου κάνει κολλήματα; Δες επίσης και αν έχεις την τελευταία έκδοση του bios..Επίσης δοκίμασε μόνον ένα dimm να βάλεις, γιατί είδα πως δοκίμασες 2 κάθε φορά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ετσι για να φύγει και η απορία σε κάποιους...Το ποντίκι είχε κολλήσει το πλήκτρο 5 και με το που άλλαξα μαζί με το πληκτρολόγιο(ειχα προβλήματα με τους drivers του),ολα καλά εδώ και 2 περίπου βδομάδες..

Greekfragma :(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.