Jump to content



Αναζήτηση: Silent Front Intake Fan @ 100-120 cfm


CENTRAL

Recommended Posts

ή η ταλαιπωρία δεν έχει όρια...

την τελευταία εβδομάδα έχω δαπανήσει άπειρο χρόνο μέσα (και για την ακρίβεια πάνω, κάτω ή σε όποια άλλη πιθανή θέση φαντάζεστε) στο κουτί του υπολογιστή με πολλούς πειραματισμούς και μικρά αποτελέσματα όσον αφορά την αποδοτικότερη ψύξη του.

Κατέληξα στην επιλογή ενός ισχυρού intake μπροστα, ενός μέσης ισχύος intake στο πλάι και 2 outtake πάνω και πίσω, ακολουθώντας τη λογική της ροής του αέρα (cfm) και όχι των στροφών (rpm).

Η επιλογή μου για τον εμπρός intake ήταν ο scythe slipstream 1900, ο οποίος όντως καταφέρνει να κινήσει ΠΟΛΥ αέρα, αλλά το κάνει ιδιαίτερα άκομψα, κοινώς ακούγεται πολύ, ακόμα και αν κόψεις την ισχύ του στο 60% από το bios.

Info: http://www.scythe-usa.com/product/acc/026/sy1225sl_detail.html

Αναζητείται λοιπόν ικανός - πλην όμως περισσότερο διακριτικός - αντικαταστάτης...

Ideas anyone???

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, ο κανόνας είναι high CFM = high noise. Από εκεί και πέρα, o ανεμιστήρας που ψάχνεις είναι αυτός:

Scythe Gentle Typhoon 120 mm by Nidec Servo Corp. - Ultra High Speed - Sleeved

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=4&artpage=4130&articID=936

vs

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=16&artpage=4142&articID=936

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω man, μια χαρά μου δουλεύει το link.

Για να δεις την διαφορά στην ποιότητα του μοντέλου, τσέκαρε το τέλος του video πόση ώρα κάνει ο silent typhoon για να σταματήσει να γυρνάει αφού κοπεί το ρεύμα, και σύγκρινέ το με τον άλλο fan. Μιλάμε για κορυφαίο balancing (ΕΙΔΙΚΑ αν σκεφτείς πως έχει διπλά ρουλεμάν ο ανεμιστήρας)...φυσικά, είναι χειρότερος σε απόδοση στις ίδιες στροφές. Αλλά αυτό είναι δευτερεύον...:jump:

Το μόνο κακό, δεν έρχεται Ελλάδα ακόμα. Τσίμπησα 4 τέτοιους πάντως, και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος ως τώρα στο testing τους...:dance3:

Link to comment
Share on other sites

Μια βοήθεια ακόμη...

Πιστεύεις πως θα έπρεπε να παραγγείλω τον πιο γρήγορο για αυτή τη θέση (1,850 rpm) ή αυτόν στις 1,450 rpm?

Ποιο κουτί έχεις, και πόσους σκληρούς?

Link to comment
Share on other sites

Από άποψη θορύβου συμφέρει περισσότερο ο 1450αρης. Οι intake fans είναι αυτοί που ακούγονται περισσότερο σε ένα σύστημα, ενώ οι μπροστινοί intake προσφέρουν και τα λιγότερα στην ψύξη του συνολικά.

Μπορείς όμως αν θέλεις να πάρεις τον γρήγορο της παρέας. θα είναι και πάλι πολύ πιο αθόρυβος από τον slip που έχεις τώρα, ενώ θα βοηθήσει και περισσότερο στο coefficient του συστήματός σου (provided πως θα διατηρήσεις τον συνδυασμό πίσω exhaust-πάνω exhaust-πάνω PSU exhaust. Μπορείς επίσης να ρίξεις τις στροφές μέσα από το bios όπως και στον slip, στην περίπτωση που και πάλι σε ενοχλεί ο θόρυβος.

Με άλλα λόγια, you cannot go wrong with either...;)

Link to comment
Share on other sites

Ο slip stream παρουσιάζει ιδιαίτερο θόρυβο όταν επιχειρήσεις undervolting. Ακόμα και στο 90% η διαφορά είναι τεράστια. Αρχίζω να πιστεύω ότι είναι ελαττωματικό κομμάτι...

Αν κάτι τέτοιο ΔΕΝ ισχύει για τον typhoon, θα πάω για τον μεγάλο. Από άποψη ισορροπίας cfm είναι καλύτερα...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.