Jump to content



Ύποπτες μπλέ οθόνες


dexter20csgr

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά , καιρό έχουμε να τα πούμε...

Ανοίγω αυτό το thread γιατί τελευταία ο υπολογιστής μου όταν τρέχω παιχνίδια όπως το Call of Juarez και το GTA IV μου πετάει μπλέ οθόνη μετά απο σχετικά μικρό διάστημα gaming.Σε άλλα games οπως το PES 2009, το Street fighter IV και το COD 4 (multi) δεν το κάνει ποτέ...Υποψιάζομαι ότι είναι θέμα των windows (έκανε καμιά πατάτα το Registry Clean Expert?) αφού οι θερμοκρασίες είναι σε φυσιολογικά πλαίσια (core αντε καμιά 60αρα το πολυ και gpu 70-80 με τα ανεμιστήρια της manually στα 95+ %).Επίσης ανυσηχώ μήπως είναι θέμα των RAM...Θα δοκιμάσω να κάνω και ένα test κοπώσεως στις μνήμες αλλά στο μεταξύ θα περιμένω και τις πάντα χρήσιμες τοποθετήσεις σας (τι λέω ο δήμαρχος...)

Ευχαριστώ :)

P.S. πείτε μου ότι δεν με πρόδωσε το τροφοδοτικάκι μου :( :(

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να βάλεις τον κώδικα των BSOD στο google :) Ενημερωτικά BSOD= Blue Screen Of Death :p

Φτιάξε ένα partition ~10GB και πέρνα ξανά λειτουργικό, drivers, directX και τα παιχνίδια που κρασάρουν. Ενδέχετε δηλαδή να είναι θέμα software. Αλλιώς είναι θέμα hardware...

BTW Δοκίμασες να flashάρεις το καινούριο bios της μητρικής σου? Overclocking έχεις κάνει?

Link to comment
Share on other sites

Εχω κάνει μόνο μία φορα bios update σχετικά στις αρχες...Συγκεκριμένα εχω το F11 και έχει βγεί το F14...Περνάω κατευθείαν το F14? Ή θέλει και τα ενδιάμεσα?Έχω κάνει oc τον επεξεργαστή στα 3.2ghz από τα 2.6 που είναι by default και έχω αλλάξει τις ρυθμίσεις στις μνήμες για να τρέχουν σε 1:1 αλλά αυτό έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό...Το GTA IV δεν είχε ποτέ πρόβλημα , ξεκίνησε να τρώει μπλε οθόνη ξαφνικά εδώ και κάνα μήνα χωρίς να έχω κάνει καμία μετατροπή στο σύστημα μου ...

Μπορώ να βάλω το cd των windows και να αντικαταστάσει τυχόν χαμένα αρχεία του συστήματος (βασικά υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει κάτι τέτοιο?δηλ να έχει πειραχτεί κάτι απο τα αρχεία των windows απο αυτα τα spybot,adaware,registry mechanics etc?)

Link to comment
Share on other sites

Προτείνω να ξανακάνεις update το bios με ό,τι πιο καινούριο υπάρχει. Δεν χρειάζεται να περάσεις ένα ένα τα προηγούμενα updates, περνάς κατευθείαν το πιο πρόσφατο.

Ενδέχεται και να φταίει το oc (overclock) αν δεν το έχεις κάνει σωστά. Με oc δεν έχω ασχοληθεί, αλλά μπορώ να πω πως είναι πολλοί εδώ μέσα που ασχολούνται και μερικοί ασχολούνται πάρα πολύ σε βαθμό που να διακριθούν παγκοσμίως για τις ικανότητές τους (πχ Hipro5 και Gprhellas) ! Σου προτείνω σε πρώτη φάση να διαβάσεις τον παρακάτω οδηγό . Σε δεύτερη φάση να διαβάσεις τα διάφορα θρεντ εδώ και τέλος άνοιξε θέμα καθώς όλο και κάτι μπορεί να σου έχει ξεφύγει στη διαδικασία :)

Σχετικά με τις μνήμες, δεν ξέρω πολλά, ξέρω όμως το memtest μπορεί να βοηθήσει. Υπάρχει και για αυτές σχετικό sub forum στο οποίο μπορείς να απευθυνθείς.

Σχετικά με τα αρχεία των Windows, δεν είναι απίθανο να έχουν πειραχτεί. Είτε από malware, είτε από τα διάφορα προγράμματα antimalware (πχ να διέγραψαν κάτι που δεν έπρεπε - false alarm) είτε από τα διάφορα registry cleaners είτε ... θεός ξέρει τι :p Βάλε το cd των Windows (αν έχεις ΧΡ τότε κάνεις Repair, με vista δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα)

Τέσπα, ότι χρειαστείς είμαστε εδώ :)

Link to comment
Share on other sites

Για το o/c είχα ανοίξει thread και απότι είχαμε δεί και τότε όλα ήταν μια χαρά και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του επεξεργαστή.Ουτε καν ρεύματα δεν χρειάστηκε να ανεβάσουμε...Και όπως είπα τα πάντα ήταν οκ για πολύ καιρό.

Έτρεξα memtest έφυγα από το σπίτι και μετά απο 1μιση ώρα που γύρισα είχε κάνει επανεκκίνηση το pc (bsod anyone ? :p).Το ξαναδοκίμασα αλλα το σταμάτησα στο 20% περίπου γιατί έριχνε την απόδοση του πισιού και είχα μια δουλίτσα.Τοτε παρατηρώ ότι δεν άνοιγε firefox και με το που άνοιχα chrome εβγαλε πάλι μπλε οθόνη.Σα να συγκλίνουμε στις μνήμες σιγά σιγά (οταν κρασαρε , ανοιξα το κουί και τα modulακια ψήνονταν...)

Ίσως τσιμπήσω άλλα 2gb RAM (έχω μόνο 2 so far) και να μας λύσει τις απορίες...Προς το παρόν παω να κάνω bios update.Αν δεν τα ξαναπούμε μάλλον επεσε το ρεύμα... :D

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόοοοον, έτρεξα memtest και στο 25% περίπου είχε 6 σφάλματα του τυπου

Memory error detexted! Pair 3248407 does not store values accuratelly.

memtest has detected that your computer cannot accurately store data in Ram.

Εκανα στοπ το τεστ γιατι ότι έτρεχε παράλληλα είχε κολλήσει και με το στοπ να σου πάλι bsod.Πρόλαβα να δώ στη δεύτερη γραμμη οπου συνήθως αναφέρεται με underscores το προβλημα τη λέξη _management.(απ'οτι βρηκα στο γκουγκλ μάλλον memory_management)

Διάβασα τον 7σελιδο οδηγό για τις bsod που έχετε στο forum και προσπάθησα να δώ στην Προβολή Συμβάντων που εμφανίζεται το πρόβλημα όμως δεν το βρήκα...Ίσως δεν καταγράφεται γιατί όταν ολοκληρώνεται το reboot apo bsod, αν πατήσω αποστολή σφάλματος στην microsoft μου λέει ότι δεν μπορεί να το εντοπίσει.

ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ θυμήθηκα ότι είχα δώσει +0.30V ρεύμα στις μνήμες μου όταν τις άλλαξα σε 4-4-4-12 απο 5-5-5-18 για να πάει απο 1.8V se 2.1V...Το επανέφερα και δοκιμάζω πάλι memtest σχεδόν 100% χωρις errors μεχρι στιγμής...

Σκέφτομαι αν εξακολουθησει το προβλημα να κανω ενα repair τα windows και αν επαναληφθει να αφαιρέσω ενα ενα τα modules και να δω τι παιζει...Καμιά άλλη πρόταση?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.