Jump to content



hi-fi


daemon13

Recommended Posts

Τελευταία ψήνω άγρια να αγοράσω ένα hi-fi για το δωμάτιο μου.Έχω βρει ένα το οποίο λέει ότι υποστηρίζει wi-fi.Σ'ένα ηχοσύστημα τι μπορώ να κάνω με το wi-fi?

Link to comment
Share on other sites

Μπα, σε ένα τόσο φθηνό ηχοσύστημα δε νομίζω ότι καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Τα ηχεία+ενισχυτική μονάδα εισάγουν τόσα λάθη...

Κοίταξε, αν η μετάδοση γίνεται μέσω wi-fi δεν υπάρχει πρόβλημα αφού η πληροφορία δεν επανακωδικοποιείται. Μπορώ να βλέπω ταινία fullHD (ματρόσκα βέβαια, όχι ασυμπίεστο Bluray rip) από το NAS διαμέσου του router στο pc που είναι στο δωμάτιό μου ασύρματα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, με ταχύτητα δικτύου στα 54 Mbps. Άρα το wi-fi υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές για αυτούσια μεταφορά σήματος.

Στο Bluetooth ,όμως, επειδή το bitrate του μουσικού αρχείου πρέπει να είναι πολύ χαμηλό λόγω χαμηλής ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων για το συγκεκριμένο πρωτόκολλο γίνεται κωδικοποίηση(συμπίεση)-μεταφορά-αποκωδικοποίηση και σίγουρα έχει απώλειες ποιότητας θεωρητικά. Πρακτικά, με τα ηχειάκια της πλάκας των ολοκληρωμένων συστημάτων το τελευταίο που σε ενοχλεί είναι η ποιότητα της πηγής:weep:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.