Jump to content



πολύ μικρός οδηγός: ads free surfing από browsers που δεν υποστηρίζουν adblock plugin


ChSin7

Recommended Posts

πολύ μικρός οδηγός: ads free surfing από browsers που δεν υποστηρίζουν ad-block plugins

Κάποιοι browsers σαν τους chrome (google) και ΙΕ (Microsoft) δεν υποστηρίζουν plugins για να κόβουν τις διαφημίσεις (όπως το adblock σε Mozilla). Ειδικά κάποιες διαφημίσεις σε flash (πέρα από το bandwidth που μας κλέβουν) είναι ιδιαίτερα εκνευριστικές. Ακολουθώντας τον παρακάτω πολύ μικρό οδηγό μπορείτε να σερφάρετε χωρίς τέτοιες ενοχλήσεις.

Βήμα 1ο Privoxy

Θα χρειαστείτε το Privoxy το οποίο είναι ένας non-caching (χωρίς cache) web proxy. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ : http://www.privoxy.org/. Είναι δωρεάν λογισμικό κάτω από GPL2 άδεια χρήσης. Αφού το κατεβάσετε το εγκαθιστάτε στον Η/Υ σας. Μέχρι στιγμής τρέχει χωρίς προβλήματα σε Windows(95, 98, ME, 2000, XP, Vista), Linux (Ubuntu, RedHat, SuSE, Debian, Fedora, Gentoo και αλλα), Mac OSX, OS/2, AmigaOS, FreeBSD, NetBSD, OpenBSD, Solaris, και διάφορες άλλες εκδόσεις του Unix.

Κατά την εγκατάσταση σε Vista, προσέξτε να γίνει με δεξί click και "Run as Administrator" option. Σε Seven δεν το έχω δοκιμάσει, στείλτε feedback αν το δοκιμάσατε και σας δούλεψε οκ!

Βήμα 2ο Ρυθμίσεις

Για ΙΕ και Chrome οι ρυθμίσεις είναι ίδιες (αφού ο chrome χρησιμοποιεί τις ρυθμίσεις του IE για να δει internet). H διαφορά είναι στο πώς θα φτάσετε στο να βάλετε τις ρυθμίσεις.

Από Internet Explorer:

1) Στο μενού Tools (1) επιλέγουμε Internet Options (2)

2) Στην νέα φόρμα που εμφανίζεται πάμε στην καρτέλα Connections (3) και πατάμε το κουμπί LAN Settings (4)

ie1.pngie2.png

Από Chrome:

1) Στο εικονίδιο "ρυθμίσεις" wrench(1) επιλέγουμε Options (2)

2) Στην νέα φόρμα Google Chrome Options επιλέγουμε την καρτέλα Under the Hood και κάνουμε scroll κάτω μέχρι το κουμπί Change proxy settings(3) το οποίο πατάμε.

3) Στην νέα φόρμα Internet Properties που εμφανίζεται πάμε στην καρτέλα Connections (4) και πατάμε το κουμπί LAN Settings (5)

chr1.pngchr2.png

Από δω και πέρα τα βήματα είναι κοινά και έχουν τις ίδιες επιπτώσεις και στον ΙΕ και στο Chrome:

Α) Κάνουμε check το Use a proxy server for your LAN

B) Πατάμε το κουμπί Advanced

Γ) Στην φόρμα Proxy Settings βάζουμε στο HTTP και Secure την εσωτερική IP του Η/Υ μας δηλαδή 127.0.0.1 και την port 8118 (που χρησιμοποιεί το Privoxy)

Δ) Πατάμε ΟΚ στην φόρμα αυτή και όλες τις υπόλοιπες που είναι ανοιχτές

commoniechr.png

Αν έχετε και τους δυο browsers εγκατεστημένους δεν χρειάζεται να το κάνετε και για τους δυο αφού μοιράζονται τις ίδιες ρυθμίσεις.

πολύ μικρός και εύκολος οδηγός για να γραφτεί για το thelab.gr έτσι ? Το Privoxy είναι ένα εργαλείο που μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα όπως "safe" browsing, private browsing, access control και πολλά πολλά αλλα, αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε εδώ : http://www.privoxy.org/user-manual/index.html

Happy (ad-free) surfing και καλές διακοπές σε όλους :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.