Jump to content



PicoPsu pci-ex conversion


fotme

Recommended Posts

Παιδια αν καποιος ξερει απο ηλεκτρονικα ας με βοηθησει plz.

Θελω να μετατρεψω αυτο το τροφοδοτικο

149296.jpg

απο αυτα τα βυσματα, σε mini-fit pci-ex βυσματα

pciexpress-pinout.GIF

(specs εδω http://www.molex.com/molex/products/datasheet.jsp?part=active/0455590002_CRIMP_HOUSINGS.xml&channel=Products&Lang=en-US )

Σιγουρα θα μπορουσα να χρησιμοποιησω ανταπτορες απο molex σε pci-ex, αλλα προτιμω να τα παρω απτη εξοδο κατευθειαν, ξεκολλοντας τα pata,ATX, sata και κολλοντας ενα pci-ex.

1o eρωτημα: το 6 pin εχει 3 12αρια καλωδια, αυτα ερχονται απο μια γραμμη, πρεπει λοιπον να εχω 3 ξεχωριστα σημεια η μπορω και με τα 2 που μου προσφερει το psu?

2ο: Αν ειναι καλυτερο με 3 ξεχωριστα, μπορω να παρω το 3ο απο το 24pin ATX η αυτο το 12αρι θα ειναι 12V2 πχ και οχι 12V1? To συγκεκριμενο εχει μονη γραμμη, αλλα γενικα μιλωντας, μπορω να το παρω απτο 24pin?

3ο: υπαρχει διαφορα αν τροφοδοτησουμε μια συσκευη απο δυο διαφορετικες γραμμες?

4o: Αν το συστημα, μαζι με την gpu, τροφοδοτηται απο ενα τροφοδοτικο και το εξωτερικο pci-ex 6 pin απο αλλο τροφοδοτικο, ενδεχεται να δωσει μη αρμονικα, μεταξυ των 2 τροφοδοτικων, ρευματα?

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Νόμιζα είχα απαντήσει, αλλά θα χάθηκε στο update...:p

1) Από την στιγμή που μια 12άρα έχει το psu, τότε το ίδιο είναι...

2) Καλύτερα μην παίρνεις από το 24άρι, πάρε από τα molex που είναι πιο εύκολο.

3) Νομίζω όχι..

4) Δεν νομίζω, απλά πρέπει να είσαι σίγουρος ότι θα ξεκινάν μαζί τα 2 τροφοδοτικά.

Τι θες να κάνεις ακριβώς? Να τροφοδοτείς την vga από το Pico?

Link to comment
Share on other sites

thanks για την απαντηση, ναι θελω να τροφοδοτησω την vga με pico.

1.οκ

2. Σε ενα σημειο το manual γραφει αυτο

The hard drive cable harness can be

disconnected in case the user does not need any peripheral. Additionally, the

cable harness can be made to any length or output connector type provided that

the max load does not exceed 3A for GND return.

Αυτο σημαινει οτι η πλεξουδα του sata, pata αντεχει μεχρι 3Α?, γιατι οντως αν δεις την φωτο του εχει μονο μια 12αρα τροφοδοσια, οποτε αν βαλω ανταπτορες παιζει να με κρεμασει με τα 3A max ανα τροφοδοσια και αν παρατηρησεις καθε 6πινο pci-ex εχει 3 12αρες. Για αυτο το λογο λεω να παρω απτο ATX+24πινο.. και αφου λες και εσυ οτι ειναι μια η γραμμη, γιατι να μην παρω απο αυτο?

Για το 3,4 μπορουμε να ειμαστε πιο σιγουροι απτο νομιζω? :p Γιατι το κοστος λαθους θα ειναι σχετικα μεγαλο.

Χιλια thnks και παλι Mech, περιμενω feedback σου :T:

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που θα είναι μόνο για την δουλεία αυτή, τότε πετσόκοψε το 24pin.

3) Αφού δεν έχεις ξεχωριστές, τι σε νοιάζει?:p 99,9% δεν έχει πρόβλημα...πολλές κάρτες έχουν 2πλες τροφοδοσίες και συνήθως τα τροφοδοτικά έχουν 2+ pcie τροφοδοσίες από διαφορετικές γραμμές, για να αντέχουν στο φορτίο.

4) Όχι δεν θα έχεις θέμα...απλά να ανοίγουν μαζί, γιατί δεν ξέρω τι θα γίνει αν αργήσει το pico και το PC δει ξαφνικά την κάρτα...άσε που λογικά θα έχει κάποια "σειρήνα" και θα βαράει και θα σου σπάει τα νεύρα.:suicide:

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να ενώσεις το πράσινο με γείωση για να ανοίξει και να παίξει, πρέπει να μείνει ενωμένο...Υπάρχουν νομίζω ιδικά adaptorακια που μπαίνουν μεταξύ 24pin και mobo για την δουλεία αυτή...

Link to comment
Share on other sites

Ναι γιαυτο λεω μαυρο-μαυρο, πρασινο-πρασινο. Γιατι μολις κλεισει κυκλωμα στο 1ο, θα κλεισει καπακι και στο δευτερο, σωστα?

Εδιτ> Λαθος μαλλον αυτο που λεω, αρκει να συνδεσω το μαυρο του ενος με το πρασινο του αλλου?

Γαι το φυσακι που λες, εχεις καποιο λινκ? Παντως αν γινετα το Μ-Μ/Π-Π θα ειναι προτιμητεο μιας και δεν θα μου πιανει πολυ χωρο.

Αυτο που λεω για μονη , τριπλη τροφοδοσια εχει βαση για τα max A? Γιατι αν τελικα οχι ενα τετοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751626 κανει δουλεια..

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα, αυτό το τροφοδοτικό, έχει ένα molex για να δώσει σε 1, άντε 2 δίσκους, και το dvd.

Αυτά μαζί δεν καίνε ιδιαίτερα...

Η vga σίγουρα καίει πάνω από 3Α που λένε τα specs, αρά πάρε από το 24pin. Βέβαια, το όλο εγχείρημα μου κάνει παράταιρο και εγώ θα το απέφευγα...

Τι είναι το σύστημα και δεν φτάνει ένα τροφοδοτικό της προκοπής?

Link to comment
Share on other sites

Βρηκα και αυτο το mod...http://www.electro-tech-online.com/electronic-projects-design-ideas-reviews/88741-how-make-two-computer-power-supplies-work-together.html#post694624

o τυπος παιρνει απο 5αρα γραμμη κ βαζει κ αντισταση.. (??)

Δεν ειναι τοσο θεμα συστηματος οσο θεμα χωρου, θελω να τα βαλω σε ενα μικρο κουτι, αρα η χρηση picopsu ειναι επιβεβλημενη, οποτε η χρηση ενος μονο 150W που ειναι κ το μεγαλυτερο δεν φτανει http://www.mini-box.com/picoPSU-150-XT

γιαυτο θελω να βαλω και ενα δευτερο για την vga.

Link to comment
Share on other sites

Ακομα δεν εχω βρει κατι ξεκαθαρο με το θεμα ξρκινηματος μαζι των δυο τροφοδοτικων, διαβαζα καπου δε, οτι στην συσκευασια των stacker επαιζε ενα ανταπτορακι για αυτη την δουλεια (μαλλον πρπει να ανοιγω κουτια..)

Αυτο ομως που με προβληματιζει σχετικα περισσοτερο, ειναι η διαφορετικη παροχη που θα εχει μια vga. Δλδ θα παιρνει ρευμα απο δυο διαφορετικες πηγες, απτην pci-ex->motherboard->1oPSU και απτο 6πινο->2οPSU. Και σε ολο αυτο το concept παιζουν διαφορες αποψεις. Ενθυμουμενος ομως το fortron για τις vga, διαβασα αυτο το review απτο xbit που αναφερει σε ενα σημειο

In old times when the ATX12V connector already existed, but PSUs had only one +12V rail, there was no reason why this connector shouldn’t be connected to the appropriate contact (the +12V yellow wire) of the mainboard’s main 20-pin connector. More contacts minimize resistance and power loss. However, this meant that if you tried to power the CPU from a separate power supply whose output voltage differed from the main PSU’s voltage (and they are never going to be exactly the same, of course), you got a short circuit through the mainboard with all the consequences.

The connectors had to be separated on the mainboard after the division of the PSU’s output lines had been made: it would be illogical to divide anything in the PSU only to join everything back together on the mainboard. So it has come to be that the 12-volt CPU power connector is not electrically connected to the 12-volt contacts of the mainboard itself. And you can apply different voltage to them, from different PSUs, without fearing any problems.

The same is true for graphics cards after they have acquired dedicated power connectors – first of the 4-pin HDD or floppy variety and then special 6-pin ones (and the power consumption of graphics cards has grown dramatically, too, up to 100 watts and higher).

And now the idea of using multiple power supplies has emerged again

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/fsp-vga-power_2.html

Οποτε αν το κυκλωμα μεταξυ υποσυστηματων ειναι ανεξαρτητο μπορουμε να εχουμε διαφορετικες πηγες. Πρακτικα χρειαζεται για να σιγουρευτουμε να τσεκαρουμε με πολυμετρο τα σημεια 12v της μητρικης και του 6πινου της vga οταν αυτη θα ειναι κουμπωμενη. θα παω σε ενα φιλο με μια zotac9300, γιατι μαλλον τετοια θα μπει επανω, για να το μετρησω.

Αρα αυτο που μενει ειναι πως μπαινει μπροστα και το δευτερο psu..βασει του φορτρον αρκει, οπως φαινεται.., ενα μολεξ αρα μια γειωση, οποτε η απλη μεθοδος μαυρο σε πρασινο αρκει?

Link to comment
Share on other sites

Man γιατι δεν παιρνεις κατι τετοιο να τελειωνεις?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1240234&catalog=20&category=69977695&page=5&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BEEB660F3E97ED09F0A229A252A9649E704BA160579BE77F077D8D16563CA9EE9E20C204366FE66FB04ACA2C325C510BD12A3F26B08A96F63AD0A8A906DC6E0A5067E7B6BCBE6C4C85280FB7B20983370C2C52F9C4FF6E1A88B6DD4A96EAD3E9FB30DF226304B4C0E6CA7653968F826FF6D020190084DB5D95

300αρι τροφοδοτικο φτανει ανετα... Το ψαχνω και εγω αρκετα τον τελευταιο καιρο για mini itx και βλεπω οτι για να εχεις c2d και μια αξιοπρεπη vga δεν γινεται αλλιως... Τα περισσοτερα mini itx κουτακια ειναι σχεδιασμενα για atom και απο αποψη καταναλωσης αλλα και ψυξης.

Link to comment
Share on other sites

Ναι καλο το sugo, το εχω στησει σε ενα φιλο μου, πολυ καλο 80+ τροφοδοτικο και σηκωνει ανετα clocked 7300+4850+αντλια για w/c vga, το δε μηκος της καρτας φτανει τις 9" που ειναι τα entry high level και εχει 2 pci για dual slot aircooling.

Πολυ καλο κουτι με εξαιρεση τα αρκετα μακρια καλωδια του τροφοδοτικου που θελουν καλο cable management για να μην ενοχλουν την ροη.

Θελω ομως να τα χωρεσω σε πιο μικρο κουτι οπως αυτο..

nexus-psile-2.jpg

Για την διπλη εκκινηση των pico τι λες? απλα απτο μαυρο του ενος στο πρασινο του αλλου?

Link to comment
Share on other sites

Ποιο κουτι θες να παρεις? δεν καταλαβα...

Τωρα για την εκκινηση των 2 τροφοδοτικων. Νομιζω οτι με συνδεση του πρασινου του ενος με το μαυρο του αλλου δεν νομιζω οτι θα καταφερεις κατι. Απ'οσο ξερω, οταν η μητρικη βεβαιωθει οτι τα ρευματα του τροφοδοτικου ειναι οκ, βραχυκυκλωνει το πρασινο (power on) του τροφοδοτικου με την γειωση για να καταλαβει το τροφοδοτικο οτι πρεπει να δωσει ρευμα. Η πατεντα που κανουμε εμεις με το βραχυκυκλωμα με συνδετηρα, ουσιαστικα παρακαμτει τον ελεγχο της μητρικης. Δηλαδη, αν το τροφοδοτικο μ@λ@κιστει για οποιονδηποτε λογο και δωσει λαθος ρευματα, με την κανονικη συνδεση εισαι καλυμενος, γιατι η μητρικη απλα δεν θα παρει ρευμα, ενω με το βραχυκυκλωμα θα παρει με το ζορι ρευμα, και πιθανοτατα θα καει.

Τωρα, στο λινκ που εδωσες πιο πριν ο τυπος εχει κανει το εξης. Χρησιμοποιει ενα npn τρανσιστορ. Το npn 3 ακροδεκτες :

α. collector (ο πανω ακροδεκτης που συνδεει το πρασινο του 2ου τροφοδοτικου)

β. base (o μεσαιος ακροδεκτης που συνδεει τροφοδοσια 5V με μια αντισταση)

γ. emitter (o κατω ακροδεκτης με το βελακι που συνδεει την εξοδο του με την γειωση του 2ου τροφοδοτικου)

Για να δουλεψει το npn transistor πρεπει Vc>Vb>Ve δλδ η ταση στον collector να ειναι μεγαλυτερη απο την ταση στην base, η οποια πρεπει να ειναι μεγαλυτερη απο την ταση στον emitter.

Εχουμε και λεμε... Το πρασινο (power on), οταν το τροφοδοτικο ειναι στην πριζα (ακομα και οταν το pc ειναι κλειστο), βγαζει 5 volt. H ταση στον emmiter ειναι παντα 0 volt, αφου ειναι συνδεδεμενος στην γειωση. Ετσι εχουμε 2 περιπτωσεις.

1. Οταν το 1ο psu ειναι κλειστο, η ταση του collector ειναι 5 volt, ομως η ταση σε base einai 0 volt, αφου το 1ο psu δεν δουλευει. Αρα εχουμε Vc=5, Vb=0 και Ve=0, οποτε το τρασιστορ δεν αγει ρευμα. Αρα και τα 2 τροφοδοτικα ειναι κλειστα.

2. Οταν ομως το 1ο psu αναψει, η ταση στην base θα γινει 5volt - την πτωση τασης στην αντισταση, πες πχ ~4 volt. Αρα θα ειναι Vc=5, Vb=4 και Ve=0. Αρα το transistor τωρα θα λειτουργησει και θα περασει ρευμα απο τον collector στον emitter, οποτε ουσιαστικα θα βραχυκυκλωσει το πρασινο με το μαυρο του 2ου psu.

Στην ουσια σκεψου το transistor σαν εναν διακοπτη, το οποιο μολις παρει ταση στην base απο το 1ο τροφοδοτικο, τοτε αυτοματα θα βραχυκυκλωσει το πρασινο με το μαυρο του 2ου τροφοδοτικου. Αρα το 2ο psu θα αναψει, βεβαια παλι χωρις ελεγχο των ρευματων του απο την μητρικη. Αλλα γενικα πιστευω πως η λυση αυτη ειναι πιο σωστη απο το απλο βραχυκυκλωμα, ομως ειναι πιο μπελαλιδικη.

Το καλυτερο ισως θα ηταν αν εχεις 2 τροφοδοτικα που δεν σε πολυνοιαζει αν παθουν τπτ, να τα παρεις και να αρχισεις τις δοκιμες. Βεβαια λιγο δυσκολο να εχεις 2 τροφοδοτικα στην ακρη :p

Ενας ηλεκτρονικος με γνωσεις πανω σε psu υπολογιστων θα μπορουσε να μας βοηθησει πολυ περισσοτερο. Αυτο που ισως μπορουμε να ψαξουμε, ειναι πως ξεκινανε τα κουτια που παιρνουν 2 τροφοδοτικα, λογικα καποιον ανταπτορα θα εχουν. Επισης, εκεινο το psu της fortron που εδινε ρευμα μονο για vga, πως λεγοταν? να ψαξουμε λιγο πως λειτουργουσε αυτο. Θελω να πιστευω πως θα ειχε καλυτερη λυση απο το απλο βραχυκυκλωμα.

Ελπιζω να μην σε εμπλεξα (αν και πλατιασα πολυ με το transistor) Οσο μπορω να βοηθησω θελω...

EDIT : Εψαξα λιγο για το vga psu της fortron. Για να ξεκινησει, παιρνει ενα molex απο το κυριως psu, ετσι ωστε οταν το molex δωσει ταση, να καταλαβει οτι το 1ο psu αναψε, οποτε να αναψει και αυτο. Παιζει να εχει δικο του ελεγχο για τις τασεις του, πριν ξεκινησει.

Επισης να προσθεσω, οτι στην περιπτωση με το transistor, εχεις απωλεια ενεργειας, καθως το transistor θελει ρευμα για να δουλεψει.

EDIT 2 : Βρηκα και ενα link για την απλη συνδεση των 2 τροφοδοτικων : http://www.burningissues.net/how_to/power/psu.htm

Λογικα τετοιο ανταπτορα θα δινουν και τα κουτια που παιρνουν 2 psu. Κανενας κοπριτης ισως να μπορει να σε διαφωτισει για το που μπορεις να βρεις (πιθανων να εχει το extreme)

Link to comment
Share on other sites

Ελπιζω να μην σε εμπλεξα (αν και πλατιασα πολυ με το transistor) Οσο μπορω να βοηθησω θελω...

Αν και δεν γνωριζω το παραμικρο περι npn transistors, μου το εδωσες να το καταλαβω πολυ ευκολα :T:

Ποιο κουτι θες να παρεις? δεν καταλαβα...

Το γνωστο καλο αλλα κ υπερτιμημενο nexus psle http://www.psile.com/index.php?page=catalog_details&CID=2

Δηλαδη, αν το τροφοδοτικο μ@λ@κιστει για οποιονδηποτε λογο και δωσει λαθος ρευματα, με την κανονικη συνδεση εισαι καλυμενος, γιατι η μητρικη απλα δεν θα παρει ρευμα, ενω με το βραχυκυκλωμα θα παρει με το ζορι ρευμα, και πιθανοτατα θα καει.

Δλδ αυτο που λες ειναι οτι η μητρικη δινει ενα feedback στο τροφοδοτικο για τις τασεις που της δινει? Γιατι, μπορει να δωσει διαφορετικες και αν ναι σε τι φασμα? Πχ η vga, που θελω να το βαλω, δεν μπορει να κανει κατι αντιστοιχο?, διοτι στο αρθο τοu fortron vga psu ελεγε οτι oi vga πλεον εχουν ανεξαρτητο κυκλωμα τροφοδοσιας ως εκτουτου πιθανως να εχουν αντιστοιχο ελεγχτη.

Τωρα, στο λινκ που εδωσες πιο πριν ο τυπος εχει κανει το εξης. Χρησιμοποιει ενα npn τρανσιστορ.

Ενας ηλεκτρονικος με γνωσεις πανω σε psu υπολογιστων θα μπορουσε να μας βοηθησει πολυ περισσοτερο.

Hipro? :whistle2:

Επισης να προσθεσω, οτι στην περιπτωση με το transistor, εχεις απωλεια ενεργειας, καθως το transistor θελει ρευμα για να δουλεψει.

απωλεια ενεργειας ετσι? οχι τασης? δλδ μια extra καταναλωση? της ταξης τι? 2-3W?

klein mein.. :D

Λογικα τετοιο ανταπτορα θα δινουν και τα κουτια που παιρνουν 2 psu. Κανενας κοπριτης ισως να μπορει να σε διαφωτισει για το που μπορεις να βρεις (πιθανων να εχει το extreme)

Κοπριτη παιζουνε οντως ανταπτορακια στο xtreme?

Link to comment
Share on other sites

Εργο τεχνης το psile... Εχει ερθει πουθενα ελλαδα? Η τιμη ξεπερναει τα 150?

Το ειχα κοιταξει το psile. Θα μπορουσαν ομως να το δινουν με ενα sff psu. Πιστευω οτι θα χωραγε. Δυστυχως τωρα πεφτει στην κατηγορια που δεν σε φτανει το psu για κατι σοβαρο.

Δλδ αυτο που λες ειναι οτι η μητρικη δινει ενα feedback στο τροφοδοτικο για τις τασεις που της δινει? Γιατι, μπορει να δωσει διαφορετικες και αν ναι σε τι φασμα? Πχ η vga, που θελω να το βαλω, δεν μπορει να κανει κατι αντιστοιχο?, διοτι στο αρθο τοu fortron vga psu ελεγε οτι oi vga πλεον εχουν ανεξαρτητο κυκλωμα τροφοδοσιας ως εκτουτου πιθανως να εχουν αντιστοιχο ελεγχτη.

Η μητρικη πριν ανοιξει το τροφοδοτικο και δωσει ρευμα σε ολο το συστημα, ελεγχει τις τασεις (το τροφοδοτικο ακομα και κλειστο, απλα να ειναι στο ρευμα δινει νομιζω 5v), και αν αυτες ειναι σωστες, δινει σημα στο τροφοδοτικο να αναψει. Ενα τροφοδοτικο της προκοπης αποκλειεται να δωσει λαθος τασεις, εκτος και αν εχει προβλημα. Ειναι λιγο τραβηγμενο, αλλα ποτε δεν ξερεις. Κριμα δεν ειναι, εστω και 1 στις 1000 να τα καψεις ολα? Για τις vga δεν γνωριζω ιδιαιτερες λεπτομεριες.

απωλεια ενεργειας ετσι? οχι τασης? δλδ μια extra καταναλωση? της ταξης τι? 2-3W? klein mein..

Ενεργειας ναι... Το τρανσιστορ τραβαει ρευμα (δλδ Ampere) αρα καταναλωνει ενεργεια. Το ποσο θα καταναλωσει εχει σχεση με τις προδιαγραφες του (ενισχυτης ρευματος ειναι, αναλογα για τι δουλεια το θες παιρνεις αναλογο). Στην συγκεκριμενη περιπτωση πρεπει να παρεις οσο μικροτερο γινεται. Δυστυχως δεν ξερω τι κυκλοφορει στο εμποριο...

Πραγματι hipro και kopritis μπορουν να σε βοηθησουν περιτερω. Στειλε ενα pm γιατι μπορει να μην εχουν δει το thread. Επειτα δωσε feedback για τις περιτερω λεπτομεριες

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λοιπον να κανω μια γρηγορη ενημερωση για το pico..

Καταρχας οπως ειχε αναφερθει ο μεγαλυτερος προβληματισμος ητανε στο ενδεχομενο διαφορετικων τασεων στην καρτα γραφικων με αυτη στην μητρικη και κατα συνεπεια στη θυρα PCI-ex.

Οπως ειχε αναφερθει στο review που ειχα παραθεσει, τα κυκλωματα τροφοδοσιας των vga με αυτα της μητρικης ειναι ανεξαρτητα, συνεπως η πηγη μας μπορει να ειναι διαφορετικη.

Συνεχιζοντας την ερευνα, διαβαζα στο silentpcreview απο διαφορους χρηστες οτι δινανε απευθειας απτο τουβλο παροχη στην vga..ηθελα ομως να ειμουν περισσοτερο σιγουρος..

Πραγματι, εχτες ειπα να δοκιμασω με πολυμετρο τις φασεις, να δω αν ειναι διαφορετικες.

Διαπιστωσα οτι το κυκλωμα της μητρικης δεν εχει σχεση με το κυκλωμα τροφοδοσιας του επεξεργαστη καθως ουτε με αυτο της καρτας γραφικων.

Αυτα πανω στο συστημα της υπογραφης.

Το δε τροφοδοτικο εδειχνε οτι εχει 2 διαφορετικες 12αρες γραμμες, αυτη του cpu και μητρικης, οπως αυτη των καρτων γραφικων και των περιφεριακων.

Οποτε στην δικη μου περιπτωση και φανταζομαι πολλων αλλων με μεγαλα τροφοδοτικα, οχι μονο τα κυκλωματα των υποσυστηματων ειναι ανεξαρτητα αλλα παιρνουν ρευμα απο διαφορετικες στην ουσια πηγες. Αρα συνεπαγεται οτι ενας υπολογιστης μπορει να δουλεψει με διοαφορετικες πηγες, στην περιπτωση μας δυο τροφοδοτικα.

Επιπροσθετα στην περιπτωση μου διαπιστωσα οτι η μητρικη παιρνει διαφορετικη ταση απτην καρτα γραφικων. Στην πρωτη εχω ταση 12.11, ενω στην δευτερη εχω 12.25.

Το συστημα μου δουλευει απροβληματιστα 24/7 2D/3D εδω και σχεδον 3 χρονια στα 465@1.5v (k benchaαρει 2D@500 οπου θελει ομως πολλα ρευματα), κατι το οποιο δειχνει οτι το οποιο variation τασης υπαρχει μεταξυ cpu και vga δεν επηρεαζει την σταθεροτητα ενος συστηματος.

Συνεπως αυτο που διαβαζα απο τους χρηστες του silentpcreview οντως μπορει να γινει, δλδ απτο τουβλο να τραβας απευθειας γραμμη για P4 και pci-ex και τα υπολοιπα(μητρικη,drives, fans) να τα παιρνεις απτο pico psu. Γενικοτερα τον τροπο αυτον τον προτεινουνε μιας και μειωνεται το φορτιο που περναει απτο pico, με αποτελεσμα την χαμηλοτερη θερμοκρασια, κατι το οποιο συμβαλει στην αποδοση οπως κ την σταθεροτητα των τασεων του (ειναι ευαισθητα με θερμοκρασια).

Οποιος ενδιαφερεται για pico και θελει τα μεγαλα μοντελα, πχ picoPSU-150-XT να κοιταξει να παρει τουβλο αντιστοιχης ισχυος, μιας και η κατασκευαστρια minibox συνηθιζει τα τα δινει σε τετοια κιτ

Οπως καταλαβαινεται το pico θα ειναι περιορισμενο στα max A του τροφοδοτικου - τις απωλιες, αρα λιγοτερο απο 100W.

Η minibox εχει βγαλει και την μεγαλυτερη εκδοση, αλλα αυτα που ξεχωριζουν για την μεταξυ τους συνεργασια, ειναι αυτα της FSP καθως και αυτα της Delta, τα οποια στην μεγαλυτερη εκδοση, τα χρησιμοποιει η Dell για καποια SFF Optiplex ως rebranded DA-2 (12V, 18.5A).

tbc

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.