Jump to content



home theater pc αναβάθμιση


salonicafan

Recommended Posts

Εισαγωγή:

Πριν περίπου 2,5 χρόνια με την βοήθεια σας χτίσαμε το συστηματάκι της υπογραφής, με συνολικό κόστος περίπου 2000 ευρό!

Τα 2 πρώτα χρόνια ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος, με τον καιρό όμως ένιωσα την ανάγκη για κάποιο καλύτερο σύνολο με full hd εικόνα και ποιοτικότερο ήχο.

Έκανα υπομονή επειδή περιμένω [εδω και μήνες] ένα κρατικό επίδομα γύρο στα 9000 ευρό το οποίο φυσικά δεν θα ξοδευόταν μόνο για το νέο σύνολο htpc αλλα θα μου έδινε έναν αέρα ελευθερίας και επιλογών.

Όσο ήμουν το καλοκαίρι όμως για 3 μήνες σε camping* με το 24" imac μου η τηλεόραση του σπιτιού παρέδωσε πνεύμα (εκτός εγγύησης), το επίδομα όμως ακόμα δεν ήρθε, με αποτέλεσμα εδώ και 1 μήνα που γύρισα σπίτι να είμαι αποκλειστικά και μόνο πάνω στο imac :weep:

Η επιλογές που βλέπω τώρα είναι 2:

1η επιλογή βάζω στο pc μια καλύτερη κάρτα ήχου πχ την Asus Xonar HDAV1.3 για να την συνδέσω αναλογικά με τα logitech και συνδέω την καινούρια τηλεόραση με καλώδιο DVI to HDMI πράγμα που δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει σωστά γιατί συνέχεια διαβάζω προβλήματα για αυτή τη σύνδεση. Αυτά όλα με δόσεις τώρα φυσικά, ουτοσόστε αργότερα με το επίδομα να αναβαθμίσω όλο το pc με καλύτερη-πιο αθόρυβη ψυξη, μητρική, μνήμες ραμ,τροφοδοτικό κλπ

2η επιλογή αγοράζω τώρα καινούρια vga όσο το δυνατόν πιο αθόρυβη και κατάληλη για ταινίες με έξοδο hdmi για να συνδέσω το pc με την καινούρια τηλεόραση hdmi to hdmi, να πετάξω-πουλήσω-χαρίσω τα logitech και με το επίδομα να πάω για αναβάθμιση του pc + κάποιο set home cinema όπως πχ το Samsung HT-BD2R Home Theater (7.1) που θα συνδεθεί κιαυτό με hdmi to hdmi στην τηλεόραση.

*Λόγω των διακοπών κάθε χρόνο σε camping για ένα τρίμηνο, σκέφτομαι αντί για μία τηλεόραση όπως η Samsung LE46B650 να πάρω ένα projector πχ τον Optoma HD20 τον οποίο θα πάρω μαζί μου :smoke:

Παρακαλώ βοηθήστε με να πάρω άμεσα μια απόφαση. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

O επεξεργαστής σου, αδυνατεί να παίξει 1080p? Λίγο περίεργο μου φαίνεται...έχεις δοκιμάσει να κάνεις την αποκωδικοποίηση των mkv με τον CoreAVC? Αν παρ'όλα αυτά επιθυμείς να αλλάξεις την κάρτα γραφικών σου (έχοντας μοναδική απαίτηση την αναπαραγωγή των FullHD μέσω HDMI στην τηλεόρασή σου) νομίζω ότι στα 34 ευρώ η Gainward 9400 GT Cuda είναι μια πάρα πολύ καλή περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

οχι κανένα πρόβλημα δεν έχει το τωρινό με 1080p

απλος δεν ξέρω αν θα έχω καλύτερο ήχο-εικόνα με

Asus Xonar HDAV1.3 + logitech αναλογικά, dvi to hdmi με την tv

ή

Gainward 9400 GT Cuda hdmi to hdmi με την tv + set home cinema

το pc θα είναι 24/24ωρο ανοιχτό και η tv 16/24ωρο

το λιώνω στις ταινίες-σειρές και σε browsing game

Link to comment
Share on other sites

για την εικόνα, δεν νομίζω να κερδίσεις κάτι σε ποιότητα...δοκίμασε με την νέα σου τηλεόραση αν θα παίζει το dvi -> hdmi και αν είσαι ΟΚ μην την αλλάζεις. για το θέμα του ήχου δεν είμαι και ο πιο έμπειρος για να σε συμβουλεύσω, αλλά δεν νομίζω ότι με τα δεδομένα ηχεία θα έχεις και κάτι τρομερό να κερδίσεις (αν κατάλαβα καλά τα έχεις συνδεδεμένα ψηφιακά αυτή τη στιγμή).

Αν έχεις όρεξη να ψαχτείς στο θέμα της ποιότητας εικόνας μπορείς να ψαχτείς με το θέμα ffdshow και φίλτρα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.