Jump to content



Προβλημα με ποιότητα ταινιών και υποτίτλων στα Windows 7


zoe

Recommended Posts

Καλημερα και συγνώμη αν έχω ανοίξει το θέμσα σε λάθος τόπο αλλα δεν ημουν σίγουρος για το που ταιριάζει.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που μου φαίνεται πολυ περίεργο και θα ήθελα την γνώμη σας.Εχω εδω και μερικές μερες καινουργιο pc και γενικα ειμαι πολύ ευχαριστημένος για αρχή.Του εχω εγκαταστήσει Windows 7 Professional για παιχνίδια και θα του εγκαταστησω και Gentoo για να κάνω όλες τις υπόλοιπες δουλείες μου.Γενικα τα 7 δεν περιμενα οτι θα με ευχαριστήσουν τοσο,βρήκαν πολλα update και γενικά πέρα απο τα πρώτα προβλήματα που έχουν,δουλεύουν αρκετα καλα(για Windows παντα:p)

Φυσικά με την εγκατάσταση το πρώτο πραγμα που μπηκε στο pc ηταν το Batman Asylum και απλα δεν υπάρχει..Το πρόβλημα ομως παρουσιάζεται στις ταινίες.Έχοντας κατεβάσει ενα επεισόδιο απο γνωστή σειρα παρατήρησα οτι η εικόνα ειναι απαράδεκτη και οι υποτιτλοι με pixel!!!Μιλάμε παντα για DivX αλλα μην βιάζεστε:hmm:

Για δοκιμη εφτιαξα και μια νέα XP εγκατάσταση,σε dual boot, και εκει που περίμενα οτι θα ειναι το ιδιο, διαψεύστηκα..Το ιδιο αρχειο ηταν σαφώς καλύτερο στην αναπαραγωγή και γενικα ηταν οτι καλύτερο μπορεί να δώσει ενα rip.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γινεται με τα 7,και στα δυο λειτουργικά οι drivers της Nvidia ειναι οι τελευταίοι απο το site της εταιρείας, το μονο που εχω βάλει ειναι το vlc και τπτ άλλο.

Εχετε καμια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει??

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, φαντάζομαι έχεις εγκαταστήσει κάποιο codec pack (αν όχι προτείνω αυτό. Από εκει και πέρα θα πρέπει να πας στον ή στους players που χρησιμοποιείς και να αλλάξεις στα video ή output options (η οπως αλλιώς το λέει :p ) το "Direct Show" option στην επιλογή "Haali Renderer". Σου επισυνάπτω κι ενα screeshot απο τον media player classic όπου το δοκίμασα και έλυσε το πρόβλημα

Good Luck

97999960.jpg

Link to comment
Share on other sites

Life saver

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια,δεν το είχα σκεφτεί καθόλου και να φανταστείς και στο linux αν βάλεις το compiz πάλι πρεπει να κανεις το ίδιο για να δουλέψει σωστά το rendering για το video.Θα το δοκιμάσω αμεσως μόλις γυρίσω σπίτι(δεν κρατιέμαι:wall:).Βλέπω οτι στο vlc,για παράδειγμα, στο output του video εχει αλλες επιλογες οπως,DirectX,3D,OpenGL οποτε θα πρεπει να κανω δοκιμες φανταζομαι για να πετυχω το αποτελεσμα που θελω,σωστα??Ναι codec εχω, ενα all in 1 που χρησιμοποιώ εδω και χρονια, αλλα θα το αλλάξω για αυτο που προτείνεις :T:

Ευχαριστώ και πάλι,θα το δοκιμάσω και αν εχω πρόβλημα θα ξαναποστάρω

Link to comment
Share on other sites

eltoro80 μηπως μπορεισ να βοηθησει λιγο σχετικα με τον vlc??που ακριβως ειναι η ρυθμιση για τον haali renderer ? μαλλον καπου ψαχνω λαθος ..αν ειναι ευκολο μπορεις να παρεθεσεις τα ακριβη βηματα για να τον ενεροποιησω!thnx!!!

Link to comment
Share on other sites

Προσπάθησα να σετάρω το vlc αλλα δεν ειδα μεγάλη διαφορά να πω την αλήθεια μου.Εβαλα OpenGL στο output μιας και ήταν το μόνο καλύτερο αλλα δεν άλλαξαν και πολλά.Οσο για gomplayer kai kmplayer θα ήθελα να είναι οι τελευταίες επιλογές μιας και ο vlc παίζει τα πάντα out of the box,αν υπάρχει όμως καμμιά άλλη ιδέα ποστάρετε την

ευχαριστώ και πάλι

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασα με όλες τι επιλογές του output και για divx δεν είδα μεγάλη διαφορά μεταξύ directx 3d και opengl,φυσικά ήταν πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα απο το default που είχε στην αρχή.Θα το κοιτάξω παντως αυτο που λες KoMM οταν βάλω κάποιο .mkv. Θα δοκιμάσω μολις γυρίσω και το ffdshow οπως προτείνεις Lazy Dog να δω αν θα καταφέρω να κανω τπτ

Ευχαριστώ και θα ποστάρω εντυπώσεις

Link to comment
Share on other sites

Στιγμιαίο λάθος :hang3: δεν ήταν ο VLC ο δεύτερος player που το δοκίμασα (θα διορθώσω τώρα και το αρχικό post) απλά δεν ήμουν μπροστά στο σύστημα με τα win7 εκείνη την ώρα με αποτέλεσμα να μπερδέψω τους players. Το screenshot στο πρώτο post μου πάντως είναι από τον MPC, ο οποίος (είτε αυτός είτε ο MPC HD) μαζί με τα codecs του shark007 δουλεύουν όντως μια χαρά.

Ο άλλος που θυμόμουν πρέπει να ήταν ο KM αλλά και πάλι πρέπει να βρεθώ μπροστά στο επίμαχο pc... :sorry:

Link to comment
Share on other sites

K Lite mega pack (lots of stuff + player) ειχα παντα που φορτωνει ενα σκασμο μπιχλιμπιδια που αναθεμα και αν χρησιμοποιω και ποτε δεν ειχα προβλημα αλυτο....

Οποτε αντιμετωπισω κατι-κανα παραξενο format,mismatch σε ηχο , τα παντα λυνονται με ενα google fu.

Phd εχω παρει να πουμε ...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.