Jump to content



Φάτε σκόνη...


cherryman

Recommended Posts

...κάρτες και δίσκοι.

Εχτές έκανα το pc βίδες, μα εντελώς βίδες και το καθάρισα. Είχε αμέτρητες ποσότητες σκόνης.

Μένω δίπλα σε κεντρικό δρόμο και έχω αυλή με 3 σκυλιά να τρέχουν σαν τρελά με αποτέλεσμα η σκόνη να είναι ο καθημερινός μου σύντροφος.

Κατά πόσο μπορεί η σκόνη να βλάψει τα εξαρτήματα ενός pc; Εκτός βέβαια από τους fan όπου είναι κατανοητό το πρόβλημα που μπορεί να τους δημιουργήσει.

Ξέχασα να αναφέρω πως τα πλαϊνά καπάκια είναι επί μονίμου βάσεως ανοιχτά για λόγους ψύξης του pc.

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα νομιζω ότι θερμικα είναι χειρότερα να έχεις μια μητρικη γεμάτη σκόνη αφού λογικά αυτη παίζει το ρόλο μόνωσης και δεν την αφήνει να ψυχθεί κατάλληλα. Το ίδιο πρεπει να συμβαίνει και με άλλα εξαρτηματα. Εν πάσει περιπτώσει δεν ειναι και ωραίο (καλα περι γουστου..) να εχεις τον κήπο μέσα στο κουτί σου :)

Link to comment
Share on other sites

Έλα ντε, σε λίγο θα μπουν και τα σκυλιά μέσα. Αλλά είναι πολύ βαρετή όλη αυτή η διαδικασία.

Αλλά τι λέω κι εγώ. Εδώ οι περισσότεροι το κάνουν κομμάτια και blocks κάθε λίγο και λιγάκι.

:D :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Eπειδή δουλέυω σε βιομηχανία,εχουμε Pc Κάτω στο εργοστάσιο που δουλέυουν συνέχεια με μισό δάχτυλο σκόνη...:) Βέβαια κολάνε καμμιά φορά αλλά αν το καθαρίζεις μια φορά το χρόνο δε νομίζω να έχεις πρόβλημα (εμεις τα καθαρίζουμε 2 φορές το χρόνο αλλά η σκόνη που μαζέυεται μπορεί να θάψει σε μια βδομάδα... :cool: )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Η σκόνη, αν δεν κολλήσει όπως είπες τους ανεμιστήρες και προκύψει έτσι πρόβλημα υπερθέρμανσης, δεν επιρρεάζει τη λειτουργία του υπολογιστή. Έχω δεί servers μεγάλης τράπεζας να δουλεύουν κυριολεκτικά θαμμένοι μέσα στην σκόνη και να συνεχίζουν να λειτουργούν μια χαρά. Αλλά και να κολλήσει κάποιος ανεμιστήρας και πάλι δεν νομίζω να έχεις μεγάλο πρόβλημα. Κατά καιρούς έχει κολλήσει το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών (GF3 Ti), του chipset (KT400) και μία φορά σε άλλο μηχάνημα ακόμα και της CPU (P III 450 !) και ο υπολογιστής συνέχιζε να δουλεύει κανονικά μέχρι να αντιληφθώ το πρόβλημα. Από την άλλη δεν βλάπτει καθόλου να καθαρίζεις τακτικά το μηχάνημα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.