Jump to content



Help με καλο εξοπλισμο Γραφειου


SlotKiller

Recommended Posts

Καλησπερα συμφορουμιτες!

Κανουμε ανακαινηση στο λογιστικο γραφειο μας, για την ακριβεια μετακομιζουμε σε αλλο χωρο που τωρα φτιαχνουμε, και θελω την συμβουλη σας για το κομματι του hardware. Επειδη το ολο εργο θα μπει στο ΠΕΠ-ΕΣΠΑ ΜΜΕ μπορουμε να βαλουμε αρκετα πραγματακια μεσα και θελουμε να φτιαξουμε υποδομη και workstations που θα κρατησουν παρα πολλα χρονια.

Οι αναγκες μας ειναι:

1 κεντρικο UPS

1 switch giga-lan

1 Router ISDN για το conn-x

1 Server

4 workstations

1 17"αρι λαπτοπ

Για UPS σκεφτηκα κατι σε:

APC Smart-UPS RT 5000VA RM 230V

Για switch θα ηθελα να ακουσω μια προταση για 16αρι rack (πιστευω φτανει)

Για server δε χρειαζομαι πολλους επξεργαστες. Και ενας Ε/L 55xx μια χαρα ειναι. Ακομα και ενας οπτερον θα κανει τη δουλεια του. Εφαρμογες SQL database και file sharing θα κανει κυριως.

Τωρα για workstations ειναι το μεγαλο μου προβλημα. Σκεφτηκα κατι σε i5 ή i7, αλλα οτι motherboard εχω δει απευθυνετε κυριως σε gamers. Θα θελα κατι πιο business με ενσωματωμενη vga ας πουμε...

Το G55 ποτε βγαινει? Μιας και οι αγορες μετα το πασχα θα γινουν. Τωρα την προσφορα κανω.

Προτεινετε κανενα motherbord και τα υπολοιπα τα εχω στο μυαλο μου περιπου!

Ευχαριστω εκ των πρωτερων!:)

Link to comment
Share on other sites

Για server σκεφτομαι τον

PowerEdge R710

http://www1.euro.dell.com/gr/el/business/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/rack_optimized/ct.aspx?refid=rack_optimized&s=bsd&cs=RC1078530&~tab=3

με L5520 και 3x2GB

Σκληρους σκεφτομαι να βαλω εκ τον υστερων 2x veloci RAID1 και 2 απλους SATA για απλη αποθηκευση αρχειων και αυτοι σε RAID1.

Τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

Άσε τα i5, i7, Veloci και απλούς Sata, αυτά είναι για το σπίτι μας.

Πάρε τηλέφωνο σε reseller της Dell και κλείσε ραντεβού. Dell, Dell, Dell, και πάλι Dell. Και τα Workstation Dell. Έχε υπόψιν, ότι από το site της Dell αγοράζεις μόνο με πιστωτική και έχεις αναμονή περίπου 15 μέρες, οπότε μίλα με PC Systems, Cosmos, Byte ή κάποια τέτοια εταιρία για άλλου τύπου πληρωμή.

Τηλεφωνικό κέντρο με IP-phones θα παίξει; Αν ναι, κοίτα το switch να έχει και PoE. Επίσης, αν "το χεις" ή θέλεις να ασχοληθείς κοίτα να είναι και managed.

Προτίμησε να κόψεις πχ 80GB δίσκου και να πάρεις full 5ετία Support και Gold (ProIT νομίζω την λένε πια) για τον Server, αξίζει περισσότερο.

Επίσης, δεν αναφέρεις για λειτουργικό, τι ανάγκες έχετε; Πχ, ένας SBS 2008 Premium (είπες και για SQL) είναι μια χαρά, φτάνει και περισσεύει.

Πάνω απ' όλα κοιτάς τι χρειάζεσαι. Αν είναι απλά ένα γραφειάκι με 4 PC δεν θες πολλά πολλά. Μη φορτώσεις τον τόπο με τσάμπα εξοπλισμό που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς!

PS: Για UPS μπορείς να μιλήσεις και με την Nigico.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.