Jump to content



Επιλογη 5.1 / Αποριες ...


PGM

Recommended Posts

Καλημερα ,

Θα ηθελα την πολυτιμη βοηθεια σας στην επιλογη και στην λυση ορισμενων αποριων ως αναφορα τις all in one συσκευες.

Καταρχην το budget είναι σχετικα περιορισμενο (350-400) αφου προκειται για ένα αρχικο συστηματακι 5.1 (1η επαφη /γνωριμια με ηχοσυστημα) που καποια στιγμη θα αλλαξει σε κατι μεγαλυτερο – ποιοτικότερο και κομματι–κομματι συστημα.

Οι συσκευες που υπαρχουν και θελω να συνδεθουν ώστε να μπορεσω να τις αξιοποιησω είναι :

Sony tft 40αρα – WD Live – PS3 .

Θελω λοιπον να συνδεθουν hdmi ή μεσω οπτικης με το ηχοσυστημα ώστε να απολαμβανω «τελειο» ηχο τοσο στις ταινιες οσο και στα παιχνιδακια.

Επειδη από ότι εχω καταλαβει τα ετοιμα συστηματα δεν διαθετουν τοσες υποδοχες θα ηθελα την βοηθεια σας ως το ποιο είναι το καλυτερο.

Επισης , θα ηθελα τα πισω ηχεια να είναι ασυρματα γιατι η διαμορφωση του χωρου δεν είναι η καλυτερη ώστε να τα κρυψω τα καλωδια. Ισως να είναι αστεια η ερωτηση αλλα τα ασυρματα εχουν προβλημα με παρεμβολες ? πχ. Αν είναι ένα κινητο κοντα και χτυπαει θα γινεται χαμος στα ηχεια ?

Χιλια ευχαριστω για την βοηθεια …

Link to comment
Share on other sites

Αρχίζω από το 2ο σκέλος λέγοντάς σου ότι όλα τα ασύρματα εκπέμπουν στα 2,4Ghz. Οπότε ναι θα έχεις παρεμβολές. Επίσης στα 400€ είναι δύσκολο να βρεις ασύρματα εκτός και αν αγοράσεις extra wireless transmitter και το προσθέσεις σε κάποιο budget 5.1 set. Τα μόνα που μου έρχονται στο μυαλό είναι τα Logitech Z5450 αλλά δεν υποστηρίζουν π.χ. τα νεα format ήχου.

Τώρα ότι αφορά τον "τέλειο" ήχο εγώ θα σου πω ότι μπορείς να τον πετύχεις και με stereo στήσιμο. Σε αυτά τα χρήματα θα κερδίσεις "περισσότερα" σε ποιότητα και επιλογές παρά στο να πετάξεις 500€ για ένα entry level Home Theater μόνο και μόνο για να ξεκινήσεις την επαφή σου με το "άθλημα".

Από την άλλη δώσε μία ευκαιρία στον εαυτό σου να μάθει κάποια πράγματα και κυριότερο να "ακούσει" 5.1 set vs stereo vs custom built 5.1, πριν κάνεις την τελική σου κίνηση.

Η γνώμη μου για αυτή την περίοδο είναι να εκμεταλλευτείς την προσφορά των Media Markt όπου έχουν σε προσφορά 349€ τα Kef 1005.2 και αν κάνεις μία μικρή υπέρβαση αγοράζεις και έναν entry level A/V ενισχυτή με τα νέα format (True HD, Master Audio) αλλιώς επιλέγεις ένα 5.1 budget (π.χ. Yamaha, Pioneer, Onkyo).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.