Jump to content



Σύγκριση μνημών DDR/DDR2/DDR3


tycoonmaster

Recommended Posts

Οι μνήμες Ram εξελίχθηκαν αρκετά γρήγορα τα τελευταία 20 χρόνια. Ξεκίνησαν με μέγεθος της τάξης των kB και τώρα μιλάμε για 2-16GB μέσα σε ένα pc ή φορητό. Παράλληλα οι ταχύτητές τους αυξήθηκαν και τα κόστη μειώθηκαν κατακόρυφα. Να φανταστείτε ότι τη δεκαετία του 80 μνήμη των 64kB κόστιζε όσο ένας μισθός της εποχής, άρα με σημερινά δεδομένα θα κόστιζε γύρω στα 700-1000€. Τώρα με 200-300€ παίρνεις 6GB μνήμη ταχύτητας 1800-2000MHz.

Τώρα, από προσωπική εμπειρία θα έλεγα το εξής: σημαντικότερο είναι να έχεις ικανοποιητικό μέγεθος μνήμης και όχι τόσο ταχύτητα. Ας πούμε ένα παιχνίδι θέλει 1,2 GB ram, είτε έχεις 1GB ddr ή ddr2 ή ddr3 το ίδιο είναι, θα κολλάει το σύστημα, αν όμως έχεις 1,5Gb ή παραπάνω όποιου τύπου μνήμης και να είναι, τότε το σύστημα και στις τρεις περιπτώσεις λειτουργεί κανονικά.

Θα μου πείτε τώρα, οι διάφορες μνήμες δεν έχουν διαφορά; Προφανώς ταχύτερες μνήμες σημαίνει γρηγορότερη μεταφορά δεδομένων, όμως αυτό φαίνεται σε πολύ απαιτητικές εφαρμογές, παιχνίδια κτλ, όπου μιλάμε για αποκρίσεις της τάξης των μsec.

Συνοψίζοντας, ένα σύστημα για να πετάει χρειάζεται καλό επεξεργαστή, καλή καρτα γραφικών, γρήγορο σκληρό δίσκο για γρήγορη εκκίνηση οποιουδήποτε προγράμματος, μνήμη μεγάλου μεγέθους πρώτα και μετά ταχύτητας(μια ddr2 κάνει μια χαρά τη δουλειά της) και φυσικά μια καλή μητρική η οποία να στηρίζει πλήρως τα παραπάνω εξαρτήματα ενός προσωπικού υπολογιστή.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.