Jump to content



Ερώτησεις για μετάβαση σε SSD se asus p5k


Volrath

Recommended Posts

Έχω το λοιπόν την p5k της οποίας το ICH9 δεν υποστηρίζει AHCI. Διαθέτει όμως τον jmicron 363 controller (1 εσωτερικό port/ 1 εξωτερικό) ο οποίος υποστηρίζει AHCI.

Αύριο το πρωί θα πάω να τσιμπήσω τον 80ρη postville και έχω τις εξής απορίες/διλήματα :

-Τον SSD να τον βάλω στον ιντελ (IDE mode) ή στον jmicron (AHCI);

-Άμα τον βάλω στον ιντελ, θα έχω υποστήριξη trim στα win7 ή έστω θα μπορώ manualy μέσω του toolbox να κάνω τριμ;

-Αμα τον βάλω στον jmicron, ξέρετε άμα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης των 7 θα χρειαστώ drivers; (υπ'οψιν δε μιλάμε για raid, για single disk μόνο). Ρωτάω γιατί δε διαθέτω...floppy/dvd και η εγκατάσταση των windoze θα γίνει απο USB stick. (Δεν διαθέτω 2ρο υπολογιστή εδώ, οπότε θα πρέπει να προετοιμάσω οτιδήποτε χρειαστώ πριν το format/εγκατάσταση του SSD)

-Έχει κανεις υπ'οψιν του ποιοι drivers είναι "αξιόπιστοι" για το jmicron jmb363 στα 7; Ρωτάω γιατί όπου και να διαβάσω λένε ότι από driver σε driver η απόδοση διαφέρει πολύ.

-Τέλος άμα έχει κανείς εμπειρία με αυτόν τον controller (σε single δίσκο) ας μου πει τις εμπειρίες του. Άμα είναι δράμα/μαύρο χάλι να μην πάρω τον ssd ακόμα κ να περιμενω την αναβάθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Ναι γνωρίζω για το crossflash. Τελως πάντων, θα το ρισκάρω και θα τον πάρω αύριο, θα τον δοκιμάσω στον jmicron και θα ποστάρω benches. Άμα δω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος τότε θα το φλασαρω.

Απλά, με το crossflash μερικοί έχουν χάσει την κάρτα δικτυού, ας ελπίσουμε ότι δεν θα είμαι απο αυτους.

Link to comment
Share on other sites

Έχω 2 P5k και οι 2 σε kr...στην μια έχασα την lan, γιατί στις παραμέτρους του flash είχα βάλει να σβήσει και το mac address. Στην άλλη, διαβασμένος πλέον, όλα πήγαν οκ...βέβαια σοβαρή διαφορά δεν είδα, αλλά άλλο θέμα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Και λέω, κάτσε να δοκιμάσω τώρα πως τα πάει ο controller, εστω και με συμβατικούς δίσκους. Και το sata port το έχουν βάλει...κάτω από το pcix 16... δε χωράει καλώδιο με την 8800 τουλάχιστον πάνω..

έχουν 2 στρέμματα χώρο πάνω στην μητρική...εκεί βρήκαν να το βάλουν...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

φίλε μου τελικά τι έκανες; έκανες crossflash; σε ποιον controller έβαλες τον ssd; το trim τελικά δουλεύει με ich9 και ide mode;

τα ρωτάω όλα αυτά γιατί έχω και εγώ asus P5K και θέλω κ γω να πάρω τον 80ρη postville.

Link to comment
Share on other sites

Άλλαξα τελείως σύστημα, δεν είχα ευκαιρία να τον δοκιμάσω στην P5k. Όμως έριξα ΠΟΛΥ ψάξιμο και μπορώ να σου πω τα εξής:

Εδώ λένε ότι trim παίζει και χωρίς AHCI, με MS drivers στα w7.

Όμως με AHCI οι postville έχουν αρκετά καλύτερες αποδόσεις.

Μπορείς να κάνεις crossflash σε p5kr αλλά να ΜΗΝ βάλεις το /pbnc γιατί χάνεις το mac address της κάρτας δικτύου και είναι ιστορία μετά. Δες εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Στον jmicron θα έχεις χειρότερες αποδόσεις από το ICH9, αλλά θα έχεις AHCI. Όμως δες πρώτα άμα χωράει σατα καλώδιο εκει, γιατί το sata port είναι κάτω από την κάρτα γραφικών.

Έχω άλλο ένα σύστημα με p5k/q6600, θα πάω σε καμιά 10ριά μέρες, μπορεί να κρατάω τον postville εκεί για να το δοκιμάσω. Άμα τυχών τον πάρεις και παίξεις μαζί του, δώσε μας καμιά πληροφορία εδώ.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω Volrath για τις πληροφορίες.

αν τελικά κάνω την κίνηση θα ενημερώσω, πάντως δεν πρόκειται να μπλέξω με crossflash γιατί δεν θέλω να έχω τίποτα άλλα προβλήματα μετά.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.