Jump to content



Ιατρικός Επισκέπτης


amateur

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Για διάφορους λόγους σκέφτομαι να ασχοληθώ με το χώρο των πωλήσεων. Έχω ήδη κάνει μερικές επαφές(π.χ. εταιρεία με καταναλωτικά ζαχαρώδη προϊόντα, εταιρείες ασφαλειών) και μία ενδιαφέρουσα προοπτική που μου προτάθηκε τώρα τελευταία είναι αυτή του ιατρικού επισκέπτη.

Όμως λόγω του ότι δεν έχω σχέση με το χώρο θα ήθελα μερικές πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν γνώση.

Μερικές ερωτήσεις που σκέφτομαι είναι οι εξής:

1. Τι είναι σημαντικότερο για να προχωρήσει κάποιος σε αυτό το επάγγελμα?

2.α. Ποια είναι τα θετικά του χώρου?

β. Και ποια τα αρνητικά?

3. Τι εκπαίδευση υπάρχει?

4. Ποιο είναι ένα συνηθισμένο οικονομικό πακέτο αποδοχών για κάποιον που ξεκινάει σήμερα? Και τι προοπτικές εξέλιξης υπάρχουν?

5. Ποιες εταιρείες έχουν το καλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και προσελκύουν περισσότερους υποψήφιους?

Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια ή συμβουλή θα βοηθούσε πολύ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Επειδή η αδερφή μου είναι ιατρικός επισκέπτης στην Pfizer αρκετό καιρό τώρα, έχω ξεκαθαρίσει τις εξής απαντήσεις.

1.Το σημαντικότερο είναι, να είσαι επικοινωνιακός και ευχάριστος. Τα πτυχία δε μετράνε. Έχω δει μικροβιολόγο, χημικό, ακτινοφυσικό και ότι λογής επάγγελμα με σχέση την υγεία και τις θετικές επιστήμες, να εργάζεται σε τέτοια θέση. Η αδερφή μου έχει τελειώσει απλά μια λογιστική σχολή, αλλά ο χαρακτήρας της και η εργάτικοτητα της την έχουν φτάσει πολύ ψηλά.

2.α Θετικά

Ελεύθερο ωράριο, συνήθως παροχή αυτοκινήτου με επίδομα βενζίνης, λάπτοπ και μερικές φορές κινητό. Βάζω επίσης το ότι γνωρίζεις πάρα μα πάρα πολλούς ιατρούς και κατά κάποιο τρόπο "μπαίνεις στην κλίκα".

2.β Αρνητικά

Αν δεν πιάσεις τον στόχο πωλήσεων μερικές φορές, τόσο κινδυνεύει η θέση σου. Έχω δει 30άρη να κλατάρει από τις μετακινήσεις για να δει ιατρεία ή φαρμακεία στου διαόλου τον Κ@λο, άλλα έχω δει 55άρη-σφεντόνα. Πάρα μα πάρα πολλές μετακινήσεις με αυτοκίνητο, περιφορά σε νοσοκομεία (εξαρτάται από τα φάρμακα που προμοτάρεις).Φυσικά το θάψιμο και τα κουτσομπολιά μεταξύ συναδέλφων, που υπάρχουν παντού.

3. Από εκπαίδευση. Την πρώτη φορά κάτι σε στυλ σεμινάριο στην αθήνα για πάνω από 1-2 μέρες, και μια στις τόσες έξτρα σεμινάρια από εκεί και πέρα.

4. Όπως και πολλά άλλα, αυτό εξαρτάται από την εταιρεία. Συνήθως ο ιατρικός επισκέπτης αρχίζει από μικρές εταιρείες και πηγαίνει σε μεγαλύτερες χρόνο με το χρόνο. Θα έλεγα μίνιμουμ 800 μαξ πάνω από 2000. Παίζουν όμως και παχυλά μπόνους αν πιάσεις το στόχο σου.

5. Δε ξέρω να σου πω για εκπαίδευση, αλλά τοπ γενικά στον τομέα είναι Pfizer, Bayer, Astra και γενικά εταιρείες που βλέπουμε συχνά σε φαρμακεία.

Αν έχει γνωστό φαρμακοποιό, κάνε του πολλές ερωτήσεις, θα σου απαντήσει καλύτερα σε ορισμένα θέματα και θα σου δώσει μια σφαιρικότερη άποψη.

Link to comment
Share on other sites

Η εκπαιδευση στις μεγαλες εταιριες,συνηθως ειναι μερικοι μηνες (2-3 αναλογα φυσικα και τα προιοντα που πουλαει η εκαστοτε εταιρια),με πολυ διαβασμα,εξετασεις και τα σχετικα.

Κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης πληρωνεσαι κανονικα,αλλα αν δεν την "βγαλεις" σε πετανε,δεν εχουν τετοιο θεμα.

Υπολογισε επισης πως σε μια τετοια εταιρια,θα αρχισεις να εισαι παραγωγικος για τα δικα τους στανταρ μετα απο 8-12 μηνες κατα μεσο ορο.

Φυσικα αυτα δεν ισχυουν παντου.Παιζει πολυ μεγαλο ρολο η εταιρια,ποσο μεγαλη εινια,τι ειδους προιοντα πουλαει,δλδ φαρμακα/αναλωσιμα/ιατρικα μηχανηματα/καλλυντικα/παραιατρικα,κτλ.

Στις μεγαλες και "σοβαρες" εταιριες ισχυουν πανω κατω αυτα που ανεφερα.

Τα λεφτα στον κλαδο των εξωτερικων πωλητων ειναι γυρω στα 800-900 καθαρα.

Στους ιατρικους επισκεπτες εχουν υψηλοτερο αρχικο μισθο συνηθως και φυσικα οπως και σε ολες τις πωλησιακες δουλεις,μπονους.Το μπονους οταν εισαι πολητης ειναι τ σημαντικοτερο κομματι της αμοιβης σου,οποτε να δωσεις μεγαλη βαρυτητα.Μπορει να φτασει και 3-4-5 φορες τον μισθο σου.

Εχει μεγαλη σημασια αν τα μπονους αποδιδονται μηνιαια ή αν εκαθαριζονται στο τελος του χρονου,αν υπαρχουν μπονους επιτευξης στοχων,παραγωγικοτητας,ατομικα,ομαδικα,κτλ.

Για μενα το πιο σημαντικο ειναι να βρεις μια εταιρια σοβαρη,μεγαλη και οσο το δυνατον πιο εδραιωμενη στον χωρο.Και φυσικα πανω απο ολα,να δεις οτι το προιον σου τεριαζει και θα μπορεις απο αυτο να βγαλεις λεφτα.

Προσωπικα απεριψα 3 εταιριες του κλαδου.

Μια γιατι δεν εδιναν μισθο αλλα μονο μπονους,τα οποια ομως ηταν μεγαλα.Δεν ηταν ομως αυτο που εψαχνα.

Μια δευτερη λογω προιοντος.

Και την τελευταια γιατι μου προτειναν μισθο 750 ευρω συμπεριλαμβανομενου του extra για το πτυχιο.Δηλαδη ηθελαν να με προσλαβουν σαν υπαλληλο γραφειου (αυτο προκυπτει απο την αμοιβη).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.