Jump to content



Πρόβλημα με σκληρό... Raw διαμέρισμα?


sakis_legend

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω τον WD Green 1Tb με 32mb cache. Εδώ και κάτι μέρες τα έχει παίξει. Τι εννοώ... Από 1tb που είναι, στον υπολογιστή (στη διαχείριση) φαίνεται ότι υπάρχει ένα διαμέρισμα raw 32mb, το οποίο θέλει διαμόρφωση (σαν δηλαδή ο υπολογιστής να διαβάζει την cache μνήμη του σκληρού). Να σημειώσω ότι πριν το πάθω είχα φλασάρει ένα dvd-drive που έχω (το σκεφτομαι μήπως έγινε κανένα λάθος με τις sata ports του υπολογιστή, και φλασάρισα και τον σκληρό κατά λάθος - ή μήπως μπήκε ο σκληρός σε κάποια κατάσταση που περιμένει firmware). Αν θέλετε και κάποια άλλη πληροφορία ρωτήστε με. Δεν ξέρω τι να κάνω...:wall: Έχετε να μου προτείνετε κάτι (οτιδήποτε);

Παραθέτω και κάποιες εικόνες για καλύτερη επεξήγηση:

1. bios, όλοι οι σκληροί http://img51.imageshack.us/img51/1801/thelab1.jpg2. bios, ο προβληματικός σκλήρός http://img269.imageshack.us/img269/4185/thelab2.jpg3. bios, ένας άλλος (τυχαίος που δουλεύει) http://img269.imageshack.us/img269/2299/thelab3.jpg4. windows (k: ο προβληματικός σκληρός) http://img39.imageshack.us/img39/1549/thelab4.png5. windows, διαχείρηση http://img713.imageshack.us/img713/4861/thelab5.pngΕυχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Όταν το σύστημα αρχείων ενός σκληρού μετατραπεί σε raw, σημαίνει με απλά λόγια ότι έχει χάσει το pagefile, δλδ σαν ένα βιβλίο που του έχει αφαιρεθεί η σελίδα με τα περιεχόμενα. Υπάρχουν τα δεδομένα στο σκληρό αλλά δν μπορεί να τα ανοίξει...ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιηθεί αυτός ο σκληρός όπως πρίν είναι να τον φορμάρεις και να τον μετατρέψεις σε ntfs (είτε fat, ότι σε εξυπηρετεί..)!

Βέβαια, εφόσον μέσα έχεις περασμένα δεδομένα, μπορείς πολύ εύκολα να τα επαναφέρεις με ενα recover πρόγραμμα...

Link to comment
Share on other sites

Αφου σου βλέπει τα υπόλοιπα data που έχεις, για 32 mb δεν αξίζει τον κόπο...

Φιλικά :)

Μακάρι να ήταν έτσι... Τα 32mb αυτά δεν ξέρω από ξεφυτρώσανε (και φαίνεται δε θα ανήκανε στο partition του δίσκου). Εγώ στον σκληρό είχα μόνο ένα partition ntfs (το οποίο θέλω να σώσω). Κάποια recovery προγράμματα το βλέπουν μεν, αλλά δεν μπορούν να εμφανίσουν τα αρχεία του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.