Jump to content



disk boot failute & power off


manosone1416003187

Recommended Posts

Καλησπερα.

Εχω ενα μηχανημα amd athlon x64 3800+,kingston 2x512mb,Ati Radeon 1650,Dfi Lanparty nf4 Sli-Dr,thermaltake psu 430w.

Παιρνω την ιστορια απο την αρχη.

Το μηχανημα ειναι dual-boot.Πριν καποιες μερες ετσι οπως εβλεπα μια ταινια,ξαφνου κολλαει το pc.Δοκιμαζω οσα shortcut ξερω,αλλα δεν γινεται τιποτα.Μετα,πεφτει το ματι μου στα λαμπακια του πληκτρολογιου οπου το scroll-lock και το caps-lock αναβοσβηνουν ταυτοχρονα,ενω το Num-lock ειναι σβηστο.Κανω reboot απο το κουμπι.

Ανοιγει και μενει στην πρωτη οθονη που δειχνει bios version,τους σκληρους κλπ.Περιμενω 1-2 λεπτα.Τιποτα.Ανοιγω κουτι,κλεινω τροφοδοτικο,βγαζω το καλωδιο sata απο το σκληρο που εχει τα λειτουργικα,το βαζω παλι,ανοιγω και τροφοδοτικο,παταω το κουμπι και εν τελει ανοιγει.

Μετα απο καποιες μερες παλι τα ιδια.Κολλημα στα καλα καθουμενα και για να παιξει,η ιδια διαδικασια.

Ανοιγω κουτι,κλεινω τροφοδοτικο,βγαζω το καλωδιο sata απο το σκληρο που εχει τα λειτουργικα,το βαζω παλι,ανοιγω και τροφοδοτικο,παταω το κουμπι και εν τελει ανοιγει.

Λεω ας αφησω τον controller ησυχο θα τρεξω Live-cd.Βγαζω λοιπον ολους τους σκληρους απο πανω(2x400gb WD,1xSeagate250,Sata ολοι).Ξεκιναει να διαβασει το cd και ωπ,κλεινει.Ξανα-ανοιγω,διαβαζει το cd,περναει λιγο περισσοτερη ωρα,ωπ,παλι κλεινει.Βαζω σκληρο,παλι κλεινει μετα απο 10-20 δευτερολεπτα αφου εχω δωσει ρευμα.

Eν τελει αν καταφερει και φτασει στο σημειο του grub,αυτος πεταει error 21 ενω αν δεν το καταφερει εχω disk boot failure.

Καμια ιδεα τι συμβαινει?

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχως δεν βοηθησε καθως το προβλημα μου δεν ειναι ο grub ή το οποιο λειτουργικο αλλα το μηχανημα.

Οπως ειπα επαναλαμβανεται το εξης:Κολλημα στα καλα καθουμενα και για να παιξει,η ιδια διαδικασια.

Ανοιγω κουτι,κλεινω τροφοδοτικο,βγαζω το καλωδιο sata απο το σκληρο που εχει τα λειτουργικα,το βαζω παλι,ανοιγω και τροφοδοτικο,παταω το κουμπι και εν τελει ανοιγει.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.