Jump to content



Βοήθεια σε επιλογή εξαρτημάτων για καινούργιο υπολογιστή


Ch3

Recommended Posts

Καλησπέρα

Μετά από 5-6 χρόνια ο πατέρας μου θέλει να πάρει καινούργιο υπολογιστή και μιας και δεν γνωρίζει πρέπει να το ψάξω εγώ το θέμα. Το πρόβλημα είναι ότι σε 2 βδομάδες μετακομίζω εξωτερικό οπότε δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο για σωστό ψάξιμο. Έτσι ήθελα να ρωτήσω εδώ για ίσως κάποια σύνθεση που έχετε ήδη δοκιμάσει.

Η χρήση που κάνει είναι κυρίως photoshop και επεξεργασία φωτογραφιών, σκαναρίσματα, έχοντας παράλληλα ανοιχτά διάφορα άλλα προγράμματα, firefox, thunderbird, openoffice κτλ Όπως καταλαβαίνεται δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, παρά μόνο να του κρατήσει τουλάχιστον άλλα 5-6 χρόνια και πάνω απ' όλα και ίσως το πιο βασικό να είναι όσο το δυνατόν αθόρυβο.

Για σκληρούς, μνήμες, τροφοδοτικό και κουτί δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Εκεί που έχω χάσει την επαφή με τα σημερινά δεδομένα και πελαγώνω είναι CPU, motherboard και κάρτα γραφικών.

Πριν 2 χρόνια αγόρασα έναν intel q6600 για s775 socket. Τώρα βλέπω υπάρχει socket s1156. Καλύτερα να επιλέξουμε αυτό; CPU με 2 γρήγορους επεξεργαστές ή καλύτερα 4 πιο αργούς; Ξαναλέω ότι τουλάχιστον προς το παρόν δεν χρησιμοποιεί κάποιο multi-threaded software.

Τι motherboard προτείνεται για κάθε socket; Προϋποθέσεις είναι RAID support με τουλάχιστον 4-6 SATA, να έχει PATA για να βάλουμε κάποιους από τους παλιούς σκληρούς και να έχει μόνο παθητική ψύξη.

Κάρτα γραφικών πιστεύω δεν χρειάζεται κάτι super. Το photoshop τρέχει και στις πλέον basic. Σίγουρα μια με πολύ RAM θα βοηθάει σε μεγάλα αρχεία, αλλά και πάλι επεξεργάζεται αρχεία το πολύ μέχρι 7-8 megapixels. Πάλι σημαντικό είναι να έχει αθόρυβο fan.

Οποιοδήποτε βοήθεια θα είναι χρήσιμη.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Απο τι στιγμή που τα προγράμματα που χρησιμοποιεί ο πατέρας σου δεν κάνουν χρήση πολλαπλών πυρήνων χρειάζεσαι τον επεξργαστή που έχει τον καλύτερο πυρήνα και αυτός δεν είναι άλλος απο τον ι7. Μπορείς να πάς και σε ι5 αλλά εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα σε κάτι λιγότερο απο 4 πυρήνες άρα σου προτείνω τον ι7 930 γιατί μπορεί μελλοντικά τα προγράμματα που χρησιμοποιεί ο πατερας σου να κάνουν χρήση πολλαπλών πυρήνων. Προτίμησε το socket 1366 έναντι του 1116 και για λόγους αναβαθμισιμότηας μνήμης. Το s1366 μπορεί να πάρει μέχρι 24 GB ram ενώ το s1116 μέχρι 16. Φυσικά στη σύνθεση που σου προτείνω έχω βάλει μόνο 6 gb που θεωρώ πως είναι υπεραρκετά.

Κάρτα γραφικών έβαλα μια απλή αλλά τελείως αθόρυβη. Δίσκους 2χ800gb σε raid1 για να κρατάει με ασφάλεια τα project που δουλεύει ο πατέρας σου και έναν μικρό ssd των 40 gb για win και βασικά προγράμματα.

post-3087-1416074429,0904_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

625watt τροφοδοτικο = ακυρο / overkill

caviar Green = δεν παει καλυτερα να κανει την δουλεια του σε ιντερνετ καφε?

40 GB SSD = ΑΡΓΟΣ , ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΣ.

ati = δεν αγοραζεις αμα θες να κανεις δουλεια.

187 ευρο για μητρικη καρτα??? ΕΛΕΟΣ

επεξεργαστης : καλος χρυσος , αλλα δουλεια θελει να κανει ο ανθρωπος, οχι να σηκωσει πυραυλο στον Αρη...

απλος χρηστης ειανι ο πατερας του, δεν το κανει επαγγελματικα....

Υ.Γ

μου αρεσει που λες να παει για 1336 socket με προσχημα οτι μπορει να παρει 24GB RAM ( ακομη γελαω, σορρυ κιολας)

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία!

Θα προτιμούσα intel να πω την αλήθεια.

alexkhr -> Όντως σκέφτομαι για RAID και έναν μικρό SDD για λειτουργικό. Από την άλλη η CPU είναι πολύ ακριβή. Αυτή η motherboard παίρνει και i5; Είναι και αυτή ακριβή, για πιο λόγο καταλήγεις εκεί;

lotos -> χαχα, καλά τα λες, 24gb ram παρά είναι cutting edge για τον πατέρα μου.

Σας ευχαριστώ για της γρήγορες απαντήσεις!

Link to comment
Share on other sites

ο 40αρης ο SSD ειναι αχρηστος. αν ειναι θα παρεις τον 80αρης αλλα και παλι με το sata 3 προβλημα ο πατερας σου δεν θα εχει ΚΑΝΕΝΑ.

τι να το κανει το RAID ο πατερας σου??? τι μοδα ειναι αυτη με τα RAID?

δεν υπαρχει κανενας λογος να παρεις intel...

Link to comment
Share on other sites

Έτσι για τον 40αρι ε; Ίσως έχεις δίκιο. Τον 80αρι πάντως θα τον πάρω για μένα (poweruser:)

Ο πατέρας έχει μεγάλο φωτογραφικό αρχείο και αυτή την στιγμή κρατάει backup σκόρπια σε διάφορους σκληρούς και DVD που θεωρώ αναξιόπιστα. και επειδί έχουμε παρελθόν με καμένους δίσκους, σκεφτόμουν raid.

Γιατί λες όχι σε intel; Πιο ακριβοί σε σχέση απόδοσης;

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, σε μια κίνηση απόγνωσης, ρώτησα πωλητή στο Πλαίσιο ο οποίος μου έδωσε μια προσφορά στα 1050 ευρό!

Ας πούμε είμαστε οκ με τον i5-750. Η μητρική Gigabyte P55M είναι οκ;

Για μια φτηνή λύση σε κάρτα γραφικών, μας έβαλε την XFX GT220 GT-220X-ZNF 1GB. Έχετε ακούσει κάτι κακό για αυτήν; Είναι όντως αθόρυβη;

Εκεί που σίγουρα δεν συμφωνώ με την προσφορά, είναι το ακριβό κουτί, CoolmasterATC 840 (150euro), το οποίο ο τύπος ισχυρίζεται ότι είναι απαραίτητο για αθόρυβη λειτουργία. Όπως επίσης δεν συμφωνώ και με τροφοδοτικό 850W!! Και 500-600 δεν φτάνουν; Ο δικός μου έχει ένα 500άρι, όπου έχω 4GB Ram, 4 σκληρούς και μια μουλάρα κάρτα γραφικών και δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα τα δύο χρόνια που το δουλεύω στο full.

Link to comment
Share on other sites

40 GB SSD = ΑΡΓΟΣ , ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΣ.

ati = δεν αγοραζεις αμα θες να κανεις δουλεια.

1) Πως ειναι ΑΡΓΟΣ?? Ο 80αρης δλδ τι διαφορα εχει απο τον 40αρη εκτός απο το μεγεθος?? (περιμένω benchmark)

2) γιατί οχι ATI? Μήπως εισαι nvidia fanboy και εσύ?

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει ηδη θεμα μεσα στο thelab.... συγκρινε τα αποτελεσματα με εναν σκληρο δισκο sata 3 και απλα σκεψου στην προκειμενη περιπτωση ΤΙ χρηση θελουμε να κανει ο σκληρος μας δισκος....

απο αυτο θα καταλαβεις αν αξιζει να δωσει 100 / 200 ευρω για SSD.

2)whatever

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει δίσκος σκληρός Sata 3 που να φτανει το οριο του sata 2 (150mb/s)?

Το ξερεις γιατι θέλουμε SSD?

Για το 0,1 ms access time και οχι για το sequential read/write.

Μετα ελα και πες μου ποσο αργος ειναι ο SSd.

i rest my case

Link to comment
Share on other sites

Lotos έχεις δίκιο για τον 40αρι ssd.

Από την άλλη θα προτιμούσα intel, οπότε στο πακέτο που μου έδωσες αλλάζει η cpu και η motherboard όπου προστίθεται περίπου 100ευρό, το οποίο δεν έχω πρόβλημα να δώσω.

Από περιέργεια η κάρτα γραφικών δεν μπορεί να είναι κάτι σε πιο basic ή θεωρείς ότι αυτή είναι η Minimum.

sirdiman επιλέγω gForce μιας και έχω κι εγώ μια και ξέρω τι μου γίνεται με τον driver και να μπορώ να βρω λύση εξ' αποστάσεως εάν παρουσιαστεί πρόβλημα.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.