Jump to content



Περίεργο πρόβλημα με Pioneer 117


RootX

Recommended Posts

Πριν από1.5 χρόνο περίπου, είχα φτειάξει ένα σύστημα(όχι για μένα) με σκοπό την αντιγραφή ταινιών(για back-up λόγους).

Τα drive του είναι ένα Sony DRU 500A για recorder και το pioneer 117 για player/ripping κλπ...

Για την backup λειτουργία λοιπόν, έχουν παρελάσει όλα τα γνωστά προγγράματα, από τα οποία προτιμήθηκαν το dvd-shrink & nero για τις αγορασμένες ταινίες, καθώς και το dvd-copy on the fly του nero για το back up των back-up...

Να σημειώσω ότι το κάθε drive και ο σκληρός είναι ορισμένοι ως master, ο καθένας στο δικό του κανάλι.....

Στο πρόβλημα τώρα...

Εδώ και λίγο καιρό, κατά την λειτουργία dvd-copy on the fly, το nero έβγαζε μήνυμα ότι το κενό δισκάκι στο sony, έχει μικρότερη χωρητικότητα από το δισκάκι στο pioneer, και δεν μπορεί να ολοκληρώσει εγγραφή.

Δοκιμάζοντας την εγγραφή με image, όλα πήγαν μία χαρά...

Τα δεδομένα στο γραμμένο δισκάκι του pioneer ήταν 3.8GB, σίγουρα μικρότερα από ένα κενό dvd δισκάκι, μιας και το δισκάκι έχει γραφτεί με το sony(ή και από άλλα recorders).

Το πρόβλημα αυτό συμβαίνει σε οποιοδήποτε dvd δισκάκι, όχι μόνο στο συγκεκριμένο... ακόμα και σε data δισκάκι, πάντα όμως στην περίπωση της εγγραφής on-the-fly.

Σε cd copy, όλα πηγαίνουν ρολόι.

Στην αρχή υποπτέυθηκα το nero, αλλά δοκιμές με παλαιότερες εκδόσεις του και με άλλα προγγράματα "ξερής" αντιγραφής από δισκάκι σε δισκάκι, έβγαζαν παρόμοιο μήνυμα... μάλιστα ένα από αυτά, δήλωνε μέγεθος δίσκου στο pioneer 5.8 GB !

Πριν αρχίσω να ψάχνομαι με τα windows, πήρα το drive και το δοκίμασα στο δικό μου μηχανάκι... μία από τα ίδια, για κάποιο λόγο τα προγγράματα αναγνωρίζουν χωρητικότητα πολλή μεγαλύτερη από αυτή που έχει το δισκάκι.... δοκιμάστηκαν διάφορα δισκάκια δικά μου, τα οποία δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν γραφτεί στραβά. ή με κάποια μυστήρια επιλογή.... δισκάκι που στο 117 δεν μπορεί να γραφτεί σε κενό, γράφεται μια χαρά με το 120 το δικό μου.

Aναβάθμιση firmware δεν έλυσε το πρόβλημα... το drive δεν κάνει τίποτε άλλο κουλό, διαβάζει μια χαρά οτιδήποτε δισκάκια.......

Πριν αντικατασταθεί το drive με άλλο(toshiba?) έχετε καμία ιδέα σχετικά με το τι μπορεί να συμβαίνει ? δεν ζητάω να το ψάξεται πολύ, μιας και οι τιμές των drives δεν καθιστούν απαγορευτική την αλλαγή του, απλά έκανα αυτό το thread τόσο για ενημέρωση αν παρουσιαστεί σε κανέναν παρόμοιο πρόβλημα, όσο και για το αν υπάρχει κανένα quick fix το οποίο αγνοώ.

:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.