Jump to content



ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΩΔΙΟ ΓΙΑ LAN MONOΣ???


4now

Recommended Posts

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΩΔΙΟ ΓΙΑ LAN MONOΣ???

εχω την παρακατω μητρικη πηρα και μια καρτουλα για τον παλιο υπολογιστη d link.τωρα απο καλωδιο θελω γυρω στα 30 μετρα.αλλα!δεν ξερω αν υπαρχει ετοιμο...λεω να φτιαξω μονος μου αλλα δεν ξερω που μπαινει το καθε pin αλλα και την πολικοτητα..το εχει κανεις ?σωστε με μαγκες.!!!δωστε μου οδηγιες ή τουλαχιστον εναν οδηγο στο νετ!!!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, για ένα Crossover καλώδιο πρέπει να βάλεις τα καλώδια ως εξής:

ΑΠ Π ΑΠΡ ΜΠ ΑΜΠ ΠΡ ΑΚ Κ

|

ΑΠΡ ΠΡ ΑΠ Κ ΑΚ Π ΑΜΠ ΜΠ

ΑΠ=’σπρο Πορτοκαλί

Π=Πορτοκαλί

ΑΠΡ=’σπρο Πράσινο

ΜΠ=Μπλε

ΑΜΠ=’σπρο Μπλε

ΠΡ=Πράσινο

ΑΚ=’σπρο Κόκκινο

Κ=Κόκκινο

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Crossover χρησιμοποιηται για να συνδεσεις 2 PCs μονα τους χωρις την υπαρξη καποιου switch/hub ενω straight στις αλλες περιπτωσεις (αν δεν κανω λαθος υπαρχουν και switch που δουλευουν και με τους 2 τυπους)

Link to comment
Share on other sites

Το crossover ειναι για 2 καρτες επιδη αν βαλεις το αλλο θα παει η αποστολη της μιας καρτας στη αποστολη της αλλης και η λυψη στην λυψη.

Τα hub τωρα ξερω οτι δoυλευουν και με τους 2 τυπους. Αναγνοριζουν ποια καλοδια ειναι για αποστολη και ποια ειναι για λυψη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.