Jump to content



Lenovo T60 και μυστήριο πρόβλημα με onboard ethernet


chroma

Recommended Posts

Η ενσωματωμένη ethernet (intel 82573L) δεν συνδέεται όταν βάζω καλώδιο, τα φωτάκια στην πόρτα δεν παίζουν και linux και win λένε οτι το καλώδιο έχει αποσυνδεθεί. Έχω δοκιμάσει 2-3 καλώδια και διαφορετικές πόρτες στο switch που παίζουν άψογα με άλλο laptop (T61). H ethernet κατά τα άλλα λειτουργεί κανονικά, δηλαδή υπάρχει σαν συσκευή εγκατεστημένη και το μυστήριο είναι οτι μέσω του port replicator η ίδια θύρα λειτουργεί κανονικά χωρίς πολλά.

Δοκίμασα ένα utility της intel, intel boot agent με το οποίο υποτίθεται επανέφερα τις εργοστασίακες ρυθμίσεις (-DEFAULTCONFIG) χωρίς αποτέλεσμα. Με το ίδιο utility δοκίμασα τα φωτάκια της πόρτας (-BLINK) και λειτουργούν κανονικά, τουλάχιστον δεν είναι εντελώς νεκρή.

Κατόπιν εορτής διαβάζω 1, 2 οτι το IBAUTIL που αναφέρω παραπάνω δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί με ενσωματωμένες ethernet και είναι μόνο για κάρτες. ouch, too late. Βέβαια στα link λένε οτι το IBAUTIL κάνει corrupt την NVM της ethernet σε σημείο να μην έχει καν MAC address, κάτι που δεν συμβαίνει στη δική μου περίπτωση.

Πέρασα το προηγούμενο bios και ξανα τα ίδια, θα προσπαθήσω να κάνω downgrade σε κάποιο πολύ παλιό μήπως αλλάξει κάτι αλλά έχω αρχίσει να ξεμένω από ιδέες.

Το λαπτοπι

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/quickPath.do?quickPathEntry=2008HQ1

port replicator

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-61200.html

btw ο δίσκος μόλις αποχαιρέτησε το μάταιο τούτο κόσμο και δοκιμάζω με live linux μόνό.

Όποιος το βρει κερδίζει το port replicator :sarcastic:

Link to comment
Share on other sites

Το port replicator χρησιμοποιεί άλλο βύσμα και όχι αυτό καθαυτό του μπόρντ.

Αφού αυτό λειτουργεί τότε κάτι έχει πάθει το ίδιο το ethernet βύσμα.

Τσέκαρε τα λαμάκια μήπως και έχει ψιλοστραβώσει κανένα και δεν κάνει σωστή επαφή ή στραβώνει μόνο όταν κουμπώνεις το καλώδιο επάνω.

Αν δεν φαίνεται κάτι δια γυμνού οφθαλμού ΚΑΙ το φορητό είναι ΕΚΤΟΣ εγγύησης τότε άνοιγμα και αλλαγή του ίδιου του βύσματος με την σχετική πατέντα...

Αυτά από μένα. :cool:

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς για φουλ άνοιγμα πάει το πράγμα, τα λαμάκια και η θύρα οπτικά είναι μια χαρά. Κάπου μεταξύ chip και πόρτας κάτι μάλλον γίνεται, μια γρήγορη ματιά βγάζοντας μόνο το πληκτρολόγιο δε δείχνει κάτι καμμένο ή ύποπτο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.