Jump to content



Πρός χρήστες Premiere, πρώτα προβληματάκια!!!


JOHNOLE

Recommended Posts

Αγαπητοί φίλοι,

μετά την φωτογραφία, το αγαπημένο μου χόμπυ είναι το μοντάζ των ταινιών που τραβάω. Έχω ήδη στον υπολογιστή μου εγκατεστημένα τα Sonic Vegas 4.0 και το Pinnacle Studio 8.5. Tις προάλες ήρθε στα χέρια μου το καινούργιο Adobe Premiere Pro. Aφού ασχολήθηκα μαζί του , βρέθηκα να αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα και παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι ας το αναφέρει:

1. είχα ήδη εγκατεστημένη μια ταινία στον σκληρό μου την οποία επεξεργαζόμουν. Την έκανα import στο Premiere, την επεξεργάστηκα και την έσωσα σε μορφή mpeg. Το πρόβλημα είναι το εξής: ενώ η ταινία είναι 720χ560, στο δεξί παράθυρο του Premiere που βλέπουμε το project μας, η ταινία καταλαμβάνει ενα μικρό μέρος του παραθύρου και όχι ολόκληρο το παράθυρο. Επιλέγω Fit ή κάποια απο τις άλλες ρυθμίσεις (100%, 125%, 75%) αλλά τίποτα, το τελικό αρχείο που κάνω export είναι μικρό σε διαστάσεις στην οθόνη. Σαν να είναι ρυθμισμένο το Premiere να γράφει σε μικρό μέγεθος, περίπου 320 χ 280 για παράδειγμα. Ενω με τα άλλα δύο προγράμματα δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το τελικό αρχείο που βλέπω στην οθόνη είναι full screen, με το Premiere καλύπτει ενα μικρό, στο κέντρο, τμήμα της οθόνης της τηλεόρασης. Μήπως έπρεπε να το κάνω capture μέσα απο το Premiere, αλλά γιατί στα άλλα προγράμματα δεν έχω αυτό το πρόβλημα; Μήπως μου έχει ξεφύγει κάποια ρύθμιση;

2. μετά το παραπάνω πρόβλημα που βρήκα, σκέφτηκα να κάνω εισαγωγή μερικές φωτογραφίες. Ε λοιπόν εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Οι φωτογραφίες εμφανίζονται μεγενθυμένες και λείπει ενα πολύ μεγάλο μέρος γύρω απο κάθε μία. Επιλέγω Fit ή κάποια απο τις άλλες ρυθμίσεις (100%, 125%, 75%) αλλά τίποτα, οι φωτογραφίες είναι μεγενθυμένες και φαίνεται μόνο το κεντρικό τους τμήμα. Τι είναι τούτο πάλι; Με τα άλλα προγράμματα που δοκίμασα δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, οι φωτογραφίες φαίνονται στο κανονικό τους μέγεθος στα παράθυρα προεπισκόπησης αλλά και στο τελικό εξαγώγιμο αρχείο.

3. Τελευταίο αλλά και αυτό σημαντικό. Έχω εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου ενα αντιγραφικό DVD, το PLEXTOR 708A. Πάω να κάνω export ->write to DVD αλλά στα μενού που μπαίνω δεν είναι ενεργοποιημένο το κουμπί «εγγραφής», μόνο τα κουμπιά «ακύρωσης» και «βοήθειας». Σαν να μην βλέπει οτι έχω εγκατεστημένο το αντιγραφικό μου και να μην μου δίνει την δυνατότητα να γράψω.

Όποιος γνωρίζει κάτι απο τα παραπάνω ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο πρόβλημα το διόρθωσα. Τοποθέτησα το κλίπ στην timeline και μετά πήγα Clip->Video options και εκεί επέλεξα την 1η επιλογή όπου εμφανίζει το κλίπ να ταιριάζει στο παράθυρο προεπισκόπησης.

Εκέινο που μου κάνει μεγάλη εντύπωση είναι οτι δεν βλέπει το DVD recorder που έχω στον υπολογιστή. Έκανα εγκατάσταση και απεγκατάσταση το πρόγραμμα αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Θα ψάξω σήμερα στο φόρουμ της Adobe μήπως βρώ κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Και το πρόβλημα με τις φωτογραφίες διορθώθηκε. Όταν ξεκινάς ενα καινούργιο project πηγαίνεις Project->General settings και εκεί επιλέγες το κουτάκι "Scale clips to timeline..." και τα προβλήματα εξαφανίζονται!!!

Το DVD ακόμα δεν το βλέπει.:'(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.