Jump to content



Προβλημα σε E I Z O F-520


greekfragma

Recommended Posts

Χαιρετω παιδες.

Εχω μια Eizo F520 CRT 17'' εδω και 2.5 χρονια.Η αληθεια ειναι οτι δεν την εχω προσεξει και πολυ καθως δεν την σκεπαζω με καλυμμα με αποτελεσμα να εχει παρει παρα πολυ σκονη εσωτερικα(δεν την εχω ανοιξει αλλα ειμαι σχεδον βεβαιος οτι εχει βρωμισει αρκετα).

Το προβλημα ειναι το εξης.Πριν κανα 5μηνο και για κανα 10ημερο ακουγα κατι περιεργους θορυβους κυκλωματων μεσα απο το κουτι(καλα μην φανταστειτε και τιποτα σπινθηρες) αλλα ακουγοντουσαν καποια ανεπαισθητα σχεδον βουητα και παραλληλα εμφανιζονταν καποιες διαταραχες στην οθονη(3-4 ασταθεις γραμμες) στο πανω μερος της οθονης.αν και δεν ειμαι κανας τεχνικος εχω ξαναδει παρομοιο φαινομενο σε αλλες οθονες(ακομα και τηλεορασης) οταν υπηρχε καποια ασταθεια ρευματος.αυτο το ενδεχομενο της ασταθειας ρευματος παντως δεν παιζει γιατι εχω και σταθεροποιητη στην πριζα και ups με επιπλεον σταθεροποιητη τασης.

Το προβλημα επανηλθε αυτες τις 3μερες που περασαν(θορυβοι) και σημερα εμφανιστηκαν ξανα και οι γραμμες.Σκεφτομαι οτι ισως να φταει η πολυ σκονη που εχει μαζευτει.

Υπαρχει τροπος να την ανοιξω και να καθαριστει?Εγκοπες στο καπακι υπαρχουν αλλα φοβαμαι μην κανω καμια ζημια καθως δεν εχω ξανανοιξει οθονη υπολογιστη και ειδικα ενα τετοιο τερατακι(16κιλα).

Πειτε καμια ιδεα που μπορει να οφειλεται η ασταθεια η οποια δεν διαρκει πανω απο 1λεπτο.Συνηθως οταν ανοιγω τον υπολογιστη και μεχρι να ψιλοζεσταθει συμβαινει.Εαν ξερετε και καποιο τροπο καθαρισμου ακοαμα καλυτερα.

Ευχαριστω παιδες:worship: :worship: :worship:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ο πατέρας μου πάντως έχει μία EIZO FlexScan F55S (CRT 17") από το '98 και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Τώρα να ήτανε μάπα αυτή που πήρες... Όσο για το καθάρισμα στη θέση σου θα έριχνα αέρα με ένα σπρέι πεπιεσμένου αέρα. (φόρα καμιά μάσκα καλού κακού μην σου 'ρθει όλη η σκόνη και τρέχεις και δεν φτάνεις μετά...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.