Jump to content



RAID 1 σε Asus P7P55D


profitis

Recommended Posts

Χαιρετώ όλη την κοινότητα!

Προσπαθώ να στήσω ένα RAID 1 στην Asus P7P55D αλλά δυστυχώς δεν μπορώ.

Αρχικά το πρώτο μου βήμα ήταν να αλλάξω από τα settings του BIOS τις ρυθμίσεις των δίσκων απο απλο IDE που το είχα βάλει αρχικά (κακώς :p) σε RAID.

To λειτουργικο δεν έκανε boot και το ξαναγυρίσα σε ΙDE. Για να λυθεί το θέμα ακολούθησα αυτή την διαδικασία http://windows7themes.net/switch-to-ahci-after-install-windows-7.html ώστε να λυθεί το conflict ! Αφού ρύθμισα την registry εβαλα RAID απο το BIOS στους δύο δίσκους που με ενδιαφερουν.

Κατοπιν προσπάθησα να συνεχίσω στα windows αλλά δεν με έβαζε. Στη συνέχεια δοκίμασα με AHCI και τα Windows ξεκινήσανε κανονικά. Όμως ήταν ορατός (απο το device manager) μόνο ο δίσκος που ηταν εκτός RAID και οι άλλοι δύο που θα γινότανε το RAID τους έβλεπε σαν τελείως δύο ανεξάρτητους δίσκους! Φαντάζομαι πως αν στηθεί σωστά το RAID τότε βλέπουμε αποκλειστικά έναν δίσκο και όχι και τους δύο;!

Την διαδικασία παραπάνω νομίζω πως την έκανα σωστα αφού με AHCI ο υπολογιστής ανοίγει, αλλα χωρίς φυσικα να βλέπει το RAID. Mε RAID στο bIOS τα windows κολλάνε στο start up.

Εχω Window 7. Πρέπει να φτιάξω μήπως κάποιο cd ή κάποια δισκετα για να παίξει το RAID; Θέλει κάποια ειδικη εγκατάσταση ώστε

Link to comment
Share on other sites

Tελικά το θέμα λύθηκε! Απλά έπρεπε να σκαλίσω και τα δύο αρχεία της registry από το link που μου έδωσε ο φίλος ownagE_ παραπάνω και επίσης επρεπε να περιμενω κανα 5λεπτο με 10λεπτο μετα το στήσιμο του raid απο το utility της μητρικής!

Βασικότατη απορία.

Έστω ότι παίρνω τα Windows στο χέρι. Τι γινεται με το RAID; Εφόσον είναι στημένο από το BIOS είναι οκ; Eστω οτι παίρνω τον έναν δίσκο και τον βάζω σε έναν άλλον υπολογιστή. Θα βλέπω κανονικα τα αρχεία; Δηλαδή έστω οτι καιγεται το pc (χτύπα ξύλο :p) και ο ένας απο τους δύο δίσκους. Ο άλλος δίσκος θα ειναι ανεξάρτητος ωστε να διαβάσω απευθείας απ' αυτον δεδομενα;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.