Jump to content



Προβλημα SATA με IDE σε mobo Gigabyte


Nikos007

Recommended Posts

Εχω mobo GA-8PE667 Ultra2 με P4 2.53. Το προβλημα ειναι οτι δεν μπορει το συστημα να δουλεψει με το λειτουργικο στον Sata σκληρο και να υπαρχει στο συστημα και IDE σκληρος. Ο sata ειναι maxtor 120gb και ο IDE WD80gb JB. Απο ερευνα που εκανα στα μαγαζια βγηκε το συμπερασμα οτι η συγκεκριμενη μητρικη εχει προβλημα στο να δεχθει sata και ide με το λειτουργικο στο sata. ΚΟΥΦΟ ΕΕΕ?

Εχει κανεις παρομοιο προβλημα με τη συγκεκριμενη μητρικη?

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωριζω την Gigabyte αλλα ολες οι μητρικες που ξερω εχουν ρυθμισεις στο Bios για να βλεπουν SATA και IDE μαζι.Κατι τετοιο θα εχει και η δικια σου συγουρα.!!!

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη κανεις εγκατασταση του λειτουργικου χωρις τον IDE και μετα οταν βαζεις τον IDE πανω δεν μπουταρει? Ή εχεις και τους δυο πανω οταν αρχιζεις εγκατασταση και δεν βλεπει τον SATA?

Κανε boot απο CD πατα F6 για εγκατασταση τou sata driver και δες αναλογως.

Μην ξεχνας να μπεις στο BIOS και να αλλαξεις το boot sequence ετσι ωστε να κανει boot απο το ΣΑΤΑ οταν τελειωσει η εγκατασταση.

Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτα εχουν γινει και το Bios εχει ρυθμιστει και εχω δοκιμασει να τον συνδεσω τον IDE μετα τνη εγκατασταση του λειτουργικου. Παλι τιποτα. Το προβλημα το ελυσα κανοντας τον IDE εξωτερικο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.