Jump to content



Πεθαίνει η κάρτα γραφικών???


Anir

Recommended Posts

Γεια σε ολους.

Εχω ενα προβλημα στο PC μου για την ακριβεια 2 προβληματα που μαλλον σχετιζονται μεταξυ τους.

Καταρχην εχω συνεχεια artifacts στα παιχνιδια, artifacts ολων των ειδων μαυρα τετραγωνα ασπρα τετραγωνα μοβ πρασινα κ αλλα παρασιτα οπως ακυρες γραμμες κ αλλα. Τυχαινει κ καμια φορα να μαυριζει η οθονη κ να αρχισει ο fan της καρτας μουγκριζει κ μετα να αναβει ξανα η οθονη η να μην αναβει ποτε με αποτελεσμα το reset.

Το 2ο προβλημα ειναι καθαρα θεμα τυχης ποτε θα γινει. Αν παιξω video, πολυ συχνα κολαει το προγραμμα με το οποιο το παιζω κ μενει με 25% φορτωμενο στην CPU κ δν γινετε να κλεισει με τπτ! αν παω να κανω επανεκκινηση να ανοιξω το CCC η να παιξω αλλο video παγωνει το PC και κανω reset απ το κουμπι. Επισης αν το hardware acceleration ειναι enabled στο flash οταν βλεπω καποιο video στο utube παθαινει το ιδιο με τον firefox! Μενει δλδ το 25% στην CPU παγωνει το PC κλπ. Κ οταν κανω αξιολογηση το pc κολλαει στο MEDIA DECODING. Παλι 25% CPU κλπ.

Εγω πιστευω οτι πεθαινει η καρτα γραφικων. Ειναι μια 4870χ2 και οι drivers ειναι οι 10.5a! Δεν φταινε σιγουρα γτ εχω δοκιμασει κ αλλους και εκανα κ format πριν λιγες μερες να ειμαι κ σιγουρος.

Οι θερμοκρασια ειναι 68 βαθμοι idle δλδ σε ρολογια 507Mhz/500MHz. Μου φαινετε πολυ!

Θελω να μ πειτε τι νομιζετε οτι φταιει γτ θελω να παρω μια 6970 κ θελω να ειμαι σιγουρος οτι φταιει η καρτα. Μπορει να φταιει το PSU, RAM, CPU, MOBO?

Επισης εβαλα την καρτα στο 2ο PCI-E κ στην αρχη δν ειχα artifacts αλλα μετα απο κατι μερες ειχα κ την ξανα εβαλα στο 1ο PCI-E κ ενα αλλο π παρατηρησα ειναι οτι στο GPU-Z μ λεει τωρα Bus Interface: PCI-E 2.0 X16 @ x4 2.0 στην πρωτη καρτα και στην δευτερη λεει σωστα χ16 @ χ16 αλλα το CrossFire Disable. Δοκιμασα παλιοτερη εκδοση του GPU-Z κ ελεγε enable αλλα το χ4 στην πρωτη καρτα δεν αλλαξε.

Προσπαθησα να βαλω κ αλλα Bios δν πετυχε τπτ χαλασε τελειος κ δν εβλεπα τπτ στην οθονη στα τυφλα εβαλα παλι το παλιο.:suicide:

Εχω και photo απ οσα ειπα πιο κατω κ περιμενω γνωμες.

Ευχαριστώ.

Artifacts στο Red Faction Guerilla. Με το μπηκα στο game εγινε αυτο μετα μαυρισε η οθονη κ παγωσε το PC.

Δεν ανεβασα photo του προβληματος με το video γτ δν ετυχε να συμβει αλλα αν συμβει θα ανεβασω. Οταν το θες δν σου τυχαινει.:crazy:

post-16225-1416074892,2154_thumb.jpg

post-16225-1416074892,2942_thumb.jpg

post-16225-1416074892,3055_thumb.jpg

post-16225-1416074892,3166_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το πιο πιθανό φίλε είναι η κάρτα όντως. Εκτός εγγύησης να φανταστώ;

Είναι καθαρό το σύστημα σου απο θέμα λειτουργικού;

Ποιό λειτουργικό έχεις και φορμάτ κτλπ πόσο καιρό έχεις να κάνεις;

Δοκίμασε και με μια άλλη κάρτα γραφικών δε χάνεις κάτι!

Link to comment
Share on other sites

Ειναι οντως εκτος εγγυησης.

Φορματ οπως λεω κ πιο πανω εκανα πριν κατι μερες γι αυτον τον λογο για να δω αν θα υπαρχει προβλημα κ μετα το φορματ π οντος υπαρχει. Το λειτουργικο ειναι καθαρο κ ειναι Windows 7.

Απλα θελω να παρω καινουριο PC εντελως τωρα π θα βγουν και οι νεοι επεξεργαστες κ αυτο με αναγκαζει να παρω τωρα καινουρια καρτα γραφικων π με το ζορι θα χωραει κ αυτη στο κουτι π εχω κ γι αυτο θελω να ειμαι σιγουρος οτι ειναι η καρτα το προβλημα.

Μου φαινετε ομως οτι θα παρω μαλλον καινουρια καρτα απο τωρα κ θα δοκιμασω εκεινη.

Ελπιζω μονο να μην ειναι το τροφοδοτικο γτ εχω κακες εμπειριες με τροφοδοτικο π μου καιγε καρτες κ τετοια.

Link to comment
Share on other sites

E για αυτό το λόγο δε μπορείς να τσεκάρεις αν υπαρχει κανενος γνωστού σου ίσως καμια κάρτα να βάλεις πάνω; Είναι κρίμα τετραπύρηνος...τι να σου πω, για εμένα ολόκληρο μηχάνημα αλλαγή δεν θα έκανα, αλλά γούστα ειναι αυτά.

Όπως και να έχει αφού πας σίγουρα για νέο πισί τσέκαρε με τη νέα κάρτα να δεις, αλλά καλύτερα με μια που να λειτουργεί τώρα σε καποιο άλλο υπολογιστή ωστε να είσαι σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.