Jump to content



SOS με σκληρο δισκο....


Recommended Posts

Παιδια....βοηθεια !!!

Ακουστε τι συμβαινει. Στο συστημά μου εχω 4 σκληρους. 1 40αρι για τα Windows και τα διαφορα προγραματα, 2 Sata 80αριδες σε Raid για mp3(backup των original cd...) και εναν 80 αρι για backup προγραμματων.

Η συνδεσμολογια ειναι απλη. Εχω ολους backup σκληρους στο raid και τον εναν 40αρι στο Primary master.

Το κουφο τωρα...μεχρι τωρα ολα καλα-ολα ανθηρα! Ξυπναω το πρωι βλεποντας ενα μηνυμα απο το ΒΙΟΣ

"Please insert a proper media to boot from"

κανω restart,παω στο ΒΙΟΣ και δεν εβλεπε τον 40αρι. Ψαχουλευω ολες τις ρυθμισεις και ειναι ΟΚ. Παω παλι στην οθονη για τους σκληρους και τον βλεπει! Κανω restart και βγαζει το ιδιο μηνυμα! Σε αλλο restart παταω F8 (P4C800-E dlx) και στο boot menu δεν εχει τον σκληρο!

Πως διαολο εξαφανιζεται; Αφου τον βλεπει απο το ΒΙΟΣ ;;;;; Αν ξερετε κατι παιδια, πειτε το!

Μιας κ ειμαι δουλεια, θα ασχοληθω απο το βραδακι, αλλα αν ξερετε κατι...Ιnlight me !

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν εχω πειρα με την σκοτεινη πλευρα, θυμαμαι οτι κατι παρομοιο με σκληρους που εξαφανιζοντουσαν ειχε νομιζω ο Eleven, αλλα δεν ειμαι σιγουρος τι ακριβως ειχε, καθως και με ποια μητρικη το παθαινε.

Καταρχας, κανε τα βασικα: αλλο IDE channel, αλλο καλωδιο και στην τελικη, ριχτον σε αλλη μητρικη να δεις αμα τον βλεπει το BIOS. Τελος, βαλε και καποιον αλλον IDE σκληρο (που να ξερεις στα σιγουρα οτι δουλευει) στο ιδιο καναλι και με το ιδιο καλωδιο, για να καταληξεις τουλαχιστον ποιος εχει το προβλημα (καναλι, καλωδιο ή σκληρος).

Παρεπιπτοντως, και στο Drives & controllers να το εβαζες, παλι θα το βλεπαμε :)

Τοση προσπαθεια κανανε τα παιδια να εχουμε φορα με κατηγοριες :p

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασε τον και σε αλλον υπολογιστη , και ο δικος μου πριν κανα μηνα αρχισε να κανει τετοια τρελα , και στο τελος πηγε για Rma, ακομα περιμενω να ερθει καινουργιος....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.