Jump to content



Σχετικά με bandwith control


apocosmos

Recommended Posts

Η κατάσταση έχει ως εξή: Είμαστε μια παρέα σε 3 διαμερίσματα και 1 γραμμή ISDN και μέσω ένος switch παίρνουμε δίκτυο όλοι και είμαστε ευτυχισμένοι. Αλλά επειδή ο άνθρωπος δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος με αυτό που έχει και ψάχνει όλο και κάτι καλύτερο..... ψάχνω ένα πρόγραμμα το οποίο θα περιορίζει το εύρος της γραμμής ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών που εκείνη τη στιγμή έχουν ανοιχτούς τους υπολογιστές τους ( Εννοείται ότι κάθε υπολογιστής έχει καθορισμένο ΙΡ). Δηλ. πιο απλά αν ένας χρήστης έχει ανοιχτό υπολογιστή, θα εκμεταλλεύεται το 100% του εύρους, αν είναι 2 απο 50% κλπ. Και το χειρότερο απ'ολα είναι ότι το πρόγραμμα πρέπει να είναι για WinXp!!!!!!! Προγράμμα που περιορίζουν μόνιμα το εύρος υπάρχουν αλλά έτσι όπως το θέτω εγώ δεν έχω βρει κάτι. Έχει ακούσει κανείς για κανένα τέτοιο πρόγραμμα? Σε Linux μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο? Σε win server? Έχω διαβάσει κάπου στο δίκτυο ότι αυτό μπορεί(!!!) να γίνει αν έχεις win 2003 server και έναν proxy server 2004 (κάτι τέτοιο τέλος πάντων).... ’ντε τα προγράμματα τα αγοράζω (Χα, Χα, Χα).... Αλλά θα πρέπει να αγοράσω και καινούριο υπολογιστή για να σηκώσει όλα αυτά τα πράγματα γιατί δε νομίζω να αρκεί η μπακατέλα που έχω (Pentium III 500)!! Μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω;

Link to comment
Share on other sites

νομιζω οτι υπαρχει ενα προγραμμα το netlimiter το οποιο καθοριζει αν δεν κανω λαθος την ταχυτητα σε καθε χρηστη.

τωρα να αλλαζει αυτοματα αναλογα με το ποσοι χρηστες ειναι μεσα δεν νομιζω να βρεις κατι ευκολα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από tyfeonas

νομιζω οτι υπαρχει ενα προγραμμα το netlimiter το οποιο καθοριζει αν δεν κανω λαθος την ταχυτητα σε καθε χρηστη.

.

όχι κάνει για κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το ιντερνετ , δε βλέπει κανεναν στο τοπικο δικτυο

Link to comment
Share on other sites

μπορεις με iproute utilities από linux να κανεις bandwidth control, το μηχανιμα που έχεις για linux και γι αθτή την δουλεία είναι μια χαρά.

Από εκει και πέρα καλή τύχη με το iproute!

Bye!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.