Jump to content



Πώς χρησιμοποιεί την RAM για χρήση κάρτας γραφικών;


morph

Recommended Posts

Σε ένα λαπτοπ που έχει 5gb μνήμη αλλά τρέχει windows XP 32bit αναγνωρίζει μόνο τα 3GB RAM. Η κάρτα γραφικών λέει οτι φτάνει μέχρι και 1.5gb ram shared με την RAM συστήματος.

Θέλω να ρωτήσω, πώς η κάρτα γραφικών δεσμεύει τη ram συστήματος; Στην προκειμένη περίπτωση που αναφέρω, θα δεσμεύσει από τα 2gb που μένουν ανεκμετάλλευτα λόγω 32μπιτου λειτουργικού ή θα "φάει" από τα 3gb που αναγνωρίζει το λειτουργικό;

Link to comment
Share on other sites

Πρακτικα ειναι σαν να τρωει απο τα 2 που δεν αξιοποιει το λειτουργικο...θεωρητικα νομιζω οτι τρωει ενα Α ποσο η καρτα και απο οσο μενει χρησιμοποιει και το λειτουργικο.πχ μενουν 4,5 γιγα,ε τα 3 τα παιρνουν τα ΧΡ.δεν παιρνουν δηλαδη 3 τα ΧΡ και απο αυτα παιρνει και η καρτα γραφικων.

Link to comment
Share on other sites

Ναι.σε καποιες περιπτωσεις διαλεγεις και εσυ μεσω BIOS ποση μνημη δεσμευει για την καρτα,αρα ειναι θεμα hardware και δεν επηρεαζεται καθολου το λειτουργικο.στην περιπτωση σου δεν στερεισαι ουσιαστικα μνημη λογω καρτας.στο δικο μου λαπτοπ πχ,που εχει 2 γιγα τρωει 128ΜΒ η καρτα οποτε τα χανω...

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κανω λαθος τα xp δεν μπορουν να δωσουν εξτρα μνημη εκτος απ΄οτι δινει το bios ειτε 1 gb εχεις ειτε 4

Μονο στα vista και στα 7 αναλογα ποση μνημη εχεις δινουν και στην καρτα γραφικων.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.