Jump to content



PSU για τροφοδοσία μόνο CCFL


tunerakos

Recommended Posts

Χαιρετώ τους φίλους του thelab! Παιδιά σκέφτομαι να βάλω κάτι CCFL που έχω αγοράσει για το κουτί μου και δεν τα χρησιμοποιώ πλέον στο σαλόνι μου σαν κρυφό φωτισμό.. Επειδή δεν έχω κάποιο τελείως μάπα τροφοδοτικό για να τα τροφοδοτήσω σκέφτομαι να αγοράσω αυτό DEER DR-8460BTX 450W 12CM FAN - - E-SHOP.GR και να τα συνδέσω πάνω σε αυτό.. Τώρα θα ήθελα να μου πείτε αν μπορεί να λειτουργήσει με λίγα watt.. Για παράδειγμα αν ενεργοποιήσω μόνο 1 σετ απο 2 ccfl θα μπορεί να τα λειτουργήσει ή μήπως για να δουλέψει χρειάζεται ένα ελάχιστο αριθμό από "χρησιμοποιούμενα" watt σε κάθε γραμμή? Επιπλέον απο τη στιγμή που η 5αρα και οι λοιπές γραμμές δεν θα έχουν κάποιο φορτίο θα είναι ασφαλές να το λειτουργώ? Τελευταία απορία μου είναι η εξής: οι λάμπες που έχω μπορούν να αναβοσβήνουν με το ρυθμό της μουσικής επομένως αν τις λειτουργώ σε αυτή τη λειτουργία θα υπάρχουν κάποιες νεκρές στιγμές που δεν θα έχει το τροφοδοτικό φορτίο απο την στιγμή που οι λάμπες θα είναι σβηστές και πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει το ήδη χαμηλής ποιότητας τροφοδοτικό.. Να κινηθώ σε κάποια άλλη τροφοδοσία πέραν του τροφοδοτικού υπολογιστή? (σε αυτή τη περίπτωση θα με ενδιέφερε κάτι ανάλογα οικονομικό)

Δώστε μου τα φώτα σας γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη..

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

Link to comment
Share on other sites

αν σκοπεύεις να ζορίζεις μόνο τα +12V πρέπει να αγοράσεις ένα PSU που έχει DC-DC converters (δηλαδή από τα +12V βγαίνουν και τα 5, 3.3V). Έτσι δε θα υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα που δε θα υπάρχει φορτίο στα minor rails. To θέμα όμως είναι ότι τα συγκεκριμένα PSUs είναι ακριβότερα (αλλά κατά πολύ καλύτερα από τα απλά) οπότε για 2 λάμπες πιστεύω ότι δεν αξίζει να μπεις σε τέτοιο έξοδο.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για την βοήθεια.. Λοιπόν βρήκα στο ebay κάποιους μετασχηματιστές για να τροφοδοτήσω τις λάμπες αλλά δεν μπορώ να βρω πόσα watt τραβάει η κάθε δυάδα που καταλήγει σε έναν μετασχηματιστή.. Στα site των κατασκευαστών δεν βρήκα κάτι.. Μήπως ξέρει κανείς πόσο ρεύμα τραβάνε για να επιλέξω και τον κατάλληλο μετασχηματιστή προς αγορά?

Οι δύο μετασχηματιστές που βρήκα είναι..

110V 120V 220V 240V AC to DC Converter 12V 5A - eBay (item 370182412565 end time Mar-22-11 20:29:28 PDT)

110V 120V 220V 240V AC to DC Converter 12V 10A - eBay (item 370182401234 end time Mar-22-11 19:48:56 PDT)

Να πάρω τον μεγάλο ή τον μικρό άραγε?

Link to comment
Share on other sites

βρήκα ότι μάλλον καταναλώνουν 3watt οι δυο λάμπες οπότε εγώ θα χρησιμοποιώ περίπου 15 το πολύ.. Θα έχω πρόβλημα που το φορτίο θα είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με το μέγιστο.. Δεν γνωρίζω και πολύ απο τροφοδοτικά...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.