Jump to content



Επεξεργασία HD Video


konilio

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα,

Έχω την εξής απορία:

Έχω έναν phenom x4 9950, μνήμες 1066 4gb, και τα windows 7 64bit είναι περασμένα σε raid0 sata. Για ποιό λόγο κατά την επεξεργασία hd video, το cpu usage δεν πλησιάζει ούτε το 40%, ενώ χρησιμοποιούνται κυρίως δύο πυρήνες; Τι είναι αυτό που προκαλεί την καθυστέρηση στην επεξεργασία; Να υποθέσω ο σκληρός δίσκος ο οποίος και έχει το μικρότερο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων από τα υπόλοιπα στοιχεία του pc; Με έναν ssd θα έβλεπα διαφορά σε τέτοιου είδους λειτουργίες; Τα προγράμματα που χρησιμοποιώ είναι κυρίως το multiavchd, το mkv2vob, το nero wave editor και το sony soundforge.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως δεν χρειάζεται παραπάνω στο υλικό σου;Προσπάθησε να το κάνεις uncompressed video το υλικό σου (3-4 λεπτά) και μετά βάλτο να γίνει xvid η divx.Αν και σε αυτή τη φάση δεν μπουκώνει τότε είναι θέμα προγραμμάτων.Μπορείς επίσης να το βάλεις στο after effects να πετάξεις πάνω 4-5 βαριά φίλτρα και να το κάνεις export.Στο after effects από τις ρυθμίσεις θα το βάλεις να χρησιμοποιεί και τους 4 πυρήνες και από 800mb μνήμης o κάθε πυρήνας.Αν δεις πως και εκεί δεν χρησιμοποιούνται όλοι οι πυρήνες και μνήμη τότε έχεις θέμα με drivers.Δεν λες όμως τι codecs χρησιμοποιείς στο υλικό σου.avchd?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.