Jump to content



o/c kingston DDR3 2000Μhz


paris_rx8

Recommended Posts

Καλησπέρα.Εχω μερικές αποριες σχετικά με τις παραπάνω μνήμες.Οι συγκεκριμένες δουλεύουν στα 2000 Mhz 9-9-9-24 στα 1.64v.Στην περίπτωσή μου με τον i7 920 στα 4.00 με fsb 200 κ multiplier x20 memory ratio x8 συνεπώς με τις μνήμες να δουλεύουν στα 1600 απροβλημάτιστα με το uncore frequency ομως x2+1 δηλ 3.4 GhZ.

23755940.png

Το θέμα είναι οτι όταν επιχειρώ να χρονίσω τις μνήμες στο ακριβώς επόμενο στάδιο αλλάζοντας το ratio σε x10 δηλ στα 2,000 Ghz κ αλλάζοντας κ το uncore στα 4.2 δηλ πάλι με την εξίσωση x2+1 με τα ιδια timing κ το ίδιο voltage που πρίν ήταν stable,όταν τρέχω το linx πετάει bsod.

Να σημειώσω οτι τα bsod προέρχονται μόνο όταν τρέχω το linx καθώς με το intel burning test με 10 loop κ maximum stress περνάει κανονικά.

Παραθέτω κ ένα screen απ τα dump.

13161950.png

Τί μπορώ να κάνω για να χρονίσω παραπάνω απο 1.600 τις μνήμες?Πως θα μπορέσω να τις φτάσω έστω στα 1.800 εφόσον το ratio αυξάνεται ανα 2?

Κ μιά τελευταία ερώτηση ειναι αν είναι φυσιολογικο,όταν χρονίζω τον cpu όταν μπουτάρει φουφουρίζει δυνατά η 6970 5 φορές κοφτά επι 2-3 δευτερόλεπτα τι κάθε φορά.Θυμάμαι κ απ όταν ήμουν default το έκανε 1 φορά πάλι κοφτά όπως σε όλους απ οτι γνωρίζω.Απο πού μπορεί να όφείλεται αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Για να τις πας 2000mhz θέλει παραπάνω vtt/qpi volt.Btw υπάρχει ανάλογο thread για τον cpu που το ερώτημα σου έχει απαντηθεί πολλές φορές και σίγουρα αναφέρονται και άλλα πράγματα που θα σε βοηθήσουν

Link to comment
Share on other sites

2000GHz ε; Ότι πρέπει για SuperPi 32M :dance3:

2000Mhz ήθελα να πώ,sorry δεν το είχα δεί.:p

Μα ήδη έχω δώσει qpi/vvt 1.515v απο 1.175v που είναι το auto.

Το qpi/pll το έχω auto.

Με λιγότερο ρεύμα δέν περνάει το linx ακόμα κ στα 1600 Mhz.Το έχω τεστάρει.:p

Λογικά δέν θα έπρεπε να είναι stable με τέτοιο voltage?

Τί αλλο μπορώ να κάνω?

Link to comment
Share on other sites

Οπότε τις αφήνω 1600 που είμαι stable ή να πειραματιστώ με περισσότερο ρεύμα?

Πιστεύω οτι ήδη είναι πολύ το voltage.

Κάποιον άλλο συνδιασμό για τα 1800 μπορώ να κάνω κ άν ναί πώς?

Thanks για την ανταπόκριση.......:getlost:

Link to comment
Share on other sites

δοκίμασε 191blckl*21 πολλαπλασιατης=4011mhz.οι ραμ θα πανε με 8χ στα 1528 και με 10χ στα 1910.δοκίμασε στα 1528 με 1.36 qpi/vtt.άμα περνάει δοκίμασε στα 1910 με 1.45 vtt.άμα περάσει ρίχνε και δοκίμαζε μέχρι να βρεις την χαμηλότερη δυνατή τιμή.Μετά απο εκεί δεν ξέρω τι άλλο να σου πω.

Link to comment
Share on other sites

δεν είναι τίποτα.λογικά κάτι θα τσεκάρει η μητρική και αργεί περισσότερο μέχρι να δώσει σήμα στην κάρτα.έτσι το έχω μεταφράσει εγώ τουλάχιστον :p.το κάνει και σε εμένα

Link to comment
Share on other sites

Ok έφυγε ένα βάρος απο πάνω μου καθώς νόμιζα οτι με τους πειραματισμούς πήγαινε αυτόματα περισσότερο ρεύμα στο pci-e.:)

βάλτω χειροκίνητα στο 1.5 v να είσαι σίγουρος

Link to comment
Share on other sites

Βάλε 21x190 και τις μνήμες στα 1900κάτι.Έπειτα βάλε τα timings του κατασκευαστή και τάση 1.66v(επειδή υπάρχει και ένα vdroop το οποίο εχει σαν αποτέλεσμα εσύ να δίνεις 1.64 αλλά η μητρική να δίνει λιγότερο κυρίως under full load καταστάσεις π.χ.1.62v και να μη φτάνει!!!).

Στη συνέχεια δώσε στο cpu pll τάση 1.86v και qpi v\d-ram v\vtt τάση 1.475v.Πολλές φορές η πολύ τάση μπουκώνει το σύστημα και το κάνει unstable με αποτέλεσμα προβλήματα σαν και τα δικά σου!

Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις τις μνήμες είναι με το memtest86+ που τρέχουν στο δικό τους περιβάλλον πριν μπεις win!Εκεί άμα οι μνήμες είναι οκ και περάσουν τα τεστς τότε το πολύ πολύ άμα φας erro ή blue screen στα win με LinX τότε θα είναι είτε από vtt v ή από cpu v.Δε θα είναι ούτε από τα timings αλλά ούτε από την τάση των μνημών αλλά ούτε από θέμα αν έχουν πρόβλημα και φταίνε οι μνήμες.Όλα αυτά θα τα έχεις λύσει με το memtest.:T:

Link to comment
Share on other sites

Απ'οτι φαντάζομαι το vdroop των ram θα είναι κρυφό στοιχείο της mobo έτσι οπότε δέν θα χρειαστεί πέρα απ την αύξηση του να επέμβω σε ρυθμίσεις enable or disable,σωστά?

Ok venom θα πειραματιστώ με αυτά που μου αναφέρεις αύριο βράδυ καθώς σήμερα θα ξενοκοιμηθώ αλλού.:dance3:

Ηδη έχουν αρχίσει οι στιγμές εξάρτησης απ το καταραμένο το crysis 2.:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος.Τώρα δοκίμασε αν σου περνάει LinX χαμηλόνωντας σιγά σιγά τι vtt.Όταν βρεις τη χαμηλότερη τιμή,βάλε την αμέσως μεγαλύτερη(ένα κλικ\σκαλα πάνω) και είσαι κομπλέ.

Μετά άρχισε σιγά σιγά να κατεβάζεις την τάση του cpu.

Και μετά τα ξανα λέμε!

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος.Με πόσο vtt volt εκεί πέρα οι μνήμες?

1.475v απο 1.515v που ήμουν πρίν.Λογικά η μείωση του vtt κ η αύξηση του cpu pll που πρώτα την είχα auto έκανε το σύστημα stable καθώς όπως είπε ο γιάννης πιό πάνω οτι υπάρχει περίπτωση μπουκώματος απ το ρεύμα στο vtt.

Παραδόξως με τις μνήμες (CL8) με το ίδιο vtt.v το linx έβγαλε error στο 2 loop.

Λογικά ήταν απ το χαμηλότερο timming των ram καθώς με (CL9) έβγαλε 10 loopes.Αρα τις αφήνω 9-9-9-24 κ ψάχνω την χαμηλότερη σταθερή τιμή του vtt-vcore ή πάω για 8-8-8-24 με περισσότερο vtt?:hmm:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.