Jump to content



Recommended Posts

Έχω τον παραπάνω εκτυπωτή αγορασμένο από ΠΛΑΙΣΙΟ, με ημερομηνία αγοράς 11/09/2009. Για κάποιο λόγο (μάλλον επειδή έμεινε καιρό χωρίς να χρησιμοποιηθεί), το μαύρο φυσίγγιο μελάνης δεν τυπώνει καθόλου (ή μάλλον τυπώνει αλλά τελείως αχνά). Τα υπόλοιπα φυσίγγια δουλεύουν κανονικά. Δοκίμασα όλες τις πιθανές λύσεις (βαθύς καθαρισμός κλπ.) που δίνει το software του εκτυπωτή αλλά τίποτα.

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να καθαρίσω την κεφαλή? Στην ιστοσελίδα του μαγαζιού λέει για 1 χρόνο εγγύηση αλλά θυμάμαι πως κάπου εδώ είχα διαβάσει για 3ετή εγγύηση στα προϊόντα εντός Έυρωπαϊκής Ένωσης. Ποιο είναι το σωστό.

Edit: Στην ιστοσελίδα της Epson αναφέρει

Η διάρκεια της περιόδου εγγύησης των προϊόντων EPSON είναι ένα έτος. Εάν βρίσκεστε σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εγγύηση του προϊόντος κατά το δεύτερο χρόνο μετά την αρχική αγορά, διέπεται από τις απαιτήσεις και τις συνθήκες που ορίζει η Κοινοτική Οδηγία 1999/44/EC, σχετικά με συγκεκριμένα θέματα της πώλησης καταναλωτικών αγαθών, των σχετικών εγγυήσεων και κατʼ επέκταση της αντίστοιχης εφαρμογής της Οδηγίας σε κάθε χώρα.
Σύμφωνα με την παραπάνω οδηγία, δεν δικαίούμαι 2ετή εγγύηση ασχέτως πολιτικής ΠΛΑΙΣΙΟΥ?

Άρθρο 5

Προθεσμίες

1. Ο πωλητής ευθύνεται δυνάμει του άρθρου 3, όταν η έλλειψη

συμμόρφωσης εκδηλώνεται εντός δύο ετών από την παράδοση του

αγαθού. Εάν, δυνάμει της εθνικής νομοθεσίας, τα δικαιώματα που

προβλέπονται στο άρθρο 3 παράγραφος 2 υπόκεινται σε παραγραφή,

η παραγραφή αυτή δεν συμπληρώνεται προ της παρόδου

δύο ετών από την παράδοση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χάνω και τίποτα να δοκιμάσω. Θα πάρω απιονισμένο νερό & μια σύριγγα και θα προσπαθήσω. Θα κάνω και ένα πέρασμα με καθαρό οινόπνευμα στο τέλος.

Κάπου είχα βρει και έναν οδηγό όπου έβγαζες τελείως την κεφαλή εκτύπωσης αλλά αν τελικά με καλύψει η εγγύηση θα αποφύγω την διαδιακασία. Περιμένω την απάντηση της Epson σχετικά με την εγγύηση.

Link to comment
Share on other sites

Κάπου είχα βρει και έναν οδηγό όπου έβγαζες τελείως την κεφαλή εκτύπωσης αλλά αν τελικά με καλύψει η εγγύηση θα αποφύγω την διαδιακασία. Περιμένω την απάντηση της Epson σχετικά με την εγγύηση.

Ναι υπάρχει και τέτοιος οδηγός!

Χάλασε ο Έπσον? Ώρα για χειρουργική αντιμετώπιση... - pctechnology - overclockers

:p

Link to comment
Share on other sites

lol...φαντάζομαι πως θα έχεις φτιάξει και έναν οδηγό "Σας τα 'πρηξε ο Epson? Πάρτε την βαριοπούλα και κάνετε μόνιμο align στην κεφαλή εκτύπωσης"...

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά είναι πολύ σύντομο, δύο φωτογραφίες μόνο. Και όχι με βαριοπούλα, με βαριά (πολλαπλάσιο βάρος από τη μικρή της αδερφή και μακρύ κοντάρι. Τη χρησιμοποιούν για να σπάνε πέτρες λόγου χάρη!)

:clap::clap::clap::clap::clap::clap:

1 φωτογραφία, εγώ με τη βαριά δίπλα στον έπσον

2η φωτο. Κάτι θρύψαλα πλαστικών

Link to comment
Share on other sites

Να σε ευχαριστήσω πάλι schumifer. Έκανα την 1η διαδικασία και ο εκτυπωτής λειτουργεί θαυμάσια. Θα έλεγα πως θα το κάνω 1 φορά τον χρόνο απλά και μόνο για να καθαρίζω ακροφύσια-κεφαλή. Η τροποποίηση που έκανα ήταν πως πέρασα πρώτα ένα χέρι με white spirit και μετά ξέπλυνα με απιονισμένο νερό.

Το κόστος ήταν 1 σύριγγα (10 λεπτά), 1 μπιτονάκι απιονισμένο νερό (50 λεπτά), 1 μπουκαλάκι white spirit (1 ευρώ) και αρκετές χαρτοπετσέτες (50 λεπτά).

Τίποτα συμβουλές για Canon έχεις τώρα που πήρα φόρα?

Link to comment
Share on other sites

ΛΟΛ, όχι φίλε , οι έπσον ήταν πάντα η αγάπη μου.

Όσον αφορά το white spirit, επειδή και ο μελανάς που μου έμαθε πολλά κόλπα (inkline.gr) και αλλού online το έχω διαβάσει, δεν ενδείκνυνται τόσο ισχυρά ή και διαβρωτικά υγρά να περνάμε μέσα από τα ακροφύσια . Ή αν θες κάνε το ως τελευταία ευκαιρία.

Συγχαρητήρια παλικάρι.

Αν θες να μη σου φράξει ποτέ φτιάξε ένα jpg αρχείο που να περιέχει μπάντες όσες και τα ξεχωριστά μελανοδοχεία σου (4 ή 6 φαντάζομαι) ,Κάθε μπάντα θα είναι ένα ευμεγέθες παραλληλόγραμμο (ας πούμε) ικανού εμβαδού που θα είναι γεμάτο από το ακριβές χρώμα κάθε μελανιού σου.

Εγώ είχα ένα jpeg με 6 μπάντες, μήκους όσο το φάρδος του Α4 (20 περίπου cm) και ύψους 3-4 εκατοστών, και το καθένα ήταν μαύρο, κυανό, ματζέντα, κίτρινο, light ματζέντα και light κυανό.

Και μέσω του προγράμματος autoIt το είχα βάλει να εκτυπώνεται με μέγιστες φωτογραφικές ρυθμίσεις κάθε δύο μέρες. Και είχε ησυχάσει το κεφάλι μου για πολύ καιρό!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.