Jump to content



Laptop & camera σεταρισμένα σαν καταγραφικό ασφαλείας ή online webcam


dpolal

Recommended Posts

Είχα ένα παλιό φορητό πoυ έμεινε στα αζήτητα (12άρα οθόνη, Intel ΡΙΙΙ 800ΜHz, 256ΜΒ ram, 10/100lan, dvd) και δεν ήξερα τί να το κάνω.

Σαν άσκηση λοιπόν πιάνω και του βάζω:

1- σκληρό δίσκο 80Gb ata

2- usb 2 pcmcia card

3- MS Lifecam VX-1000 με usb extension cable (περίπου 5 μέτρα καλώδιο συνολικά)

4- ένα free καταγραφικό προγραμματάκι από το νετ (webcamXP 5)

Όλα τα παραπάνω κάθονται πάνω σε win XP και συνεργάζονται άψογα, τα έστησα σε ένα παράθυρο να κοιτάνε στο δρόμο και έφτιαξα ένα πλήρες και πάμφθηνο καταγραφικό σύστημα... :magic: :dance3:

Το πρόγραμμα της κάμερας μπορεί να τραβάει συνεχώς photos ή κανονικό video, συνδέεται στο νετ για να κάνει broadcast (δεν το δοκίμασα live βέβαια) και έχει δικό του scheduler με δυνατότητα να εκτελεί πολλές αυτοματοποιημένες λειτουργίες στον υπολογιστή.

Ο σκληρός έχει χώρο για μπόλικες φωτό ή video και μπορεί να φτιαχτεί διαδικασία διαγραφής παλαιότερων αρχείων για να μην γεμίζει ή το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί να αποθηκεύει τα αρχεία του σε χώρο στο δίκτυο (π.χ. NAS)...

Γενικά λειτουργεί μια χαρά είτε για εποπτεία χώρου με κάποιους περιορισμούς στο σκοτάδι βέβαια αφού η κάμερα δεν διαθέτει λειτουργία IR είτε απλά σαν web camera εξ΄ αποστάσεως.

To setάκι αυτό όποιος το θέλει, γιατί εγώ το έφτιαξα, το δοκίμασα και μετά το παράτησα :slap: το πέρνει στην εκπληκτική τιμή των 70 ευρώ... (άντε, για να μην κάθεται )

p1010009-6108.jpg

Eννοείτε πως το μηχανάκι κάνει και για άλλες 2ες -3ες δουλειές, κατεβαστήρι τύπου κλπ. ;)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.