Jump to content



Gaming Mouse Thread


STINK

Recommended Posts

Το θέμα αυτού του thread είναι τα Gaming Mouse αλλά όχι για να συγκρίνουμε ποιό είναι καλύτερο.

Ψάχνοντας αρκετές ώρες στο ίντερνετ δεν βρήκα ολοκληρωμένες πληροφορίες για το πως να σετάρεις το κάθε ποντίκι/αισθητήρα για το εκάστοτε παιχνίδι. Πιστεύω ότι πολλοί έχουμε δώσει αρκετά χρήματα και δεν έχουμε το 100% των επιδόσεων και είναι κρίμα.

Πρόταση:

Χρειαζόμαστε 2 λίστες. Μία για τα ποντίκια και μία για τα games για το αν χρησιμοποιούν raw input ή direct input ή ότιδηποτε άλλο.

Οπότε ακούω ιδέες για το πώς θα οργανώσουμε τις λίστες, και τι πληροφορίες θα πρέπει να συμπεριληφθούν ώστε να έχουμε κάτι ολοκληρωμένο.

Link to comment
Share on other sites

CS:S Mouse Optimization Guide - Overclock.net - Overclocking.net ( old )

http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/usb-mouse-ocing-guide-26251.html ( very old :p )

Απο ενα σημειο και μετα ειναι θεμα καθαρα προσωπικης προτιμησης, δεν υπαρχουν τελεια settings για ολους τους χρηστες και τα ποντικια.

Link to comment
Share on other sites

Απλά ψάχνοντας να πάρω ποντίκι που να μην έχει κανένα πρόβλημα ο αισθητήρας του, πάντα έβρισκα κάποιο μείον όπως prediction, positive/negative acceleration, lift of distance. Και από την άλλη πολλούς να λένε ότι τα dpi/cpi είναι μύθος και marketing και άλλους να τα κυνηγάνε ένα ένα.

Επειδή όπως βλέπω GruntGR έχεις ψαχτεί αρκετά με το θέμα. Αν αγόραζες σήμερα ποντίκι ποιο θα έπαιρνες ή ποιόν αισθητήρα θα διάλεγες άσχετα με την εργονομία και τα extra που προσφέρουν μέσω software.

Link to comment
Share on other sites

O τελειος αισθητηρας ειναι αυτος του spawn της coolermaster, ( avago 3090 ) το ιδιο ποντικι το χρησιμοποιω απτην παρασκευη και ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος, ειχε καποια θεματα στα 800dpi ( αναγκαστικα τοσα βαζω οταν παιζω games με απλο input οπως cs 1.6 κλπ ) αλλα τα διορθωσανε προσφατα με τα τελευταια firmware ( v30 v31 v32 )

Απο tracking ειναι σχεδον ΑΨΟΓΟ, χαμηλο lod,δεν εχει prediction ( αμα θες το ενεργοποιεις απτους drivers ) δεν εχει +- accel, ειναι στα 500hz by default ενω για jitter ουτε λογος ( καταραμενο abyssus, αργκκκκκκ :p ) , στα αρνητικα αναφερω ενα ελαφρο γδαρσιμο που προκαλουσαν στο hien τα ποδαρακια του μεχρι να περασουν οι πρωτες ωρες χρησης για να στρωσουν, την θεση του αισθητηρα που δεν ειναι ακριβως στο κεντρο αλλα λιγο πιο αριστερα ( νταξει μια συνηθεια ειναι και αυτο ) και το καλωδιο που ειναι καπως στιφο αλλα αμα το βρισκεις τοσο ενοχλητικο παιρνεις ενα mouse bungee ή απλα το κολλας καπου με λιγη ταινια :p

Το σχημα του απευθυνεται αποκλειστικα σε claw και finger grip οποτε αμα θες χουφτωμα η/και εχεις μεγαλουτσικο χερι πρεπει να περιμενεις να βγαλουν κανα firmware update για το puretrak valor.

Και τα deathadder εχουν πολυ αξιοπιστο tracking αν εξαιρεσεις το τσιμπημενο LOD, δεν μου καθονται ομως τοσο καλα στο χερι οσο το παναρχαιο explorer 3.0 της microsoft που αν και ογκωδες μου εφαρμοζει σαν γαντι,στα deathadder ολο το δεξι τους κομματι ειναι τελειως λαθος κομμενο, σαν να με αναγκαζει να βαλω 3 δαχτυλα πανω στα πληκτρα αντι για 2 :S

Btw το spawn το πηρα απο εδω για 38 ευρω και μου ηρθε σε 7 μερες, δεν υπαρχει Ελλαδα ουτε καν Αμερικη :fist:

Βρείτε CoolerMaster CM Storm Spawn Gaming Mouse SGM-2000-MLON1 στη Διεθνή Αγορά του eBay, με παγκόσμιες προσφορές για αντικείμενα από όλες τις αγαπημένες σας κατηγορίες. Τα πάντα στέλνονται στη χώρα σας!

Link to comment
Share on other sites

Από ότι καταλαβαίνω και χωρίς να έχω προλάβει να διαβάσω τα link που έδωσες, τα dpi/cpi και interpolation είναι περισσότερο marketing.

Κι εγώ προς το συγκεκριμένο ποντίκι έκλεινα.

Ως προς την εργονομία είμαι finger grip τύπος και έχω το ocz dominatrix=puretrak valor και mx 518=G400, και κανένα δεν με βολεύει ούτε με τρέλανε με την ποιότητα κατασκευής του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.