Jump to content



Κάηκε ο σκληρός (Samsung 750GB) ;


mf_iii

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Σήμερα έπαθα κάτι πραγματικά περίεργο.. Εκεί που δούλευαν όλα μια χαρά.. κάνω ένα restart το pc κανονικά και από εκείνη τι στιγμή και μετά δεν αναγνωρίζει τον ένα μου δίσκο πουθενά (δεν είναι ο κύριος που έχει τα Windows). Ούτε BIOS ούτε πουθενά.. Ο δίσκος κάθε φορά που ανοίγω το pc κάνει 5-6 φορές ένα "τακ τακ τακ" και μετά σταματάει..

Επειδή είναι ένας από τους data δισκους μου και δυστυχώς ο δίσκος που έχω όλα τα σημαντικά έγγραφά μου μέσα, τα έχω παίξει και έχω τρελαθεί. Θέλω να σώσω τα αρχεία και μετά ας κάνει ό,τι θέλει ο δίσκος..

Γνωρίζετε τι μπορεί να είναι; Πως γίνεται να το έπαθε έτσι ξαφνικά (και μάλιστα τον συγκεκριμένο τον βγάζω και τον συνδέω κάθε 3-4 μήνες σε διαφορετικό pc επειδή αλλάζω πόλη). Το τακ τακ τι να είναι; (ο δίσκος είναι εσωτερικός)

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Βγάλε τον δίσκο, τύλιξέ τον σε μια πλαστική σακούλα και βάλτον στην κατάψυξη για μια νύχτα.

Την επόμενη μέρα έχε το pc σου έτοιμο με μπόλικο χώρο για να πάρει όσα δεδομένα προλάβεις. Κάρφωσέ τον στο pc, αντέγραψε όσα δεδομένα μπορείς και μετά format (άμα καταφέρει και τρέξει) και βουρ για αντικατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Λειτουργεί αυτός ο τρόπος στην δική μου περίπτωση που δεν ανιχνεύεται καν ουτε από το BIOS;

Μία άλλη λύση που διαβάζω συχνά είναι αντικατάσταση πλακέτας από ίδιο σκληρό αλλά και πάλι δεν ξέρω αν κάνει αυτό στην δική μου περίπτωση..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.